Επιχειρηματικά

Roche Regeneron: Πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα από κλινικές δοκιμές ενός κοκτέιλ κατά της COVID-19

Roche Regeneron: Πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα από κλινικές δοκιμές ενός κοκτέιλ κατά της COVID-19

Ωστόσο, τόνισαν ότι οι θεραπείες δεν είχαν ακόμη εγκριθεί στην ΕΕ και ότι ακόμα περισσότερα εισερχόμενα δεδομένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα εξακολουθούν να αξιολογούνται.

Roche Regeneron: Ο ελβετικός φαρμακευτικός κολοσσός  Roche ανακοίνωσε την Τρίτη πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα από κλινικές δοκιμές ενός κοκτέιλ κατά της COVID που αναπτύχθηκε με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron. Τα αποτελέσματα της δοκιμής Φάσης 3 έδειξαν ότι ο συνδυασμός των αντισωμάτων casirivimab και imdevimab “μείωσε τη νοσηλεία ή τον θάνατο κατά 70% σε μη νοσοκομειακούς ασθενείς με COVID-19”, ανέφερε σε δήλωση.

Το κοκτέιλ “μείωσε επίσης σημαντικά τη διάρκεια των συμπτωμάτων κατά τέσσερις ημέρες” από 14 σε 10. Η Roche είπε ότι οι δοκιμές διεξήχθησαν σε άτομα που πιστεύεται ότι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από σοβαρή λοίμωξη COVID-19, συνήθως τους ηλικιωμένους και εκείνους με υποκείμενες σοβαρές καταστάσεις υγείας.

Αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες έχουν αναπτύξει θεραπείες αντισωμάτων που αποτρέπουν την αναπαραγωγή του ιού στο σώμα, με την ελπίδα να βρουν μια αποτελεσματική θεραπεία για να ακολουθήσουν εμβόλια για την καταπολέμηση των αναδυόμενων παραλλαγών.

Η Roche σημείωσε ότι η θεραπεία είναι ο μόνος συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων που παραμένει αποτελεσματικός όταν αντιμετωπίζει τις κύριες παραλλαγές, μερικές από τις οποίες είναι πιο μολυσματικές και προκαλούν πιο σοβαρή ασθένεια.

Ο Levi Garraway, επικεφαλής ιατρικός διευθυντής της Roche και επικεφαλής της παγκόσμιας ανάπτυξης προϊόντων, δήλωσε ότι «νέες μολύνσεις συνεχίζουν να αυξάνονται παγκοσμίως με πάνω από τρία εκατομμύρια περιπτώσεις που αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

“Αυτό το ερευνητικό κοκτέιλ αντισωμάτων μπορεί να προσφέρει ελπίδα ως μια πιθανή νέα θεραπεία σε ασθενείς υψηλού κινδύνου – ιδιαίτερα υπό το φως πρόσφατων στοιχείων που δείχνουν ότι το casirivimab και το imdevimab διατηρούν μαζί δραστηριότητα ενάντια σε βασικές αναδυόμενες παραλλαγές”, επεσήμανε ο Garraway σε δήλωση. Η Roche, εν τω μεταξύ, δεν παρείχε καμία ένδειξη σχετικά με τις τιμές. Ωστόσο, δήλωσε στο AFP ότι είχε αναπτύξει μια στρατηγική τιμολόγησης με βάση το επίπεδο εισοδήματος των χωρών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί «δίκαιη και προσιτή» πρόσβαση.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής θα διαβιβαστούν τώρα στους ρυθμιστικούς φορείς και θα υποβληθούν για αξιολόγηση από ομότιμους, ανέφερε.

Το πειραματικό κοκτέιλ είναι επίσης μέρος πολλών άλλων μελετών που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, με περίπου 25.000 νοσηλευόμενους ασθενείς να έχουν συμμετάσχει σε διάφορες κλινικές δοκιμές.

Γάλλοι ρυθμιστές νωρίτερα αυτόν τον μήνα ενέκριναν προσωρινά τη χρήση δύο κοκτέιλ αντι-COVID με βάση αντισώματα, συμπεριλαμβανομένου ενός από τα κοκτέιλ της Roche και της Regeneron, για την έγκαιρη θεραπεία της νόσου σε ενήλικες που κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια.

Ωστόσο, τόνισαν ότι οι θεραπείες δεν είχαν ακόμη εγκριθεί στην ΕΕ και ότι ακόμα περισσότερα εισερχόμενα δεδομένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα εξακολουθούν να αξιολογούνται.

Και στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, εν τω μεταξύ, ενέκρινε προσωρινά τη χρήση της θεραπείας COVID-19 που έκανε η Regeneron μόνη της, λέγοντας ότι εμπόδισε την επιδείνωση των ασθενών από τη νόσο.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είπε ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έδειξαν ότι η θεραπεία με REGN-COV2 μείωσε την ποσότητα του ιού στο πίσω μέρος της μύτης και του λαιμού και οδήγησε σε λιγότερες ιατρικές επισκέψεις.

Η θεραπεία με συνθετικά αντισώματα της Regeneron χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά την προσβολή του από κορωνοϊό πέρυσι.

Έλαβε έγκριση έκτακτης ανάγκης από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Roche Hellas: Για περισσότερα από 40 χρόνια υπηρετεί τους ασθενείς

Έτοιμες 300.000 δόσεις κοκτέιλ COVID-19 από τη Regeneron

Η Roche "ρίχνει" 500 εκατ. δολάρια σε νέο παγκόσμιο κέντρο

Regeneron Roche κορωνοϊός: Σχέδια για 400 προσλήψεις λόγω φόρτου εργασίας

Regeneron Roche κορωνοϊός: φαρμακευτικοί κολοσσοί ενώνουν δυνάμεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι αεροπορικές εταιρείες στην μάχη για την εξεσφάλιση της υγείας των εργαζομένων τους έναντι της covid-19

Το Insider είπε ότι οι αεροπορικές εταιρείες Delta, Alaska και Horizon απαιτούν εμβολιασμό στις νέες προσλήψεις ενώ ενθαρρύνουν τους υπάρχοντες υπαλλήλους να εμβολιαστούν.

Στρατηγική συμμαχία Biocon Biologics & Serum Institute Life Sciences

Biocon Biologics Serum Institute Life Sciences στρατηγική συμμαχία: Η BBL θα έχει πρόσβαση σε 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων ετησίως, με δικαιώματα εμπορευματοποίησης του χαρτοφυλακίου εμβολίων της SILS παγκοσμίως. Η SILS θα λάβει το 15% του μεριδίου της BBL με αποτίμηση $4,9 δις.

Αποδοκιμάζει ως λανθασμένη τη χθεσινή επικοινωνία της προς τους συνεργάτες της διανομείς η efood

efood: «Δεν εκφράζει τη φιλοσοφία και τη κουλτούρα της εταιρείας και σε καμία περίπτωση δεν ήταν εκβιαστική. Ουδεμία πρόθεση είχε να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους διανομείς, αλλά αντιθέτως να προσφέρει, σε όσους το επιθυμούν και λήγει η σύμβασή τους, έναν νέο τρόπο συνεργασίας» αναφέρει μεταξύ άλλων η εταιρεία. 

Η έρευνα της Moderna δείχνει ότι βρέθηκαν λιγότερα πρωτοποριακά κρούσματα μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν αργότερα

Η Moderna έχει επίσης ζητήσει άδεια από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για ενισχυτικό εμβόλιο τρίτης δόσης, το οποίο θα είναι το μισό της δόσης του υπάρχοντος εμβολίου.

Πλατεία Συντάγματος & Ομόνοια «Ντύθηκαν» στα πράσινα για την Παγκόσμια Ημέρα Λεμφώματος

Με κεντρικό μήνυμα «Light It Green», η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΕΛΛ.Ο.Κ. και των μελών της, των Συλλόγων Ασθενών ΑγκαλιάΖΩ και Κ.Ε.Φ.Ι., υλοποίησε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα.

Το Ντουμπάι άνοιξε τη μεγαλύτερη πισίνα κατάδυσης στον κόσμο με μια ολόκληρη βυθισμένη πόλη

Κατά μήκος της διαδρομής, υπάρχουν δύο καταδυτικοί χώροι που επιτρέπουν στους δύτες να ξεκουραστούν και να συνομιλήσουν. Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό του Deep Dive Dubai είναι ένας χώρος ξηρού αέρα, όπου οι δύτες μπορούν ακόμη και να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό τους και να βγουν εντελώς έξω από το νερό. Αναπτυγμένος ως προορισμός παγκόσμιας κλάσης για δύτες, υπάρχουν επιλογές για όλους. Τόσο οι αρχάριοι όσο και οι έμπειροι δύτες μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία, ενώ υπάρχει επίσης ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

H AstraZeneca επιβραβεύει την Καινοτομία στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

AstraZeneca: Η AstraZeneca επιβραβεύει την Καινοτομία στην πρώτη τελετή βράβευσης των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης