Επιχειρηματικά

Roche φαρμακοβιομηχανία επένδυση: 500 εκατ. σε νέο παγκόσμιο κέντρο λειτουργίας

Roche φαρμακοβιομηχανία επένδυση: 500 εκατ. σε νέο παγκόσμιο κέντρο λειτουργίας

Η επένδυση αυτή της Roche δεν έχει στόχο να κατασκευάσει τα ίδια τα φάρμακα, αλλά θα υποστηρίξει τις επιχειρήσεις και τον εφοδιασμό σε 13 εργοστάσια

Roche φαρμακοβιομηχανία επένδυση: Σε μία νέα επενδυτική δραστηριότητα η Roche θα διαθέσει  500 εκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια για ένα παγκόσμιο κέντρο τεχνικών λειτουργιών στα κεντρικά γραφεία της στο Καναδά στο Μισισάουγκα, στο Οντάριο, όπως ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία.  Ο κόμβος θα στοχεύσει στην πρόσληψη 200 εργαζομένων έως το τέλος του 2020 σε αλυσίδα εφοδιασμού, ποιότητα και άλλες ρυθμιστικές λειτουργίες. Στη συνέχεια, η εγκατάσταση θα προσθέσει 300 ακόμη εργαζόμενους έως το 2023.

Η επένδυση αυτή της Roche δεν έχει στόχο να κατασκευάσει τα ίδια τα φάρμακα, αλλά θα υποστηρίξει τις επιχειρήσεις και τον εφοδιασμό σε 13 εργοστάσια και 11 τοποθεσίες φαρμακοβιομηχανιών σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Roche. Η πανεπιστημιούπολη του Μισισάουγκα στεγάζει τώρα την καναδική εμπορική μονάδα της Roche, καθώς και την ανάπτυξη προϊόντων, τις παγκόσμιες προμήθειες και τις φαρμακευτικές πληροφορίες, ανέφερε η εταιρεία.

Πιο πρόσφατα, η Roche προσχώρησε σε ένα μεγάλο σύμφωνο με τη Regeneron της Νέας Υόρκης τον Αύγουστο για να βοηθήσει στην παραγωγή και εμπορευματοποίηση ενός κοκτέιλ αντισωμάτων COVID-19, που ονομάστηκε REGN-COV2, το οποίο βρίσκεται υπό αναθεώρηση της FDA για έγκριση έκτακτης ανάγκης σε ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με μια επταετή συμφωνία αδειοδότησης, η Regeneron και η Roche θα διατηρήσουν κάθε παραγωγική ικανότητα για τη θεραπεία σε προετοιμασία για μελλοντικές κανονιστικές εγκρίσεις, με τη Regeneron να χειρίζεται την αμερικανική διάθεση και η Roche να αναλαμβάνει διανομή αλλού.

Η Roche θα διαθέσει έως και 100.000 λίτρα χωρητικότητας βιοαντιδραστήρα για να εκπληρώσει το τέλος της συμφωνίας της με τη Regeneron που θα αποκόψει 40.000 λίτρα, σύμφωνα με την κατάθεση τίτλων . Η συμφωνία επιτρέπει να διατεθεί περισσότερος χώρος σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης.

Οι συνεργάτες αναμένουν να πραγματοποιήσουν 650.000 έως 2 εκατομμύρια δόσεις θεραπείας, ή 4 εκατομμύρια έως 8 εκατομμύρια προληπτικές δόσεις, του κοκτέιλ κάθε χρόνο, δήλωσε η Regeneron. Οι τελικές δοσολογίες επεξεργάζονται ακόμη σε κλινικές δοκιμές και θα μπορούσαν να αλλάξουν αυτά τα στοιχεία.

Η παραγωγική ικανότητα είναι μια μεγάλη πρόκληση για τα αντισώματα COVID-19, τα οποία είναι συνήθως δαπανηρά και χρονοβόρα στην παραγωγή. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρώην FDA Scott Gottlieb προέβλεπε ότι η βιομηχανία θα χρειαζόταν να παράγει μεταξύ 300.000 και 400.000 δόσεων θεραπείας αντισωμάτων κάθε μήνα για να καλύψει τη δυνητική ζήτηση και είπε ότι ήταν «πολύ αργά» για να αυξήσει τις παραγγελίες φέτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Φαρμακευτική βιομηχανία: Κάλεσμα για υποστήριξη της ιατρικής έρευνας

Regeneron Roche κορωνοϊός: Σχέδια για 400 προσλήψεις λόγω φόρτου εργασίας

Με την συνένωση της Mylan και Upjohn ‘’γεννήθηκε’’ η Viatris

Η Viatris Inc. (NASDAQ: VTRS) ξεκινά σήμερα τη λειτουργία της μετά την επιτυχημένη συνένωση της Mylan και της Upjohn, θυγατρικής της Pfizer. Χάρη στη συνένωση των δύο αυτών  αλληλοσυμπληρούμενων εταιρειών, η Viatris  κατέχει πλέον την εξειδίκευση στους τομείς της επιστήμης, της παραγωγής και της διανομής με αποδεδειγμένες ρυθμιστικές, ιατρικές και παγκόσμιες εμπορικές ικανότητες, για να προσφέρει υψηλής ποιότητας φάρμακα σε ασθενείς σε περισσότερες από 165 χώρες.

Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την ορθή χρήση των φαρμάκων

«Παίρνω αυτό το φάρμακο αρκετό καιρό, δεν πειράζει να το σταματήσω για λίγο.Αποφάσισα να μην επιβαρύνω τον οργανισμό μου με πολλά φάρμακα. Θα παίρνω τη θεραπεία μου μόνο όταν αισθάνομαι κάποιο σύμπτωμα.Παίρνοντας κάθε μέρα φάρμακα, νιώθω σαν να είμαι σοβαρά άρρωστη.Όμως εγώ αισθάνομαι μια χαρά. Ας τα σταματήσω για λίγο».

Κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν ψηφιακό διαβατήριο υγείας

Κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες κυκλοφορούν ψηφιακά διαβατήρια υγείας, ώστε οι επιβάτες με καταγεγραμμένο αρνητικό τεστ Covid-19 να μπορούν να ταξιδεύουν εύκολα και να αποφεύγουν την ανάγκη καραντίνας.

Το μολύβι που γίνεται δέντρο

Χρησιμοποιούμε 12 δισεκατομμύρια μολύβια ετησίως σε όλον τον πλανήτη, που σημαίνει ότι 82.000 δέντρα κόβονται μόνο για να συμπληρώσουν αυτές τις ανάγκες.