Επιχειρηματικά

Gilead επιχειρηματικά: Επενδύει 21 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση της Immunomedics

Gilead επιχειρηματικά: Επενδύει 21 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση της Immunomedics

Gilead επιχειρηματικά: Η φαρμακευτική εταιρία αποκάλυψε ότι θα επενδύσει στην απόκτηση της Immunomedics δίνοντας το αστρονομικό ποσό των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Daniel O’Day να στοχεύει στην πρώτη κατηγορία ογκολογικών φαρμάκων με επίκεντρο το πρώτο στην κατηγορία αντι-TROP-2 σύζευγμα αντισώματος-φαρμάκου Trodelvy. Οι αναλυτές της Wall Street περιγράφοντας την κίνηση αυτή έκαναν λόγο για μεγάλο τίμημα και ένα τολμηρό βήμα. Παρόλο που εμπλέκονται ορισμένα περιουσιακά στοιχεία πολύ πρώιμου σταδίου, η συμφωνία επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην Trodelvy, η οποία είναι η πρώτη εγκεκριμένη από τον FDA αντι-TROP θεραπεία τον Απρίλιο, με ένα αρχικό πράσινο φως στον μεταστατικό τριπλό αρνητικό καρκίνο του μαστού τρίτης γραμμής.

Δεδομένα κορυφαίας γραμμής από τη μελέτη επιβεβαίωσης φάσης 3 Ascent έδειξαν ότι το Trodelvy μείωσε σημαντικά τον κίνδυνο εξέλιξης του όγκου ή θανάτου κατά 59% έναντι της χημειοθεραπείας. Οι ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε η θεραπεία Trodelvy έζησαν 5,6 μήνες χωρίς επιδείνωση της νόσου, σε σύγκριση με 1,7 μήνες για χημειοθεραπεία. Το φάρμακο συνάντησε επίσης βασικά δευτερεύοντα τελικά σημεία, όπως η παράταση ζωής. Με την ισχυρή αποτελεσματικότητά της στο TNBC, η Trodelvy δημιούργησε 20,1 εκατομμύρια δολάρια στους δύο πρώτους μήνες στην αγορά μετά το ντεμπούτο της τον Απρίλιο. «Η ταχεία εκτόξευσή της σε ένα δύσκολο περιβάλλον πανδημίας μιλάει για την ισχυρή επιστήμη [του Trodelvy] και την εκτέλεση της ομάδας», δήλωσε η επικεφαλής εμπορική διευθύντρια της Gilead, Johanna Mercier κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης. Σύμφωνα με τη Mercier, η διείσδυση του φαρμάκου στους 150 κορυφαίους λογαριασμούς καρκίνου του μαστού στις ΗΠΑ – στην αγορά που στοχεύει η Immuomedics – έχει ξεπεράσει το 80% και αυξάνεται.  Διαβάστε επίσης: Φαρμακοβιομηχανία επένδυση: Επτά πρόσφατα επιχειρηματικά deal

Gilead-Immunomedics-crop.jpg

 

Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες για να μετακινηθεί η Trodelvy σε παλαιότερες γραμμές θεραπείας με το TNBC, το φάρμακο μπορεί να έχει πιθανότητα και εκτός του TNBC. Η ανοσοϊατρική εξετάζει τον καρκίνο του ουροθηλίου, τον καρκίνο του μαστού HR + / HER2- και τον καρκίνο του πνεύμονα ως πιθανές περιοχές για επέκταση. Η πρωτεΐνη κυτταρικής επιφάνειας TROP-2 βρίσκεται σε περισσότερο από το 90% των περιπτώσεων TNBC και η έκφρασή της είναι επίσης υψηλή στη μεγάλη αγορά καρκίνου του πνεύμονα μη μικρών κυττάρων, στο 75% μεταξύ των πλακωδών περιπτώσεων και στο 64% των αδενοκαρκινωμάτων.

Το ισχυρό προφίλ ασφάλειας της Trodelvy, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα, το καθιστούν επίσης ένα τέλειο φάρμακο για πιθανή συνδυαστική θεραπεία. Οι αναστολείς σημείων ελέγχου και οι αναστολείς PARP είναι τα δύο παραδείγματα ζευγαρώματος που ανέφερε ο Διευθυντής Ιατρικής της Gilead Merdad Parsey. Ωστόσο, η συναίνεση δείχνει επί του παρόντος ότι οι πωλήσεις της Trodelvy φτάνουν στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που δεν φαίνεται τόσο εντυπωσιακό σε σύγκριση με τις πληρωμές των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Gilead.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

ΔΕΠΑ: Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Υδρογόνου

Νοvo Nordisk Hellas : Στηρίζει τις δράσεις των Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων

Πλατφόρμα ενημέρωσης για την σιδηροπενία και τη σιδηροπενική αναιμία

Για την μεγάλη σημασία του σιδήρου στην υγεία και ευεξία μας μπορούμε να ενημερωθούμε από μία ανανεωμένη πλατφόρμα μαθαίνοντας όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη σιδηροπενία και τη σιδηροπενική αναιμία . Δημιουργήθηκε , με την υποστήριξη των Vifor Pharma και GENESIS Pharma.

Με την συνένωση της Mylan και Upjohn ‘’γεννήθηκε’’ η Viatris

Η Viatris Inc. (NASDAQ: VTRS) ξεκινά σήμερα τη λειτουργία της μετά την επιτυχημένη συνένωση της Mylan και της Upjohn, θυγατρικής της Pfizer. Χάρη στη συνένωση των δύο αυτών  αλληλοσυμπληρούμενων εταιρειών, η Viatris  κατέχει πλέον την εξειδίκευση στους τομείς της επιστήμης, της παραγωγής και της διανομής με αποδεδειγμένες ρυθμιστικές, ιατρικές και παγκόσμιες εμπορικές ικανότητες, για να προσφέρει υψηλής ποιότητας φάρμακα σε ασθενείς σε περισσότερες από 165 χώρες.

Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την ορθή χρήση των φαρμάκων

«Παίρνω αυτό το φάρμακο αρκετό καιρό, δεν πειράζει να το σταματήσω για λίγο.Αποφάσισα να μην επιβαρύνω τον οργανισμό μου με πολλά φάρμακα. Θα παίρνω τη θεραπεία μου μόνο όταν αισθάνομαι κάποιο σύμπτωμα.Παίρνοντας κάθε μέρα φάρμακα, νιώθω σαν να είμαι σοβαρά άρρωστη.Όμως εγώ αισθάνομαι μια χαρά. Ας τα σταματήσω για λίγο».

Κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν ψηφιακό διαβατήριο υγείας

Κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες κυκλοφορούν ψηφιακά διαβατήρια υγείας, ώστε οι επιβάτες με καταγεγραμμένο αρνητικό τεστ Covid-19 να μπορούν να ταξιδεύουν εύκολα και να αποφεύγουν την ανάγκη καραντίνας.

Το μολύβι που γίνεται δέντρο

Χρησιμοποιούμε 12 δισεκατομμύρια μολύβια ετησίως σε όλον τον πλανήτη, που σημαίνει ότι 82.000 δέντρα κόβονται μόνο για να συμπληρώσουν αυτές τις ανάγκες.