Επιχειρηματικά

Φαρμακοβιομηχανία επένδυση: Επτά πρόσφατα επιχειρηματικά deal

Φαρμακοβιομηχανία επένδυση: Επτά πρόσφατα επιχειρηματικά deal

Φαρμακοβιομηχανία επένδυση: Σας παρουσιάζουμε επτά ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές συναλλαγές μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών τον τελευταίο μήνα, όπως αναφέρθηκαν από το Becker’s Hospital Review, γιατί υπάρχει μεγάλη δυναμική και έχει ενδιαφέρον να παρατηρηθεί πως κινείται παγκοσμίως η αγορά φαρμάκου.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή 

Η Acadia Pharmaceuticals αγοράζει φαρμακευτική εταιρεία

Η Acadia Pharmaceuticals συμφώνησε να αγοράσει την CerSci, μία φαρμακοβιομηχανία εκκίνησης που εδρεύει στο Ντάλλας για 52 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει ένα φάρμακο για τον πόνο. Εάν το φάρμακο πετύχει, η CerSci μπορεί να λάβει έως και 887 $ σε πληρωμές.

Η Bristol Myers Squibb συμφωνεί να αγοράσει φαρμακοβιομηχανία για άγνωστο ποσό.

Η Bristol Myers Squibb συμφώνησε να αγοράσει τη Forbius, φαρμακοβιομηχανία που επικεντρώνεται στον καρκίνο και τις ινωτικές ασθένειες, για άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό. Η Bristol Myers Squibb δήλωσε ότι η συναλλαγή περιλαμβάνει προκαταβολικές πληρωμές και μελλοντικές πληρωμές βασισμένες στην επιτυχία.

Η Takeda θα πουλήσει εξωχρηματιστηριακή επιχείρηση φαρμάκων σε εταιρεία

δολάρια Η Ιαπωνία Takeda Pharmaceutical που εδρεύει στην Ιαπωνία συμφώνησε να πουλήσει την εξωχρηματιστηριακή της φαρμακευτική επιχείρηση στη Blackstone Group, μια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών των ΗΠΑ, για 2,37 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η J&J θα αποκτήσει τη Momenta Pharma

Η Johnson & Johnson συμφώνησε να αγοράσει την Cambridge, Massenta Pharmaceuticals με έδρα τη Μάζα για 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια, μια κίνηση για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των φαρμακευτικών προϊόντων αυτοάνοσων θεραπειών.

Η Gilead επεκτείνει την ογκολογική συνεργασία με την Tango Therapeutics

Η Gilead έχει επεκτείνει τη σύμβασή της με την Tango Therapeutics, επιδιώκοντας να συνεχίσει περαιτέρω τη συνεργατική ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση των ανοσο-ογκολογικών θεραπειών. Η Gilead θα πληρώσει 125 εκατομμύρια δολάρια εκ των προτέρων, καθώς και μια επένδυση 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Μπορεί να επιλέξει έως και 15 προγράμματα κατά τη διάρκεια της επταετούς περιόδου, πληρώνοντας Tango έως και 410 εκατομμύρια δολάρια ανά πρόγραμμα.

Η AstraZeneca σε συμφωνία με την Daiichi Sankyo

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca υπέγραψε συμφωνία με την ιαπωνική Daiichi Sankyo για την ανάπτυξη ενός ογκολογικού φαρμάκου με λιγότερες παρενέργειες από τις παραδοσιακές θεραπείες για τον καρκίνο. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η AstraZeneca θα πληρώσει στον Daiichi Sankyo 1 δισεκατομμύριο δολάρια εκ των προτέρων, άλλα 1 δισεκατομμύριο δολάρια μετά την έγκριση από το φάρμακο και έως 4 δισεκατομμύρια δολάρια για μελλοντικές πωλήσεις.

Η GlaxoSmithKline επενδύει 164 εκατομμύρια δολάρια σε 5 εμβόλια CureVac

Η GlaxoSmithKline έχει αποκτήσει μερίδιο 10% στη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac για 163,67 εκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη πέντε εμβολίων που βασίζονται σε mRNA και μονοκλωνικών αντισωμάτων για την πρόληψη και τη θεραπεία μολυσματικών ασθενειών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επαναπροσδιορίζοντας την πολιτική υγείας και φαρμάκου για μια πιο ανταγωνιστική και υγιέστερη Ελλάδα

Ημερίδα : Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα- Ομιλία Μάρσας Δημοπούλου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έλενα Χουλιάρα: Η φαρμακευτική καινοτομία είναι επένδυση για την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία

Τι επεσήμανε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου στο panel του Delphi Economic Forum ΙΧ, το οποίο εστίασε στα ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν από την ενίσχυση της καινοτομίας στο φάρμακο.

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Συνέδριο με θέμα «Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης» την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο Théo Angelopoulos.

Όλος ο κόσμος της Υγείας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στην πόλη των Δελφών από την Τετάρτη έως το Σάββατο, 10-13 Απριλίου 2024, με μία μεγάλη ενότητα αφιερωμένη στο μεγάλο θέμα της υγείας και στις μελλοντικές προοπτικές του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας.

AstraZeneca-Delphi Economic Forum : Συμμετέχει στον Δημόσιο Διάλογο προβάλλοντας τα οφέλη της επένδυσης στην Φαρμακευτική Καινοτομία

AstraZeneca : Συμμετέχει ενεργά στον Δημόσιο Διάλογο για ένα αποτελεσματικότερο και βιώσιμο Σύστημα Υγείας, προβάλλοντας τα οφέλη της επένδυσης στην Φαρμακευτική Καινοτομία στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum IX.