Επιχειρηματικά

Roche – Shape: Επιχειρηματική συνεργασία – γίγας 3 δισ. δολαρίων συν

Roche – Shape: Επιχειρηματική συνεργασία – γίγας 3 δισ. δολαρίων συν

Αντί να θεραπεύει τις ασθένειες με την άμεση επεξεργασία του DNA, η Shape στοχεύει στα μόρια που μεταφέρουν οδηγίες από το DNA για την παραγωγή πρωτεϊνών.

Roche – Shape: Η Roche and Shape Therapeutics δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας τους, λέγοντας μόνο ότι τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια περιλαμβάνουν προκαταβολή και πληρωμές ορόσημο εάν επιτευχθούν οι στόχοι ανάπτυξης, κανονιστικών και πωλήσεων. Η Roche μπορεί να εμπορεύεται την πρώτη εγκεκριμένη από τον FDA γονιδιακή θεραπεία in vivo, αλλά η εταιρεία δεν επαναπαύεται στις δάφνες της. H Eλβετική φαρμακοβιομηχανία συνεργάζεται με τη Shape Therapeutics για γονιδιακές θεραπείες επόμενης γενιάς για Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον και σπάνιες ασθένειες σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Shape θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα επεξεργασίας RNA για να εντοπίσει υποψήφιους για ανάπτυξη έναντι πολλαπλών στόχων, σύμφωνα με δήλωση.

Η συμφωνία θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει τη χρήση της τεχνολογίας της βιοτεχνολογίας που σχετίζεται με τον αδενοϊό (AAV) καθώς και τη δημιουργία ειδικών φορέων ιστών για την παροχή θεραπειών.

Η Roche θα αναλάβει την ανάπτυξη και την παγκόσμια εμπορευματοποίηση των προγραμμάτων που θα προκύψουν από τη συμφωνία.

Οι εταιρείες δεν έδωσαν οικονομικές λεπτομέρειες λέγοντας μόνο ότι τα $ 3 δισεκατομμύρια περιλαμβάνουν προκαταβολή και πληρωμές ορόσημο εάν επιτευχθούν οι στόχοι ανάπτυξης, κανονιστικών και πωλήσεων.

Η Shape αναπτύσσει τεχνολογία επεξεργασίας RNA με σημαντική ενίσχυση χρηματοδότησης 112 εκατομμυρίων δολαρίων Μετά την έναρξή της τον Νοέμβριο του 2019, η Shape συγκέντρωσε ένα μεγάλο ποσό 112 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους για να χρηματοδοτήσει πολλαπλές πλατφόρμες επεξεργασίας RNA.

Αντί να θεραπεύει τις ασθένειες με την άμεση επεξεργασία του DNA, η Shape στοχεύει στα μόρια που μεταφέρουν οδηγίες από το DNA για την παραγωγή πρωτεϊνών.

Η εταιρεία εργάζεται για φάρμακα που αντιμετωπίζουν ελαττωματικές ή τοξικές πρωτεΐνες που προκύπτουν από μεταλλάξεις που προκαλούν ασθένειες χωρίς να κάνουν μόνιμες αλλαγές στο DNA ενός ατόμου.

Η Roche πήρε τη Luxturna, μια γονιδιακή θεραπεία in vivo για μια κληρονομική μορφή τύφλωσης στην αγορά 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Spark Therapeutics το 2019.

Η Spark συνεχίζει να αναπτύσσει γονιδιακές θεραπείες για ασθένειες του ματιού, του ήπατος και του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Η συμφωνία Shape ακολουθεί μια συνεργασία που πραγματοποίησε η Roche με την Dyno Therapeutics τον Οκτώβριο του 2020 και μια συνεργασία που η μονάδα Spark συνέβαλε με την Senti Biosciences τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Οι Dyno, Roche για την αντιμετώπιση του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, της ηπατικής νόσου σε συμφωνία γονιδιακής θεραπείας αξίας έως 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια

Με την Dyno, η Ελβετή κολοσσός εργάζεται για θεραπείες για διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος και ηπατικές παθήσεις.

Η Dyno σχεδιάζει, αναπτύσσει και δοκιμάζει νέα καψίδια AAV για την παροχή γονιδιακών θεραπειών, ενώ η Roche και η Spark θα φέρουν γενετικό φορτίο και θα προωθήσουν την ανάπτυξη των θεραπειών.

Όσο για τις Spark και Senti, το δίδυμο χρησιμοποιεί την τεχνολογία κυκλωμάτων κυττάρων της τελευταίας για να ξεπεράσει τα εμπόδια που έχουν προκαλέσει την πρώτη γενιά κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών.

Η προσθήκη κυκλωμάτων γονιδίων σε αυτές τις θεραπείες τούς επιτρέπει να αισθάνονται και να προσαρμόζονται στο περιβάλλον τους, αντιμετωπίζοντας ασθένειες, περιορίζοντας παράλληλα τις παρενέργειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Roche "ρίχνει" 500 εκατ. δολάρια σε νέο παγκόσμιο κέντρο

Φαρμακευτική βιομηχανία: Κάλεσμα για υποστήριξη της ιατρικής έρευνας

Regeneron Roche κορωνοϊός: Σχέδια για 400 προσλήψεις λόγω φόρτου εργασίας

Regeneron Roche κορωνοϊός: φαρμακευτικοί κολοσσοί ενώνουν δυνάμεις

Η Roche στο παιχνίδι των προσφορών για την εξαγορά της Spark

Η Roche και τα παιχνίδια ανταγωνισμού με τα βιο – ομοειδή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι αεροπορικές εταιρείες στην μάχη για την εξεσφάλιση της υγείας των εργαζομένων τους έναντι της covid-19

Το Insider είπε ότι οι αεροπορικές εταιρείες Delta, Alaska και Horizon απαιτούν εμβολιασμό στις νέες προσλήψεις ενώ ενθαρρύνουν τους υπάρχοντες υπαλλήλους να εμβολιαστούν.

Στρατηγική συμμαχία Biocon Biologics & Serum Institute Life Sciences

Biocon Biologics Serum Institute Life Sciences στρατηγική συμμαχία: Η BBL θα έχει πρόσβαση σε 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων ετησίως, με δικαιώματα εμπορευματοποίησης του χαρτοφυλακίου εμβολίων της SILS παγκοσμίως. Η SILS θα λάβει το 15% του μεριδίου της BBL με αποτίμηση $4,9 δις.

Αποδοκιμάζει ως λανθασμένη τη χθεσινή επικοινωνία της προς τους συνεργάτες της διανομείς η efood

efood: «Δεν εκφράζει τη φιλοσοφία και τη κουλτούρα της εταιρείας και σε καμία περίπτωση δεν ήταν εκβιαστική. Ουδεμία πρόθεση είχε να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους διανομείς, αλλά αντιθέτως να προσφέρει, σε όσους το επιθυμούν και λήγει η σύμβασή τους, έναν νέο τρόπο συνεργασίας» αναφέρει μεταξύ άλλων η εταιρεία. 

Η έρευνα της Moderna δείχνει ότι βρέθηκαν λιγότερα πρωτοποριακά κρούσματα μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν αργότερα

Η Moderna έχει επίσης ζητήσει άδεια από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για ενισχυτικό εμβόλιο τρίτης δόσης, το οποίο θα είναι το μισό της δόσης του υπάρχοντος εμβολίου.

Πλατεία Συντάγματος & Ομόνοια «Ντύθηκαν» στα πράσινα για την Παγκόσμια Ημέρα Λεμφώματος

Με κεντρικό μήνυμα «Light It Green», η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΕΛΛ.Ο.Κ. και των μελών της, των Συλλόγων Ασθενών ΑγκαλιάΖΩ και Κ.Ε.Φ.Ι., υλοποίησε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα.

Το Ντουμπάι άνοιξε τη μεγαλύτερη πισίνα κατάδυσης στον κόσμο με μια ολόκληρη βυθισμένη πόλη

Κατά μήκος της διαδρομής, υπάρχουν δύο καταδυτικοί χώροι που επιτρέπουν στους δύτες να ξεκουραστούν και να συνομιλήσουν. Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό του Deep Dive Dubai είναι ένας χώρος ξηρού αέρα, όπου οι δύτες μπορούν ακόμη και να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό τους και να βγουν εντελώς έξω από το νερό. Αναπτυγμένος ως προορισμός παγκόσμιας κλάσης για δύτες, υπάρχουν επιλογές για όλους. Τόσο οι αρχάριοι όσο και οι έμπειροι δύτες μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία, ενώ υπάρχει επίσης ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

H AstraZeneca επιβραβεύει την Καινοτομία στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

AstraZeneca: Η AstraZeneca επιβραβεύει την Καινοτομία στην πρώτη τελετή βράβευσης των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης