Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιχειρηματικά

Novartis in Society Report: Η πρόοδος της εταιρείας διεθνώς σε θέματα ESG και βιωσιμότητας για το 2023

Novartis in Society Report: Η πρόοδος της εταιρείας διεθνώς σε θέματα ESG και βιωσιμότητας για το 2023

Η Novartis σημείωσε σημαντική πρόοδο διεθνώς το 2023: ''48% των θέσεων αυξημένης ευθύνης καταλαμβάνονται από γυναίκες. 63% μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρείας.  97% των εργαζομένων ολοκλήρωσε την εκπαίδευση πάνω στον Κώδικα Δεοντολογίας της εταιρείας, καλλιεργώντας μια ισχυρή εταιρική κουλτούρα.''

Η Novartis σημείωσε σημαντική πρόοδο διεθνώς το 2023 στους τομείς ESG [Περιβάλλον (Environment), Κοινωνία (Society) και Εταιρική Διακυβέρνηση (Governance)], όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση Novartis in Society Integrated Report. Τα κριτήρια ESG βρίσκονται στον πυρήνα της εταιρικής στρατηγικής και των δραστηριοτήτων της Novartis, με στόχο τη δημιουργία αξίας στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των ανθρώπων. Στην Έκθεση αναλύονται οι δεσμεύσεις, οι στόχοι και οι επιδόσεις της εταιρείας σε δείκτες ESG για το 2023, με επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την εταιρική κουλτούρα.

Η διαφορετικότητα τροφοδοτεί την καινοτομία

Οι εργαζόμενοι αποτελούν το σημαντικότερο κεφάλαιο της εταιρείας. Υποστηρίζοντας ένα συμπεριληπτικό περιβάλλον εργασίας που εκτιμά τη διαφορετικότητα, την καινοτομία και την δημιουργικότητα, η Novartis στοχεύει στην απελευθέρωση της δύναμης των ανθρώπων της προκειμένου να επαναπροσδιορίσει την ιατρική πρακτική. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Έκθεσης, η Novartis έχει πετύχει ισότητα στις αμοιβές και ισορροπία των φύλων σε ηγετικές θέσεις, με το 48% των θέσεων αυξημένης ευθύνης (σε σχέση με 47% το 2022) να καταλαμβάνονται από γυναίκες.

Ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο

 Με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα να συνδέεται άμεσα με την ανθρώπινη υγεία, η Novartis θέτει ως βασική προτεραιότητα τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων της. Η Έκθεση αποτυπώνει πως το 2023 η εταιρεία παρέμεινε συνεπής στις δεσμεύσεις της, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 63%, τα απόβλητα κατά 66% και την κατανάλωση νερού κατά 50%.Καλλιεργώντας μια ισχυρή εταιρική κουλτούρα  

 

Τέλος, η εταιρεία ενέτεινε τις προσπάθειες της για να προωθήσει μια εταιρική κουλτούρα με επίκεντρο την ακεραιότητα, την ηθική και τις ισχυρές αξίες, προασπίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και μειώνοντας τους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς κινδύνους σε όλη την αλυσίδα αξίας. Το 2023, το 97% των εργαζομένων ολοκλήρωσε την εκπαίδευση πάνω στον Κώδικα Δεοντολογίας της εταιρείας, ενώ το 100% των νέων επιλέξιμων προμηθευτών, αξιολογήθηκε με εξωτερικό συνεργάτη στο Πλαίσιο Διαχείρισης Κινδύνων.

 Η πλήρης Έκθεση είναι διαθέσιμη στον παγκόσμιο ιστότοπο της Novartis.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κώστας Παπαγιάννης: Η αξιοποίηση των δεδομένων υγείας κλειδί για ένα σύγχρονο υγειονομικό οικοσύστημα

Η Novartis λαμβάνει έγκριση ΕΜΑ για το iptacopan

Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία Πρόεδρος του ΣΦΕΕ ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου

Tα ονόματα των εκλεγμένων μελών του νέου 11μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΦΕΕ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η DEMO «άνοιξε τις πόρτες της» στο ΕΚΠΑ

Τις «πόρτες» της στο ΕΚΠΑ άνοιξε, για ακόμη μια φορά, η DEMO, υποδεχόμενη 30 μεταπτυχιακούς φοιτητές του προγράμματος «Οργανική Σύνθεση & Οργανική Χημεία».

Lavipharm:Ο Παναγιώτης Γιαννουλέας αναλάβει καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου

Eκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Lavipharm κατά την διάρκεια της Συνέλευσης .Στη νέα διοικητική διάρθρωση του Ομίλου, o κ. Τηλέμαχος Λαβίδας  θα αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου και ο κ. Παναγιώτης Γιαννουλέας θα αναβαθμιστεί σε Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο. 

Στην τελική φάση η εθελοντική επιστημονική αποστολή στην Μαδαγασκάρη από τους παιδιάτρους Β. Ελλάδος

Στην φάση της τελικής προετοιμασίας εισέρχονται τα μέλη της αποστολής «φροντίΖΩ τα παιδιά της Μαδαγασκάρης» της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος, καθώς στις 7 Αυγούστου αναχωρούν για την Τουλεάρ προκειμένου να παράσχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους κατοίκους της περιοχής.

Medtronic: 5 χρόνια Diabetes Shop με εντυπωσιακά επιτεύγματα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων λειτουργίας του Diabetes Shop στο κέντρο της Αθήνας, η Medtronic Hellas πραγματοποίησε Συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τα σημαντικά επιτεύγματα που έχουν προκύψει στους τομείς της εκπαίδευσης, της πληροφόρησης και της ενημέρωσης για τους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη και τις οικογένειές τους, αλλά και για τους επαγγελματίες Υγείας.

Close Icon