Επιχειρηματικά

Φαρμακοβιομηχανία επένδυση: Επτά πρόσφατα επιχειρηματικά deal

Φαρμακοβιομηχανία επένδυση: Επτά πρόσφατα επιχειρηματικά deal

Φαρμακοβιομηχανία επένδυση: Σας παρουσιάζουμε επτά ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές συναλλαγές μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών τον τελευταίο μήνα, όπως αναφέρθηκαν από το Becker’s Hospital Review, γιατί υπάρχει μεγάλη δυναμική και έχει ενδιαφέρον να παρατηρηθεί πως κινείται παγκοσμίως η αγορά φαρμάκου.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή 

Η Acadia Pharmaceuticals αγοράζει φαρμακευτική εταιρεία

Η Acadia Pharmaceuticals συμφώνησε να αγοράσει την CerSci, μία φαρμακοβιομηχανία εκκίνησης που εδρεύει στο Ντάλλας για 52 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει ένα φάρμακο για τον πόνο. Εάν το φάρμακο πετύχει, η CerSci μπορεί να λάβει έως και 887 $ σε πληρωμές.

Η Bristol Myers Squibb συμφωνεί να αγοράσει φαρμακοβιομηχανία για άγνωστο ποσό.

Η Bristol Myers Squibb συμφώνησε να αγοράσει τη Forbius, φαρμακοβιομηχανία που επικεντρώνεται στον καρκίνο και τις ινωτικές ασθένειες, για άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό. Η Bristol Myers Squibb δήλωσε ότι η συναλλαγή περιλαμβάνει προκαταβολικές πληρωμές και μελλοντικές πληρωμές βασισμένες στην επιτυχία.

Η Takeda θα πουλήσει εξωχρηματιστηριακή επιχείρηση φαρμάκων σε εταιρεία

δολάρια Η Ιαπωνία Takeda Pharmaceutical που εδρεύει στην Ιαπωνία συμφώνησε να πουλήσει την εξωχρηματιστηριακή της φαρμακευτική επιχείρηση στη Blackstone Group, μια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών των ΗΠΑ, για 2,37 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η J&J θα αποκτήσει τη Momenta Pharma

Η Johnson & Johnson συμφώνησε να αγοράσει την Cambridge, Massenta Pharmaceuticals με έδρα τη Μάζα για 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια, μια κίνηση για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των φαρμακευτικών προϊόντων αυτοάνοσων θεραπειών.

Η Gilead επεκτείνει την ογκολογική συνεργασία με την Tango Therapeutics

Η Gilead έχει επεκτείνει τη σύμβασή της με την Tango Therapeutics, επιδιώκοντας να συνεχίσει περαιτέρω τη συνεργατική ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση των ανοσο-ογκολογικών θεραπειών. Η Gilead θα πληρώσει 125 εκατομμύρια δολάρια εκ των προτέρων, καθώς και μια επένδυση 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Μπορεί να επιλέξει έως και 15 προγράμματα κατά τη διάρκεια της επταετούς περιόδου, πληρώνοντας Tango έως και 410 εκατομμύρια δολάρια ανά πρόγραμμα.

Η AstraZeneca σε συμφωνία με την Daiichi Sankyo

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca υπέγραψε συμφωνία με την ιαπωνική Daiichi Sankyo για την ανάπτυξη ενός ογκολογικού φαρμάκου με λιγότερες παρενέργειες από τις παραδοσιακές θεραπείες για τον καρκίνο. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η AstraZeneca θα πληρώσει στον Daiichi Sankyo 1 δισεκατομμύριο δολάρια εκ των προτέρων, άλλα 1 δισεκατομμύριο δολάρια μετά την έγκριση από το φάρμακο και έως 4 δισεκατομμύρια δολάρια για μελλοντικές πωλήσεις.

Η GlaxoSmithKline επενδύει 164 εκατομμύρια δολάρια σε 5 εμβόλια CureVac

Η GlaxoSmithKline έχει αποκτήσει μερίδιο 10% στη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac για 163,67 εκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη πέντε εμβολίων που βασίζονται σε mRNA και μονοκλωνικών αντισωμάτων για την πρόληψη και τη θεραπεία μολυσματικών ασθενειών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνεργασία της ΠΕΦ με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών του ΕΚΠΑ ‘Διοίκηση Επιχειρήσεων’

Η Bayer Ελλάς συμπλέει με την Ομάδα Αιγαίου προωθώντας την ισότιμη πρόσβαση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

KICKS Academy: Η νέα ακαδημία ποδοσφαίρου της Αττικής

Η νέα ακαδημία ποδοσφαίρου KICKS Academy ξεκινάει τη λειτουργία της και είναι έτοιμη να υποδεχθεί αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-14 ετών στα προγράμματά της. Η ακαδημία βρίσκεται στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής και φιλοξενείται στο βορειοδυτικό τμήμα του «Athens LifeTech Park» της ELPEN στα Σπάτα Αττικής.

Μenarini Hellas: Eκπαίδευση Επαγγελματιών και ενημέρωση των Ασθενών  για την Αρτηριακή Υπέρταση

Η αρρύθμιστη υπέρταση ευθύνεται για το 12-15% της ολικής θνησιμότητας παγκοσμίως! Η Menarini Hellas, ως μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, που τις τελευταίες δεκαετίες προσφέρει πολλαπλές θεραπευτικές λύσεις σε ασθενείς με Καρδιαγγειακά Νοσήματα & Υπέρταση, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, έχει προγραμματίσει μια σειρά από δράσεις,

Η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη της Novo Nordisk Hellas συμμετείχε στο “No Finish Line Athens 2023”

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας της Novo Νοrdisk Hellas, του προγράμματος “Healthy Cities” καθώς και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας, για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη, η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» έδωσε το παρών στο δρομικό γεγονός του “No Finish Line Athens 2023”.

Μέσω επενδύσεων η αντιμετώπιση των ελλείψεων φαρμάκων και η κάλυψη των Ευρωπαίων ασθενών

Στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ανοικτής συζήτησης με θέμα την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας με τίτλο «European Pharmaceutical Strategy at a crossroads: Independence versus market consolidation»