Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιχειρηματικά

Lavipharm: Ο Παναγιώτης Γιαννουλέας αναλάβει καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου

Lavipharm: Ο Παναγιώτης Γιαννουλέας αναλάβει καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου

Eκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Lavipharm κατά την διάρκεια της Συνέλευσης .Στη νέα διοικητική διάρθρωση του Ομίλου, o κ. Τηλέμαχος Λαβίδας  θα αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου και ο κ. Παναγιώτης Γιαννουλέας θα αναβαθμιστεί σε Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο. 

Lavipharm: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει τριετή θητεία, ήτοι έως 09.07.2027. Οι μέτοχοι ενέκριναν την επανεκλογή των κ.κ. Μηνά Τάνες, Λουκίας Λαβίδα, Τηλέμαχου Λαβίδα, Σοφίας Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Χρήστου Διαμαντόπουλου, Δημητρίου Χριστόπουλου και Βασιλικής (Βίκυς) Κεφαλά, ενώ στο νέο διοικητικό συμβούλιο εισέρχεται και ο Παναγιώτης Γιαννουλέας, ως εκτελεστικό μέλος, μέχρι πρότινος COO & Country Manager του Ομίλου.

Tηλέμαχος Λαβίδας, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Lavipharm

Επίσης, εκλέχθηκε η νέα Επιτροπή Ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου, αποτελούμενη από την κα Βασιλική (Βίκυ) Κεφαλά, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ., τον κ. Χρήστο Διαμαντόπουλο, μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. και τον κ. Αντώνιο Πολυκανδριώτη, ως ανεξάρτητο τρίτο πρόσωπο. Η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου αποφασίζεται ετήσια και θα λήγει την 9η.7.2025.

Στη νέα διοικητική διάρθρωση του Ομίλου, o κ. Τηλέμαχος Λαβίδας  θα αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου, ενώ ο κ. Παναγιώτης Γιαννουλέας θα αναβαθμιστεί σε Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο. Παράλληλα, εντάσσονται στην διοικητική ομάδα νέα αξιόλογα στελέχη από την φαρμακευτική αγορά όπως ο κ. Νίκος Λαδάς, που θα αναλάβει καθήκοντα Chief Scientific Officer, η κα Άρτεμις Παπαδάκη ως Chief Commercial Officer Hellas και ο κ. Γιάννης Σαρηγιαννίδης που θα αναλάβει Chief Commercial Officer International. Επιπλέον, με έμφαση σε βασικούς πυλώνες, ο κ. Παναγιώτης Κουσούλης προάγεται σε Chief  Manufacturing & Operations και η κα Μαρίζα Αντωνάκη σε Chief People & Technology, με στόχο την συνεχή εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού και την εφαρμογή συστημάτων εναρμονισμένων με τις σύγχρονες συνθήκες της αγοράς. Οι παραπάνω πλαισιώνονται από έμπειρα διευθυντικά και μη στελέχη του Ομίλου, αναλαμβάνοντας να οδηγήσουν τη Lavipharm στην επίτευξη των υψηλών στόχων της. Εγκρίθηκε το νέο καταστατικό της εταιρείας με αλλαγή στο μετοχικό κεφάλαιο μετά και την κεφαλαιοποίηση ποσού από τον λογαριασμό «Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο», με στόχο την  έκδοση νέων μετοχών προς δωρεάν διάθεση σε ανώτερα στελέχη της Εταιρείας σύμφωνα με το από 13.07.2023 πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών (Stock Award Plan).

Αναλυτικότερα, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Lavipharm A.E. (ΛΑΒΙ) πραγματοποιήθηκε 9-7-2024  στην έδρα της εταιρείας στην Παιανία με την απαραίτητη απαρτία, καθώς συμμετείχαν 42 μέτοχοι εκπροσωπώντας ποσοστό 71,26% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

H συνεδρίαση ξεκίνησε τις εργασίες της με το καλωσόρισμα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μηνά Τάνες, ο οποίος σχολίασε ότι «η φετινή Γενική Συνέλευση βρίσκει τη Lavipharm ακόμα πιο δυνατή, με ενισχυμένες επιδόσεις, με ανοιχτά τα φτερά να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, να εξελιχθεί, να καινοτομήσει».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία της εταιρείας  τονίζοντας ότι «Η Lavipharm του 2024 δεν έχει καμία σχέση με τη Lavipharm του 2019. Εχουμε απεμπλακεί από μη στρατηγικές δραστηριότητες, έχουμε επικεντρωθεί σε όσες είμαστε δυνατοί και το μέλλον μπροστά μας διαγράφεται λαμπρό. Είμαι υπερήφανος για τα αποτελέσματα και κυρίως για τους ανθρώπους μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα διοίκησης, σε όλους τους εργαζόμενους και κυρίως στους μετόχους για την εμπιστοσύνη». Ο κ. Λαβίδας αναφέρθηκε επίσης στην εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών σημειώνοντας ότι «λειτουργώντας με αυτούς τους κανόνες, μια εταιρεία προσελκύει επενδυτικά κεφάλαια και χρηματοδοτήσεις με καλύτερους όρους, προσελκύει ταλέντα που αναζητούν ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, και πιο σημαντικό, μειώνει δραματικά το ρίσκο, προστατεύοντας έτσι το συμφέρον των μετόχων και όλων των ενδιαφερόμενων μερών».

  • Παρουσιάζοντας τον  απολογισμό του έτους, ο κ. Παναγιώτης Γιαννουλέας, COO και Country Manager του Ομίλου, υπογράμμισε «τη συνεχή αύξηση του μεριδίου αγοράς της Lavipharm, η οποία καταγράφει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης κάθε χρόνο την τελευταία τριετία. Στην εξωνοσοκομειακή αγορά, το μερίδιό μας αυξήθηκε κατά 55% την τελευταία πενταετία», και συμπλήρωσε ότι «στη διεθνή αγορά, τα διαδερμικά συστήματα της Lavipharm κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος, παρουσιάζοντας ανάπτυξη κατά 78% το 2023 μετά και την προσθήκη του patch κλονιδίνης στο χαρτοφυλάκιό μας».

«Στο τέλος του δεύτερου τριμήνου 2024», διευκρίνισε ο κ. Γιαννουλέας, «ξεκίνησαν οι πωλήσεις από τη Lavipharm των φαρμακευτικών προϊόντων Lonarid® N, Lonalgal® και Flagyl®, που εξαγοράστηκαν πρόσφατα. Από τις αρχές του έτους, εργαζόμαστε εντατικά για τη δημιουργία μια νέας αγοράς στην Ελλάδα, αυτή της φαρμακευτικής κάνναβης, με τη Lavipharm για ακόμα μια φορά να πρωτοπορεί και να πρωτοστατεί. Συνεχίζουμε τις επενδύσεις μας και στη διαμόρφωση χώρων που θα  υποδεχθούν τον νέο μηχανολογικό εξοπλισμό. Έχοντας ήδη φτάσει το μέγιστο της παραγωγικής δυναμικής μας, λόγω και της αύξησης της ζήτησης στις διεθνείς αγορές, οι νέες εγκαταστάσεις θα υποστηρίξουν ακόμα και τον διπλασιασμό της παραγωγής διαδερμικών συστημάτων».

Στη συνέχεια, ο κ. Βασίλης Μπαλούμης, Chief Financial Officer, αναφερόμενος στην οικονομική πορεία του Ομίλου, σημείωσε ότι «το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Εφαρμόζουμε με συνέπεια την στρατηγική μας, υλοποιούμε το επενδυτικό πλάνο μας, με τις συνολικές καθαρές πωλήσεις να σημειώνουν άνοδο κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Το 2023, το προσαρμοσμένο EBITDA (από συνεχιζόμενες δραστηριότητες) ανήλθε σε 9,12 εκατ. Ευρώ,  ενισχυμένο κατά 59%, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,87 εκατ. ευρώ, έναντι 0,83 εκατ. ευρώ το 2022, παρουσιάζοντας εντυπωσιακή αύξηση 124%.  Επαναδιαπραγματευτήκαμε τον τραπεζικό μας δανεισμό, με καλύτερους κι ευνοϊκότερους όρους, ισχυροποιούμε τον ισολογισμό μας, και δημιουργούμε υπεραξίες για τους μετόχους μας. Η κεφαλαιοποίησή μας σήμερα αγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Lavipharm : Κυκλοφορία στην Ελλάδα του πρώτου τοπικώς παραγόμενου συνταγογραφούμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης

Η Lavipharm διαχρονικός αρωγός στο φιλανθρωπικό έργο του MDA Ελλάς

Lavipharm: Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων

H Lavipharm χορηγός του MDA Ελλάς στον 10ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2022

Lavipharm : Χορηγός στον 45ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας για την υποστήριξη του MDA Ελλάς

Η Lavipharm συμμετείχε στο 4ο Food Drive της ΠΕΦ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η DEMO «άνοιξε τις πόρτες της» στο ΕΚΠΑ

Τις «πόρτες» της στο ΕΚΠΑ άνοιξε, για ακόμη μια φορά, η DEMO, υποδεχόμενη 30 μεταπτυχιακούς φοιτητές του προγράμματος «Οργανική Σύνθεση & Οργανική Χημεία».

Στην τελική φάση η εθελοντική επιστημονική αποστολή στην Μαδαγασκάρη από τους παιδιάτρους Β. Ελλάδος

Στην φάση της τελικής προετοιμασίας εισέρχονται τα μέλη της αποστολής «φροντίΖΩ τα παιδιά της Μαδαγασκάρης» της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος, καθώς στις 7 Αυγούστου αναχωρούν για την Τουλεάρ προκειμένου να παράσχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους κατοίκους της περιοχής.

Novartis in Society Report: Η πρόοδος της εταιρείας διεθνώς σε θέματα ESG και βιωσιμότητας για το 2023

Η Novartis σημείωσε σημαντική πρόοδο διεθνώς το 2023: ''48% των θέσεων αυξημένης ευθύνης καταλαμβάνονται από γυναίκες. 63% μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρείας.  97% των εργαζομένων ολοκλήρωσε την εκπαίδευση πάνω στον Κώδικα Δεοντολογίας της εταιρείας, καλλιεργώντας μια ισχυρή εταιρική κουλτούρα.''

Medtronic: 5 χρόνια Diabetes Shop με εντυπωσιακά επιτεύγματα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων λειτουργίας του Diabetes Shop στο κέντρο της Αθήνας, η Medtronic Hellas πραγματοποίησε Συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τα σημαντικά επιτεύγματα που έχουν προκύψει στους τομείς της εκπαίδευσης, της πληροφόρησης και της ενημέρωσης για τους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη και τις οικογένειές τους, αλλά και για τους επαγγελματίες Υγείας.

Close Icon