Επιχειρηματικά

Roche φαρμακοβιομηχανία επένδυση: 500 εκατ. σε νέο παγκόσμιο κέντρο λειτουργίας

Roche φαρμακοβιομηχανία επένδυση: 500 εκατ. σε νέο παγκόσμιο κέντρο λειτουργίας

Η επένδυση αυτή της Roche δεν έχει στόχο να κατασκευάσει τα ίδια τα φάρμακα, αλλά θα υποστηρίξει τις επιχειρήσεις και τον εφοδιασμό σε 13 εργοστάσια

Roche φαρμακοβιομηχανία επένδυση: Σε μία νέα επενδυτική δραστηριότητα η Roche θα διαθέσει  500 εκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια για ένα παγκόσμιο κέντρο τεχνικών λειτουργιών στα κεντρικά γραφεία της στο Καναδά στο Μισισάουγκα, στο Οντάριο, όπως ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία.  Ο κόμβος θα στοχεύσει στην πρόσληψη 200 εργαζομένων έως το τέλος του 2020 σε αλυσίδα εφοδιασμού, ποιότητα και άλλες ρυθμιστικές λειτουργίες. Στη συνέχεια, η εγκατάσταση θα προσθέσει 300 ακόμη εργαζόμενους έως το 2023.

Η επένδυση αυτή της Roche δεν έχει στόχο να κατασκευάσει τα ίδια τα φάρμακα, αλλά θα υποστηρίξει τις επιχειρήσεις και τον εφοδιασμό σε 13 εργοστάσια και 11 τοποθεσίες φαρμακοβιομηχανιών σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Roche. Η πανεπιστημιούπολη του Μισισάουγκα στεγάζει τώρα την καναδική εμπορική μονάδα της Roche, καθώς και την ανάπτυξη προϊόντων, τις παγκόσμιες προμήθειες και τις φαρμακευτικές πληροφορίες, ανέφερε η εταιρεία.

Πιο πρόσφατα, η Roche προσχώρησε σε ένα μεγάλο σύμφωνο με τη Regeneron της Νέας Υόρκης τον Αύγουστο για να βοηθήσει στην παραγωγή και εμπορευματοποίηση ενός κοκτέιλ αντισωμάτων COVID-19, που ονομάστηκε REGN-COV2, το οποίο βρίσκεται υπό αναθεώρηση της FDA για έγκριση έκτακτης ανάγκης σε ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με μια επταετή συμφωνία αδειοδότησης, η Regeneron και η Roche θα διατηρήσουν κάθε παραγωγική ικανότητα για τη θεραπεία σε προετοιμασία για μελλοντικές κανονιστικές εγκρίσεις, με τη Regeneron να χειρίζεται την αμερικανική διάθεση και η Roche να αναλαμβάνει διανομή αλλού.

Η Roche θα διαθέσει έως και 100.000 λίτρα χωρητικότητας βιοαντιδραστήρα για να εκπληρώσει το τέλος της συμφωνίας της με τη Regeneron που θα αποκόψει 40.000 λίτρα, σύμφωνα με την κατάθεση τίτλων . Η συμφωνία επιτρέπει να διατεθεί περισσότερος χώρος σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης.

Οι συνεργάτες αναμένουν να πραγματοποιήσουν 650.000 έως 2 εκατομμύρια δόσεις θεραπείας, ή 4 εκατομμύρια έως 8 εκατομμύρια προληπτικές δόσεις, του κοκτέιλ κάθε χρόνο, δήλωσε η Regeneron. Οι τελικές δοσολογίες επεξεργάζονται ακόμη σε κλινικές δοκιμές και θα μπορούσαν να αλλάξουν αυτά τα στοιχεία.

Η παραγωγική ικανότητα είναι μια μεγάλη πρόκληση για τα αντισώματα COVID-19, τα οποία είναι συνήθως δαπανηρά και χρονοβόρα στην παραγωγή. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρώην FDA Scott Gottlieb προέβλεπε ότι η βιομηχανία θα χρειαζόταν να παράγει μεταξύ 300.000 και 400.000 δόσεων θεραπείας αντισωμάτων κάθε μήνα για να καλύψει τη δυνητική ζήτηση και είπε ότι ήταν «πολύ αργά» για να αυξήσει τις παραγγελίες φέτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Φαρμακευτική βιομηχανία: Κάλεσμα για υποστήριξη της ιατρικής έρευνας

Regeneron Roche κορωνοϊός: Σχέδια για 400 προσλήψεις λόγω φόρτου εργασίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτοματοποιημένη πλατφόρμα αλληλουχίας επόμενης γενιάς στη μάχη κατά της covid-19 αλλά και άλλων λοιμώξεων

Η πλατφόρμα είναι επίσης οικονομικά αποδοτική. Η μελέτη σημειώνει ότι κοστίζει περίπου 8 $ USD ανά δοκιμή, όταν εκτελείται σε χιλιάδες δείγματα ταυτόχρονα, καθώς το κόστος ανά δείγμα μειώνεται λόγω κλιμακούμενων οικονομικών.

Ηχητικά μηνύματα: Η hot τάση στην τηλεπικοινώνια εν μέσω πανδημίας

Τεχνολογία Ηχητικά μηνύματα: Εξαιτίας της πανδημίας η χρήση ηχητικών "κειμένων" έναντι του γραπτού λόγου έχει αυξηθεί σημαντικά. Χρήστες εφαρμογών αποστολής ηχητικών μηνυμάτων μιλούν για το πόσο σημαντική είναι η δυνατότητα να ακούς και να ακούγεσαι από τους αγαπημένους σου ανθρώπους, ειδικά αυτόν τον καιρό που η φυσική επαφή και συνεύρεση είναι περιορισμένη και σε κάποιες περιπτώσεις απαγορευμένη. Τα ηχητικά μηνύματα έχουν γίνει καθημερινή ρουτίνα για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο και το νεό στοίχημα των ομίλων επικοινωνίας και τεχνολογίων είναι να δημιουργήσουν εφαρμογές που θα διευκολύνουν την επικοινωνία διαμέσου ηχητικών ανταλλαγών μεταξύ των χρηστών.

Τα μεγάλα σχέδια της φαρμακευτικής SK Bioscience

«Θα εξελιχθούμε σε έναν παγκόσμιο κόμβο βιολογικών πλατφορμών καθώς επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στο εξωτερικό με βάση την εμπειρία παραγωγής φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων».

Η Chiesi στο πλευρό των «σπάνιων ασθενών» μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases

Με 37 εκατομμύρια Ευρωπαίους και 300 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως να πάσχουν από τουλάχιστον μία Σπάνια Πάθηση, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, στις 28 Φεβρουαρίου λειτουργεί ως υπενθύμιση των ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν αυτοί οι ασθενείς, τόσο στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη όσο και στις κοινωνικές ευκαιρίες και αποσκοπεί στην κινητοποίηση των εμπλεκόμενων για την εξομάλυνση αυτών των διακρίσεων.Η Chiesi στο πλευρό των «σπάνιων ασθενών» μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases.

Κοινές επενδύσεις από Novo Nordisk - Πανεπιστήμιο του Toronto για καλό σκοπό

Novo Nordisk: Η Novo Nordisk A/S και το Πανεπιστήμιο του Toronto (University of Toronto) ανακοίνωσαν σήμερα μία επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων DKK (40 εκατομμύρια CAD ή περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ) για την ίδρυση ενός δικτύου υποστήριξης της Novo Nordisk με σκοπό τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.