Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Στην τελική φάση η εθελοντική επιστημονική αποστολή στην Μαδαγασκάρη από τους παιδιάτρους Β. Ελλάδος

Στην τελική φάση η εθελοντική επιστημονική αποστολή στην Μαδαγασκάρη από τους παιδιάτρους Β. Ελλάδος

Στην φάση της τελικής προετοιμασίας εισέρχονται τα μέλη της αποστολής «φροντίΖΩ τα παιδιά της Μαδαγασκάρης» της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος, καθώς στις 7 Αυγούστου αναχωρούν για την Τουλεάρ προκειμένου να παράσχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους κατοίκους της περιοχής.

Η εθελοντική επιστημονική – ανθρωπιστική αποστολή αποτελείται από 15 μέλη που είναι κυρίως παιδίατροι από την Βόρεια Ελλάδα, αλλά και από την Αθήνα και τα Ιωάννινα, ενώ συμμετέχουν φαρμακοποιός, οδοντίατρος, νοσηλεύτρια,  υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας, νομικός, εκπαιδευτικός καθώς και μία φοιτήτρια Βιολογίας.

Στις 17 Ιουνίου, αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά το κοντέινερ της Ένωσης με ιατροφαρμακευτικό υλικό και εξοπλισμό για την Μαδαγασκάρη. Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο η συνεισφορά της Ένωσης σε δύο αποστολές κοντέινερ. Η πρώτη αφορούσε τη συγκέντρωση βοήθειας από τον ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών Αττικής και η δεύτερη από την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής από τη Θεσσαλονίκη. Η αποστολή του τελευταίου φορτίου πραγματοποιήθηκε με την αρωγή – χορηγία τριών μεταφορικών εταιριών, ενώ τα είδη που συγκεντρώθηκαν είναι βρεφικά γάλατα σε σκόνη, βιταμίνες, προβιοτικά και θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της Επισκοπής και του ορφανοτροφείου της «Αγία Μαρίνα». Αρωγοί επίσης στην συντεταγμένη προσπάθεια ήταν ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης (ΣΥΦΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων η εταιρία Αρκάς logistics.

 

  • Η αποστολή της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδίατρων Βορείου Ελλάδος γίνεται αυτονόητα σε συνεργασία με την Επισκοπή της Τολιάρας και Νοτίου Μαγαδασκάρης. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πρόδρομος δήλωσε: «Είναι απέραντη η ευγνωμοσύνη μας στην προσπάθεια που γίνεται από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος για την υποστήριξη της Επισκοπής μας. Η λέξη φιλότιμο αποδεικνύεται σε υπερθετικό βαθμό. Όπως επίσης για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως ο ελληνισμός, όσο δύσκολα και να περνά, καταφέρνει πάντα να στέκεται αρωγός στον αγώνα μας στη Μαδαγασκάρη».

 

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος και Επικεφαλής της αποστολής «φροντίΖΩ τα παιδιά της Μαδαγασκάρης»,  Δρ. Όλγα Τζέτζη, σημείωσε πως «ολοκληρώσαμε το πρώτο μέρος της προσπάθειας που αφορούσε την αποστολή υλικού στην δοκιμαζόμενη περιοχή της Μαδαγασκάρης. Τώρα είμαστε στην δεύτερη και τελική φάση του αγώνα μας και στις αρχές Αυγούστου με τα μέλη της ομάδας μας θα αναχωρήσουμε για την Τουλεάρ. Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο του εθελοντισμού και δεν σας κρύβω τη χαρά μου για την συμπαράσταση που έχουμε γνωρίσει από όλους όσοι αγκάλιασαν την αποστολή. Τους ευχαριστώ όλους. Τους συναδέλφους μου, τους θεσμικούς και μη, τους επώνυμους κι ανώνυμους που έδωσαν και δίνουν μαθήματα αλτρουισμού και ανθρωπιάς».

 

Ο οφθαλμίατρος – παιδοοφθαλμίατρος Νίκος Νίτσας,  Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σημείωσε πως «είναι αυτονόητη η υποστήριξη του ΙΣΘ  στην προσπάθεια που γίνεται για τα παιδιά της Μαδαγασκάρης από τα παιδιάτρους, πολλοί από τους οποίους είναι και μέλη του Συλλόγου μας. Εξάλλου, ο ΙΣΘ στέκεται πάντα αρωγός σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες και προσπάθειες και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον».

 

  • Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης υπογράμμισε τα εξής: «Ο Σύλλογός μας στηρίζει την ανθρωπιστική δράση της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος με τη δωρεά χρηματικού ποσού για τη μεταφορά των αγαθών που συγκεντρώθηκαν με προορισμό τη Μαδαγασκάρη».
  • Ο Προέδρου Δ.Σ. ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης, Γεώργιος -Κωνσταντίνος Κιοσές τόνισε:
  • «Ο Συνεταιρισμός μας, στο πλαίσιο της δράσης SYFACare, υποστηρίζει την ανθρωπιστική πρωτοβουλία της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος. Μέσα από τις δωρεές των μελών μας συγκεντρώσαμε ένα σημαντικό ποσό το οποίο αξιοποιήθηκε για την προσφορά υγειονομικού υλικού που θα σταλεί στη Μαδαγασκάρη».

 

Η Managing Partner Arkas Hellas Group, Βάντα Κωστοπούλου, τόνισε πως «για μας στην Αρκάς είναι χρέος, αλλά και χαρά μας να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες που είναι για το κοινό καλό, εν προκειμένω των παιδιών και της Επισκοπής στη Νότια Μαγαδασκάρη με την μεταφορά του ειδικού φορτίου».

 

Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα γίνεται η δρομολόγηση αποστολής φαρμάκων αεροπορικώς για την κλινική της Τουλεάρ -χορηγία της εταιρίας ZINI (γυναικεία ενδύματα), και για χρήση απο εθελοντές παιδιάτρους για παροχή παιδιατρικής περίθαλψης στα πλαίσια της αποστολής του Αυγούστου.

 

Την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 (1μ.μ.- 3 μ.μ.), ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος και στα πλαίσια της επιστημονικής-ανθρωπιστικής αποστολής «ΦροντίΖΩ τα παιδιά της Μαδαγασκάρης», διοργανώνει ανοικτή διαδικτυακή εκπαίδευση (1μ.μ.- 3 μ.μ.) στα τροπικά νοσήματα για τους εθελοντές της αποστολής, καθώς και για όσους ιατρούς ή νοσηλευτές επιθυμούν να την παρακολουθήσουν. Η εν λόγω εκπαίδευση γίνεται ενόψει της αποστολής  που θα πραγματοποιηθεί στην Μαδαγασκάρη τον Αύγουστο. Ομιλητές θα είναι ο    Χριστάκης Χατζηχριστοδούλου, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΟΔΥ, Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας – Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με «Τροπικά νοσήματα: Εμπειρία από αποστολή στην Κένυα» και ο Δημήτριος Χατζηγεωργίου, Μέλος Δ.Σ ΕΟΔΥ, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Πτέραρχος ε.α. με θέμα «Τροπικά νοσήματα: Εμπειρία από αποστολή στην Τανζανία».

Αξίζει να σημειωθεί πως τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιεί ειδικό εκπαιδευτικό μάθημα πρώτων βοηθειών στα μέλη της αποστολής από στελέχη του ΕΚΑΒ.

Συναυλία στη Βέροια

Στο μεταξύ, το Φωνητικό Οργανικό Σύνολο ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ διοργανώνει, σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα «Μπούσουλας» και την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος, συναυλία ελληνικού τραγουδιού την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, στις 9 το βράδυ, στο Γήπεδο Μπάσκετ Ελιάς στη Βέροια .

Η συναυλία πραγματοποιείται  υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης, Καμπανίας, του Δήμου Βέροιας και του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας έχουν ο Μιχάλης Ρίζος και η Κατερίνα Σωτηρίου. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Μιχάλης Ρίζος (τραγούδι, κιθάρα), Ευγενία Κουζέλη (τραγούδι), Χρήστος Γανόπουλος (τραγούδι), Κατερίνα Σωτηρίου (πιάνο, φωνητικά), Παναγιώτης Θεοδωρίδης (μπουζούκι, κιθάρα, τραγούδι), Βαγγέλης Τουλουμτζίδης (μπάσο), Γιάννης Γεωργουδάκης (κλασική κιθάρα), Λάζαρος Μπίντσης(σαξόφωνα), Κώστας Ρίζος (κρουστά, φυσαρμόνικα), και το φωνητικό σύνολο «Μονόγραμμα».

*** Για τους σκοπούς της εθελοντικής επιστημονικής – ανθρωπιστικής αποστολής στην Μαδαγασκάρη έχει ανοίξει ειδικός τραπεζικός λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα για όποιον επιθυμεί να συμβάλλει.

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΙΒΑΝ: GR1901105150000051500115178

BIC/SWIFT: ETHNGRAA

Δικαιούχος: Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Όλγα Τζέτζη στο healthweb.gr: Αυξημένα περιστατικά λοιμώξεων από παρβοϊό στην Ελλάδα

Διπλός μαραθώνιος από τους Παιδιάτρους Β. Ελλάδος για τα παιδιά της Μαδαγασκάρης

Αποκλειστική συνέντευξη στο Healthweb του Ε.Παπασάββα:Το Παίδων ‘Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ’ πρωτοπορεί και εκσυγχρονίζεται. ‘Oλες οι τελευταίες εξελίξεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η DEMO «άνοιξε τις πόρτες της» στο ΕΚΠΑ

Τις «πόρτες» της στο ΕΚΠΑ άνοιξε, για ακόμη μια φορά, η DEMO, υποδεχόμενη 30 μεταπτυχιακούς φοιτητές του προγράμματος «Οργανική Σύνθεση & Οργανική Χημεία».

Πεζοπορία στο Δάσος Υμηττού με μήνυμα αισιοδοξίας για τον καρκίνο του προστάτη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που έτρεξε η Astellas Ελλάδος με την υποστήριξη της ΕΛΛΟΚ.Συνδυάζοντας τον συμβολισμό με την ελπίδα, η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου επελέγη για την κορύφωση των δράσεων της καμπάνιας.

NEO almora PLUS® ENERGY για ενέργεια και ενυδάτωση

Ένα νέο σκεύασμα για τη διατήρηση υψηλών επιπέδων ενέργειας και τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού κυκλοφόρησε πρόσφατα η ΕLPEN, εμπλουτίζοντας την ήδη επιτυχημένη σειρά προϊόντων almora PLUS®. 

Για 7η συνεχή χρονιά η Servier Hellas ρωγός στην  ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον τακτικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την καίρια σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της υπέρτασης μέσω του τακτικού ελέγχου της αρτηριακής πίεσης και με αφορμή τη 17η Μαΐου, η οποία έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η Servier Hellas στηρίζει για ακόμη μία χρονιά την εκστρατεία #BecauseIsayso του Ομίλου Servier.

Πες το ΔΥΝΑΤΑ – Μίλα για τον Πόνο της Αξονικής Σπονδυλοαρθρίτιδας

ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ. Μίλα για την Αξονική Σπονδυλοαρθρίτιδα». Η AbbVie, η παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης προτρέπει τους ασθενείς, να κάνουν το πρώτο βήμα, να μιλήσουν για τη νόσο, για τα συμπτώματα και πώς αυτά επιβαρύνουν την ποιότητα της ζωής τους, εξαιτίας της δυσκαμψίας, του πόνου, της κόπωσης, του ελλιπούς ύπνου.

Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.

«Μαζί στη ζωή»… και το 2024: Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης για το Πολλαπλό Μυέλωμα από τη Sanofi Ελλάδας

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το Πολλαπλό Μυέλωμα με τίτλο «Μαζί στη ζωή» από την καινοτόμο βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας.

Close Icon