Επιχειρηματικά

Καρδιακή ανεπάρκεια Ανθεκτική υπέρβαση : Η Faran επενδύει στην ανάπτυξη πρωτοπόρου φαρμάκου

Καρδιακή ανεπάρκεια Ανθεκτική υπέρβαση : Η Faran επενδύει στην ανάπτυξη πρωτοπόρου φαρμάκου

Καρδιακή ανεπάρκεια Ανθεκτική υπέρβαση :Το καινοτόμο φάρμακο είναι το πρώτο από μια νέα θεραπευτική κατηγορία για την αντιμετώπιση δύσκολων περιπτώσεων του καρδιομεταβολικού προφίλ

  Η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ προχώρησε σε αποκλειστική συνεργασία με την βιοφαρμακευτική εταιρεία Quantum Genomics, για την ανάπτυξη και διάθεση του πρωτοποριακού φαρμακευτικού σκευάσματος firibastat για την αντιμετώπιση της ανθεκτικής υπέρτασης και καρδιακής ανεπάρκειας. Πρόκειται για μία σημαντική επένδυση της FARAN στην Έρευνα & Ανάπτυξη ενός καινοτόμου προϊόντος, και το σύμφωνο συνεργασίας προβλέπει την αποκλειστική αδειοδότηση και διάθεση του προϊόντος στην ελληνική αγορά από τη FARAN.

Το firibastat αποτελεί το κορυφαίο προϊόν της Quantum Genomics που αναπτύσσει στην κατηγορία των BAPAI (Brain Aminopeptidase A Inhibitors). Πρόκειται για μια πραγματικά καινοτόμο θεραπευτική πλατφόρμα τριπλής δράσης που διαμορφώνει ένα νέο δρόμο στην προστασία και θεραπεία του καρδιομεταβολικού προφίλ. Το firibastat, στοχεύει  σε ένα ένζυμο του εγκεφάλου (brain APA) για τη θεραπεία της υπέρτασης και της καρδιακής ανεπάρκειας. Το προϊόν βρίσκεται ήδη σε στάδιο μελέτης φάσης ΙΙΙ, με ενθαρρυντικά πρώιμα αποτελέσματα.

Δηλώσεις προέδρου  της FARAN

  • Αναφερόμενος στη συνεργασία, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FARAN κ. Μάριος Κάτσικας, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι για την συνεργασία μας με την Quantum Genomics που σηματοδοτεί μια νέα εποχή στον τομέα της καρδιολογίας. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση της εταιρείας μας στην έρευνα & ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων που εκφράζει απόλυτα τους επιχειρηματικούς στόχους της FARAN, να προσφέρει υψηλής ποιότητας θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, καθώς και το όραμα της εταιρείας να ηγείται και να οδηγεί τις εξελίξεις στην καρδιολογία».

Όσα είπε ο γενικός διευθυντής της FARAN

  • Ο Γενικός Διευθυντής  της FARAN, κ. Παναγιώτης Κουκουλομμάτης ανέφερε σχετικά: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στο μέλλον και να θέτουμε τον πήχη ψηλά σε όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες όπου δραστηριοποιούμαστε, εργαζόμενοι με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους  ασθενείς και την ελληνική κοινωνία. Εγκαινιάζουμε την συνεργασία μας με την  Quantum Genomics, πρωτοπόρο βιοφαρμακευτική εταιρεία  στην ανάπτυξη μιας νέας κατηγορίας φαρμάκων του Καρδιομεταβολικού προφίλ. Η αποκλειστική συνεργασία για την ανάπτυξη και διάθεση του καινοτόμου φαρμάκου firibastat στην Ελλάδα, είναι η πρώτη από μία σειρά συνεργασίες της FARAN που θα ακολουθήσουν στον τομέα της καρδιολογίας, στον οποίο εισερχόμαστε δυναμικά, μέσω μιας θεραπευτικής λύσης που έρχεται να συμπληρώσει το κενό σε περιπτώσεις ανθεκτικής υπέρτασης και καρδιακής ανεπάρκειας που δεν καλύπτονται από τις υπάρχουσες θεραπευτικές επιλογές».

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα το 1/5 του ενήλικου πληθυσμού πάσχει από υπέρταση, από τους οποίους εκτιμάται ότι οι μισοί είναι αδιάγνωστοι, ενώ το 80% των ασθενών  παραμένουν αρρύθμιστοι.

Έτος ίδρυσης FARAN

  • Η ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ είναι μία από τις πιο  ιστορικές Φαρμακευτικές Εταιρίες στην Ελλάδα, με ίδρυση το 1950 και στόχο να προσφέρει καταξιωμένες θεραπευτικές προτάσεις Υψηλής Ποιότητας, Θεραπευτικής Αξίας, σύγχρονης Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Τεκμηριωμένης Ασφάλειας.Λίγα λόγια για τη ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ
  • Με επιλεγμένες διεθνείς συνεργασίες και την εμπιστοσύνη της Ιατρικής Κοινότητας προσφέρει θεραπευτικές λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα νοσημάτων στο χώρο της Ογκολογίας, Αιματολογίας, Νεφρολογίας,  Ρευματολογίας, Ορθοπεδικής, Δερματολογίας, Ενδοκρινολογίας, Παθολογίας και Γυναικολογίας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική υγεία : Στάσεις για να βάλετε φωτιά στο κρεβάτι σας

Έρευνα αποκαλύπτει ποιοι συγχωρούν πιο εύκολα την απιστία

Ημικρανία : Τρόφιμα που βοηθούν στην καταπολέμηση της

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Επιδίωξη του έργου για το Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό είναι η διάδοση – διάχυση – απόκτηση χρηματοοικονομικών γνώσεων, χρηματοοικονομικής παιδείας και η απόκτηση δεξιοτήτων σε σχέση με τα πιο πάνω.

zisto_alliws: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης από τη Pfizer Hellas για την Ατοπική Δερματίτιδα

Την νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Aτοπική Δερματίτιδα με κεντρικό μήνυμα #zisto_alliws  παρουσίασε η Pfizer Hellas. Η νέα εκστρατεία ενημέρωσης τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ).

Ελληνική HPV Εταιρεία - Ημέρα δράσης για την εξάλειψη καρκίνου τραχήλου μήτρας

Η πρωτοβουλία αναδεικνύει τη σημασία της ενημέρωσης, του εμβολιασμού, και των τακτικών εξετάσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Διάκριση της Servier Hellas στα HR Awards 2023

Τιμητική διάκριση για τη δέσμευσή της να προασπίζει την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων της, εντός και εκτός του εργασιακού τους περιβάλλοντος, απέσπασε η Servier Hellas στα HR Awards 2023, λαμβάνοντας χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Excellence in Workplace Well-being» για την πρωτοβουλία «The COLONO45».