Επιχειρηματικά

Roche επιχειρηματικά TIB Molbiol: Η συνεργασία της Roche και της TIB Molbiol βοήθησε στην παραγωγή μοριακής δοκιμής για την COVID-19

Roche επιχειρηματικά TIB Molbiol: Η συνεργασία της Roche και της TIB Molbiol βοήθησε στην παραγωγή μοριακής δοκιμής για την COVID-19

Η συνεργασία της Roche και της TIB Molbiol βοήθησε στην παραγωγή μοριακής δοκιμής για τον COVID-19

Roche επιχειρηματικά TIB Molbiol: Η Roche απέκτησε τον μακροχρόνιο συνεργάτη της, TIB Molbiol, για να ενισχύσει την εμβέλεια της σε μολυσματικές ασθένειες και να προετοιμάσει καλύτερα το χαρτοφυλάκιό της για την επόμενη πιθανή πανδημία. Η διαγνωστική εταιρεία με έδρα το Βερολίνο, η οποία συνεργάζεται με τη Roche για περισσότερες από δύο δεκαετίες, ειδικεύεται στην ταχεία ανάπτυξη δοκιμών. Μπορεί να ανταποκριθεί σε αναδυόμενες απειλές για μολυσματικές ασθένειες μέσα σε λίγες ημέρες-μια ικανότητα που όπως είπε η ελβετική φαρμακοβιομηχανία απέδειξε έντονα την αξία της κατά τη διάρκεια της εξάπλωσης της COVID-19.

Η εξαγορά θα φέρει επίσης στη Roche δεκάδες διαθέσιμες δοκιμασίες που λειτουργούν με δικά της όργανα βασισμένα σε LightCycler PCR και υλικό προετοιμασίας δειγμάτων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 45 δοκιμών με σήμανση CE και περισσότερα από 100 κιτ μόνο για ερευνητική χρήση. «Με την έναρξη της πανδημίας της COVID-19, η συνεργασία μας παρείχε το πρώτο τεστ ανίχνευσης SARS-CoV-2 αποκλειστικά για χρήση που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2020, λίγες ημέρες μετά την πρώτη ανάλυση του νέου κορωνοϊού», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Roche Diagnostics Thomas. «Με αυτήν την εξαγορά, μπορούμε να επεκτείνουμε την προσφορά των δοκιμών των υπαρχόντων παθογόνων και την ανταπόκρισή μας σε αναδυόμενα παθογόνα και πιθανές απειλές για την υγεία».

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας στις ΗΠΑ, η Roche έλαβε το πρώτο πράσινο φως από τον FDA για μια εμπορικά εξελιγμένη δοκιμή κορωονοϊού, τον Μάρτιο του 2020 – άδεια έκτακτης ανάγκης που χορήγησε ο οργανισμός εντός 24 ωρών από τη λήψη της ολοκληρωμένης αίτησης της εταιρείας. Λίγο αργότερα, η Roche δήλωσε ότι είχε ξεκινήσει να στέλνει 400.000 μοριακά διαγνωστικά κιτ την εβδομάδα σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια της κοινής τους ιστορίας, η Roche και η TIB Molbiol συνεργάστηκαν σε παλαιότερες επιδημίες SARS, καθώς και σε MERS, Έμπολα, Ζίκα, άνθρακα, γρίπη των χοίρων και γρίπη των πτηνών, και πιο πρόσφατα στις νέες παραλλαγές του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Roche θα αποκτήσει όλες τις εκκρεμείς μετοχές της εταιρείας, με τη συναλλαγή να αναμένεται να κλείσει πριν από το τέλος του έτους. τα οικονομικά στοιχεία δεν γνωστοποιήθηκαν. Νωρίτερα φέτος, η Roche υπέγραψε συμφωνία μετρητών 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία του χαρτοφυλακίου μολυσματικών ασθενειών με την εξαγορά της GenMark Diagnostics και τις μοριακές της δοκιμές που σχεδιάστηκαν για τον έλεγχο ασθενών για πολλαπλούς παθογόνους παράγοντες ταυτόχρονα-συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο των αναπνευστικών σφαλμάτων όπως ο COVID-19, αλλά λοιμώξεις του αίματος επίσης. Η TIB Molbiol, εν τω μεταξύ, παράγει επίσης διαγνωστικά αντιδραστήρια και προσαρμοσμένα ολιγονουκλεοτίδια, καθώς και σπονδυλωτές δοκιμασίες για κληρονομικές γενετικές ασθένειες, σωματικές μεταλλάξεις και μεταμοσχεύσεις οργάνων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

H Eλβετική φαρμακοβιομηχανία Roche συνεργάζεται με τη Shape Therapeutics για γονιδιακές θεραπείες επόμενης γενιάς

ΕΚΠΑ: Η ανοσολογική απόκριση από τον εμβολιασμό έναντι του SARS-COV-2 διατηρείται τουλάχιστον για 3 μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό με το εμβόλιο των Pfeizer/BioNTech

Προειδοποίηση των CDC για ελλείψεις των ΗΠΑ ως προς την ετοιμότητα για μια νέα πανδημία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έρευνα της Moderna δείχνει ότι βρέθηκαν λιγότερα πρωτοποριακά κρούσματα μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν αργότερα

Η Moderna έχει επίσης ζητήσει άδεια από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για ενισχυτικό εμβόλιο τρίτης δόσης, το οποίο θα είναι το μισό της δόσης του υπάρχοντος εμβολίου.

Πλατεία Συντάγματος & Ομόνοια «Ντύθηκαν» στα πράσινα για την Παγκόσμια Ημέρα Λεμφώματος

Με κεντρικό μήνυμα «Light It Green», η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΕΛΛ.Ο.Κ. και των μελών της, των Συλλόγων Ασθενών ΑγκαλιάΖΩ και Κ.Ε.Φ.Ι., υλοποίησε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα.

Το Ντουμπάι άνοιξε τη μεγαλύτερη πισίνα κατάδυσης στον κόσμο με μια ολόκληρη βυθισμένη πόλη

Κατά μήκος της διαδρομής, υπάρχουν δύο καταδυτικοί χώροι που επιτρέπουν στους δύτες να ξεκουραστούν και να συνομιλήσουν. Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό του Deep Dive Dubai είναι ένας χώρος ξηρού αέρα, όπου οι δύτες μπορούν ακόμη και να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό τους και να βγουν εντελώς έξω από το νερό. Αναπτυγμένος ως προορισμός παγκόσμιας κλάσης για δύτες, υπάρχουν επιλογές για όλους. Τόσο οι αρχάριοι όσο και οι έμπειροι δύτες μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία, ενώ υπάρχει επίσης ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

H AstraZeneca επιβραβεύει την Καινοτομία στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

AstraZeneca: Η AstraZeneca επιβραβεύει την Καινοτομία στην πρώτη τελετή βράβευσης των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Η Ford αξιολογεί την εντολή του Μπάιντεν για το εμβόλιο

Η εταιρεία σχεδιάζει να αξιολογήσει "τις νέες εκτελεστικές ενέργειες για να καθορίσει ποιες προσαρμογές πρέπει να γίνουν στην τρέχουσα πολιτική εμβολιασμού καθώς συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των εργαζομένων της", συνέχισε ο εκπρόσωπος

Ο πρώην Επίτροπος του Οργανισμού FDA Hahn αναλαμβάνει προσωρινό ρόλο υπεύθυνου μάρκετινγκ της YourBio Health

"Το σχέδιό μας είναι να δώσουμε στους ανθρώπους πρόσβαση στις βιολογικές τους πληροφορίες με τρόπο που να τους δίνει περισσότερο έλεγχο στις αποφάσεις για την υγεία τους"