Επιχειρηματικά

Lavipharm: Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων

Lavipharm:  Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων

H Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Lavipharm A.E. πραγματοποιήθηκε στην έδρα της εταιρείας στην Παιανία. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την απαραίτητη απαρτία καθώς συμμετέχει ποσοστό 61,79% των Μετόχων.

H Γενική Συνέλευση ξεκίνησε τις εργασίες της με το καλωσόρισμα του μη Εκτελεστικού Προέδρου κ. Μηνά Τάνες, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιτυχή λειτουργία της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Lavipharm, δηλώνοντας: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη λειτουργία του ομίλου και περήφανοι για την απόδοση των δραστηριοτήτων μας. Παραμένουμε πιστοί στις αξίες μας και σε όσα μας έχουν μέχρι σήμερα καταξιώσει και συνεχίζουμε δυναμικά την ανοδική πορεία που καταγράφουμε».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ., δήλωσε: «Με αφορμή τη φετινή Γενική Συνέλευση, θα ήθελα να αναφερθώ στη σημαντική προσπάθεια που έχουμε καταβάλει όλοι για την πετυχημένη υλοποίηση του νέου στρατηγικού μας πλάνου. Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις που συνεχώς αντιμετωπίζουμε στη διακίνηση αγαθών και την αγορά πρώτων υλών, τα οικονομικά αποτελέσματα μας για το 2021 ενισχύθηκαν σημαντικά. Αυτό μας δίνει τη δύναμη να παραμένουμε πιο προσηλωμένοι από ποτέ στην επίτευξη της στρατηγικής μας. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό και θέτουμε νέους στόχους για την ανάπτυξη του Ομίλου Lavipharm και την περαιτέρω εδραίωση της θέσης που έχουμε κατακτήσει στο χώρο μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς».

 

  • Για τον καθιερωμένο απολογισμό εργασιών του έτους, το λόγο έλαβε ο κ. Παναγιώτης Γιαννουλέας, COO και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Σε μια χρονιά προκλήσεων, καταφέραμε να διαχειριστούμε την κρίση και να αυξήσουμε τον κύκλο εργασιών του Ομίλου, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή μας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τη στρατηγική μας και να δίνουμε δυναμικά το «παρών», αναδεικνύοντας κι εξελίσσοντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Lavipharm».

Παναγιώτης Γιαννουλέας

  • Στη συνέχεια, ο κ. Βασίλης Μπαλούμης, CFO του Ομίλου, αναφερόμενος στην οικονομική πορεία του Ομίλου τόνισε ότι «το 2021 η Lavipharm σημείωσε αύξηση Πωλήσεων, βελτίωση Καθαρής Θέσης και μείωση του τραπεζικού δανεισμού, παρά τις συνεχείς προκλήσεις λόγω της πανδημίας». Πιο συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες Πωλήσεις , μετά την αφαίρεση των rebates και clawbacks, ανήλθαν σε Ευρώ 39,7 εκατ. έναντι Ευρώ 37,6 εκατ. το 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 5,5%. Η Καθαρή Θέση σημείωσε βελτίωση κατά Ευρώ 1,7 εκατ., ενώ ο Όμιλος, λόγω της λειτουργικής του κερδοφορίας, μείωσε περαιτέρω τον τραπεζικό του δανεισμό κατά το ποσό των Ευρώ 2,2 εκατ., συνεχίζοντας την πρακτική που ακολουθεί σταθερά την τελευταία πενταετία.
  • Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν όλα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης και εκλέχθηκε νέα Επιτροπή Ελέγχου ως ανεξάρτητη μεικτή Επιτροπή, αποτελούμενη από ένα ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ένα μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ένα τρίτο ανεξάρτητο πρόσωπο. Κατόπιν ψηφοφορίας, εκλέχθηκαν οι κκ. Δημήτριος Χριστόπουλος, Χρήστος Διαμαντόπουλος και Αντώνιος Πολυκανδριώτης αντιστοίχως. Η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου είναι ετήσια και λήγει την 30.06.2023.

 

Τέλος, εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση μέρους αποθεματικού υπέρ το άρτιο κατά €81.037.877,00 και την αύξηση της ονομαστικής αξίας των υφιστάμενων μετοχών από €1 σε €2,58645738, παρέχοντας τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο. Παράλληλα, αποφασίστηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά €127.010.804,00 με τη μείωση της ονομαστικής αξίας των υφιστάμενων μετοχών από €2,58645738 σε €0,10 με σκοπό τον συμψηφισμό ισόποσων ζημιών, παρέχοντας αντίστοιχα τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο. Τέλος, εγκρίθηκε η αύξηση ονομαστικής αξίας μετοχής από €0,10 έκαστη μετοχή σε €0,30 έκαστη μετοχή, με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού αριθμού των μετοχών της Εταιρείας από 51.081.030 σε 17.027.010  κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές δια συνένωσης των παλαιών μετοχών σε αναλογία τρείς (3) παλαιές μετοχές της Εταιρείας προς μία (1) νέα μετοχή της Εταιρείας (reverse split 3:1), παρέχοντας τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο.

 

  • Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με διαλογική συζήτηση και έγκριση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πολύτιμη δωρεά στο Άσυλο Ανιάτων από την Τράπεζα Τροφίμων

H Lavipharm χορηγός του MDA Ελλάς στον 10ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2022

Η Neuraxpharm επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Lavipharm : Χορηγός στον 45ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας για την υποστήριξη του MDA Ελλάς

Η Lavipharm συμμετείχε στο 4ο Food Drive της ΠΕΦ

Οι εργαζόμενοι της Lavipharm έγιναν MDA Runners για 12η χρονιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Ισχυρή συμμετοχή της Lavipharm στην μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση Φαρμάκου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Sanofi Ελλάδας παρουσιάζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το Πολλαπλό Μυέλωμα «Μαζί στη ζωή»

«Η διάγνωση ήταν Πολλαπλό Μυέλωμα…Πρώτη φορά το άκουγα. Ήταν τρομακτικό για εμένα και την οικογένειά μου… Η στήριξη του οικογενειακού μου περιβάλλοντος, ήταν πολύ σημαντική.» Σε αυτά τα λόγια μιας ασθενούς με Πολλαπλό Μυέλωμα αντανακλάται το κενό πληροφόρησης του κοινού για τη συγκεκριμένη νόσο, αλλά και το βαρύ φορτίο της για τους ασθενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Chiesi Hellas: Προστατεύουμε έμπρακτα το περιβάλλον στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος “We Act-Day”

Chiesi Hellas: Προστατεύουμε έμπρακτα το περιβάλλον στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος “We Act-Day” (We Actively Care For Tomorrow).Δενδροφύτευση σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων.

Novo Nordisk Hellas : 1η διεθνής φαρμακευτική εταιρεία σε επενδύσεις κλινικών μελετών στο Ελλάδα 2.0

Η Novo Nordisk Hellas είναι η διεθνής φαρμακευτική εταιρεία με τις υψηλότερης αξίας επενδύσεις σε κλινικές μελέτες, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»

O Christian Rodseth νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος

O Christian Rodseth είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος, Πολωνίας και Ρουμανίας από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 με έδρα την Ελλάδα, διαδεχόμενος την Gisella Dante, η οποία ανέλαβε καθήκοντα Vice President, Global Commercial Strategy Vaccines Portfolio, με έδρα τις ΗΠΑ.

Στρατηγική συνεργασία του Ερρίκος Ντυνάν με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Με μία στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία που εξασφαλίζει πλήρη ιατρική κάλυψη όλων των αθλητών και αθλητριών των Εθνικών Ομάδων μπάσκετ, τόσο σε διαγνωστικές εξετάσεις όσο και σε νοσηλεία, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης χαράσσουν πλέον μια κοινή πορεία

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στη Μινεσότα είναι διχασμένοι σχετικά με τον αντίκτυπο του εγκλήματος στον χώρο τους

«Θα ξεκινήσει με την αντικατάσταση των φώτων των δρόμων. Και την επιβολή του χώρου στάθμευσης και απλώς την τακτική στελέχωση της κυκλοφορίας. Αλλά στη συνέχεια θα κάνει επίσης μεγάλη διαφορά όταν πάμε να ψηφίσουμε, επίσης, όταν πρόκειται για δικαστές, δημόσιους υπερασπιστές και εισαγγελείς. Το ποιον θα επιλέξουμε να βάλουμε σε αυτές τις θέσεις θα καθορίσει εάν και πόσο χρόνο θα μας πάρει για να ξεφύγουμε από αυτό».