Επιχειρηματικά

Δημήτρης Νίκας : Οι στόχοι του ΣΕΙΒ για το 2024

Δημήτρης Νίκας : Οι στόχοι του ΣΕΙΒ για το 2024

Για την αξία των τεχνολογιών υγείας και τη συμβολή τους στο Υγειονομικό σύστημα περίθαλψης και πρόληψης , μίλησε ο πρόεδρος του ΣΕΙΒ Δημήτρης Νίκας στην κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 19:00 . Παράλληλα μίλησε για τα προβλήματα όπως το clawback αλλά αποκάλυψε  και τους στόχους του συνδέσμου για το 2024.

Ξεκινώντας το καλωσόρισμα είπε ο πρόεδρος Δημήτρης Νίκας ότι « Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό θα ήθελα να σας πω ότι την καινούρια χρονιά που ξεκινάει ο ΣΕΙΒ θα συνεχίσει να έχει ως στόχο την ανάδειξη του κρίσιμου ρόλου που διαδραματίζει ο τομέας των εταιρειών ιατροφαρμακευτικών προϊόντων στο σύστημα υγείας στην ελληνική κοινωνία.»

Στη συνέχεια τόνισε ότι « Ο ΣΕΙΒ προάγει την σημαντική συμβολή των τεχνολογιών υγείας στο υγειονομικό σύστημα περίθαλψης και πρόληψης. Έχουμε τονίσει τις προτεραιότητές μας τόσο στα Υπουργείο Υγείας όσο και στο Οικονομικών και αυτές οι προτεραιότητες, όπως καλά γνωρίζετε, είναι μια κανονικότητα στις πληρωμές των νοσοκομείων. Ακούτε συχνά το clawback και αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες του ΣΕΙΒ. Αυτά τα θέματα επιφέρουν ένα κόστος στις επιχειρήσεις, αλλά κατά κάποιο τρόπο ρυθμίζουν και την πρόσβαση των ασθενών στην καινοτομία.» , σημείωσε ο  κ. Νίκας για να τονίσει ότι « Αυτός είναι ένας βασικός στόχος του Συνδέσμου μας, κατά πόσο θα μπορούν όλοι οι Έλληνες ασθενείς να έχουν πρόσβαση στην καινοτομία. Αυτή η καινοτομία θα πρέπει να ενσωματώνεται, δηλαδή να υπάρχει η αξιολόγηση, η αποζημίωση και ο προϋπολογισμός. Ο προϋπολογισμός αυτός αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πουθενά στην αξιολόγηση, άρα επιδιώκουμε σαν στόχο να αναπτυχθούν τέτοιες διαδικασίες που να επιτρέπουν στον ασθενή να έρχεται κοντά με την τεχνολογία και την καινοτομία.»

Οι στόχοι του ΣΕΙΒ

‘’ Οι στόχοι που βάζουμε την επόμενη χρονιά λοιπόν είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος τέτοιου αποζημίωσης και αξιολόγησης των νέων τεχνολογιών, η ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς μέσω των νεοφυών επιχειρήσεων.’’ , είπε .

  • Μέχρι αυτή τη στιγμή πολλές από αυτές είναι εταιρείες που κάνουν εμπόριο  νέων τεχνολογιών και παρέχουν εκπαίδευση. Έχουμε πολλούς νέους εργαζομένους.
  • Μια μελέτη από το 2023 δείχνει ότι έχουμε αποτρέψει το brain drain με όλα τα καινούρια εξειδικευμένα στελέχη τα οποία δουλεύουν γι όλες τις εταιρείες του κλάδου μας. Και επίσης είναι ένας κλάδος ο οποίος εκπροσωπεί γύρω στα 2,3 δισεκατομμύρια τζίρο.
  • Ένας στόχος λοιπόν είναι επίσης πώς θα μπορέσουμε να τρέξουμε στο μέλλον τις τεχνολογίες κυρίως στην Ελλάδα. Ο κλάδος μας στην Ευρώπη το έχει καταφέρει αυτό. Θέλουμε και εμείς να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε αυτό το πλαίσιο στην Ελλάδα.
    Επόμενος στόχος είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας. Έχουμε πάρα πολλά δεδομένα (big data) στα νοσοκομεία μας, τα οποία αυτή τη στιγμή μένουν ανεκμετάλλευτα. Έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε, φυσικά πάντα με εξειδικευμένες έρευνες, πάντα προς όφελος του ασθενούς και του συστήματος υγείας.
  •  Ένα άλλο θέμα είναι τι γίνεται με τις συμπράξεις δημόσιου ιδιωτικού τομέα. Θα πρέπει το υπουργείο Υγείας και όχι μόνο να αναφερθεί σ’ αυτές τις συμπράξεις και πιστεύω ότι σ’ αυτό ο ρόλος των εταιρειών μας με τον τεχνολογικό εξοπλισμό και την εξαιρετική εξειδίκευση προσφέρει λύσεις για να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.Και τέλος  θα ήθελα να αναφέρω την επιτάχυνση που πρέπει να γίνει στις αλλαγές στα συστήματα υγείας. Βλέπουμε στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή πολλές εταιρείες να αποφορτίζουν τα νοσοκομεία από το βάρος ασθενών και να πηγαίνουν σε μικρότερες μονάδες. Αντίστοιχα πιστεύω ότι θα το δούμε και αυτό στη χώρα μας. Και προς αυτή την κατεύθυνση νομίζω ότι ο κλάδος μας έχει πολλά να δώσει.’’

Κλείνοντας , είπε ο κύριος Νίκας , ότι θα ήθελα να αναφερθώ στο καινούριο Δ.Σ. του ΣΕΙΒ . « Πριν από 2 μήνες είχαμε τις εκλογές στον ΣΕΙΒ. Έχουμε νέο διοικητικό συμβούλιο, πολύ δυναμικό, διαφοροποιημένο όσον αφορά τη σύνθεσή του σε σχέση με το προηγούμενο. Έχει μπει δυναμικά και πιστεύω ότι έχει όρεξη και προτάσεις για το μέλλον. Θα ήθελα όμως να ζητήσω και τη βοήθεια των μελών. Ξέρετε ότι ο Σύλλογος χρειάζεται τη βοήθειά σας με προτάσεις, με καλοπροαίρετες παρατηρήσεις  και με τη συμμετοχή σας στις διάφορες επιτροπές που ασχολούνται με όλα τα μεγάλα θέματα πολιτικής υγείας στην δική μας ελληνική αγορά.»

‘’Θέλω να σας ευχηθώ χρόνια πολλά, καλή χρονιά και ένα μεγάλο μέρος των επιθυμιών του Συνδέσμου να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2024 .’’ είπε  ο πρόεδρος του ΣΕΙΒ Δημήτρης Νίκας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΣΕΙΒ : Επανεκλέχτηκε πρόεδρος ο Δημήτρης Νίκας

ΣΕΙΒ: Σταθερή προσήλωση στην τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2023: Τα συστήματα συνεχούς καταγραφής έχουν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και στο σύστημα υγείας

ΣΕΙΒ: Διογκώνονται οι νοσοκομειακές οφειλές

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2022: Το ταξίδι του ασθενούς με Διαβήτη Τύπου 2

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Win Medica: Νέος πρόεδρος o Δημήτρης Τρύφων

Η Win Medica ανακοινώνει την νέα Διοίκηση και το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με Πρόεδρο Δ.Σ., τον κ. Δημήτριο Τρύφων και Αντιπρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον κ. Χρήστο Σωτηρίου

Acting Together Παγκόσμιο πρόγραμμα της Sanofi για την υποστήριξη εργαζομένων με καρκίνο και κρίσιμες ασθένειες

Cancer & Work: Η Sanofi Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του παγκόσμιου προγράμματος “Cancer & Work: Acting Together”, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά, συναισθηματικά και κοινωνικά κάθε εργαζόμενο που επηρεάζεται από τον καρκίνο και άλλες κρίσιμες ασθένειες.

Στρατηγική συνεργασία Ερρίκος Ντυνάν - Interamerican

Το Ερρίκος Ντυνάν και ο ασφαλιστικός όμιλος της Interamerican ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε μία στρατηγική συνεργασία που βασίζεται σε κοινούς στόχους και διαμορφώνει ένα νέο τοπίο για τους ασφαλισμένους ασθενείς.  

Η Sandoz Hellas υποδέχεται μία νέα εποχή ως ανεξάρτητη εταιρεία με την ολοκλήρωση της απόσχισης από τη Novartis Hellas

Σήμερα, 1η Φεβρουαρίου 2024, ολοκληρώθηκε επίσημα η απόσχιση της Sandoz από τη Novartis Hellas, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων λειτουργικών και διαδικαστικών ενεργειών.