αυτοφροντίδα

Μειώστε τον κίνδυνο να κολλήσετε Covid-19: Η μελέτη δείχνει ότι η σωματική άσκηση ρουτίνας μπορεί να βοηθήσει

Μειώστε τον κίνδυνο να κολλήσετε Covid-19: Η μελέτη δείχνει ότι η σωματική άσκηση ρουτίνας μπορεί να βοηθήσει

«Ένας αυξανόμενος όγκος στοιχείων από διάφορες μελέτες έχει δείξει ότι η αυξημένη σωματική δραστηριότητα μπορεί να ρυθμίσει την πορεία της νόσου και να μειώσει την ανάπτυξη αρνητικών αποτελεσμάτων σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19».

Μειώστε τον κίνδυνο να κολλήσετε Covid-19: Οι συμμετέχοντες σε μια πρόσφατη μελέτη είχαν 36% χαμηλότερο κίνδυνο να νοσηλευτούν για Covid-19 διατηρώντας τακτική άσκηση Η τακτική καθημερινή φυσική κατάσταση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρών λοιμώξεων από την Covid-19, νοσηλείας, ακόμη και θανάτου από τη νόσο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Περίπου 20 λεπτά καθημερινής άσκησης μπορεί να προστατεύσουν από την Covid-19 μαζί με τα σοβαρά συμπτώματά της, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο British Journal of Sports Medicine.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι συνολικά 150 λεπτά μέτριας άσκησης καθώς και έντονη σωματική δραστηριότητα είναι μια υγιής άμυνα ενάντια στην ασθένεια.

Ωστόσο, οι ερευνητές σημείωσαν ότι η μελέτη θα πρέπει να διαβάζεται με προσοχή λόγω των περιορισμών της.

Η ομάδα ποσοτικοποίησε τα λεπτά της απαραίτητης σωματικής άσκησης αναλύοντας παγκόσμια δεδομένα από δεκαέξι διαφορετικές μελέτες που ολοκληρώθηκαν μεταξύ Νοεμβρίου 2019 και Μαρτίου 2022.

Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων από τα εξεταζόμενα δεδομένα περιελάμβανε 1,8 εκατομμύρια άτομα, με μέση ηλικία τα 53.

Τα συγκεντρωτικά δεδομένα έδειξαν ότι τα άτομα που ασκούνταν τακτικά είχαν 11% χαμηλότερο κίνδυνο να κολλήσουν Covid-19.

Επιπλέον, είχαν 36% μικρότερη πιθανότητα να νοσηλευτούν, 44% μικρότερη πιθανότητα να αναπτύξουν σοβαρά συμπτώματα και 43% λιγότερες πιθανότητες θανάτου.

Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές με έδρα την Ισπανία δείχνει ότι η τακτική μέτρια ή έντονη καθημερινή άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης Covid-19. Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές με έδρα την Ισπανία δείχνει ότι η τακτική, μέτρια ή έντονη καθημερινή άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης Covid-19.

«Η τακτική σωματική δραστηριότητα φαίνεται να σχετίζεται με μικρότερη πιθανότητα δυσμενών εκβάσεων της Covid-19», αναφέρει η μελέτη. «Η ανάλυσή μας αποκαλύπτει ότι τα άτομα που συμμετέχουν σε τακτική σωματική δραστηριότητα έχουν μικρότερη πιθανότητα μόλυνσης από Sars-CoV-2, νοσηλείας Covid-19, σοβαρής ασθένειας Covid-19 και θανάτου που σχετίζεται με την Covid-19 σε σχέση με τα σωματικά ανενεργά άτομα, ανεξάρτητα από τον σχεδιασμό και όργανο που χρησιμοποιείται».

Τα συγκεντρωτικά δεδομένα που εξέτασαν οι ερευνητές, που εδρεύουν στην Ισπανία, προήλθαν από εννέα μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην Αγγλία, τον Καναδά, το Ιράν, τη Βραζιλία, την Ισπανία, την Παλαιστίνη, τη Νότια Αφρική, τη Σουηδία και τη Νότια Κορέα.

«Η σχέση μεταξύ της τακτικής σωματικής δραστηριότητας και των αποτελεσμάτων της COVID-19 είναι ελάχιστα κατανοητή, αλλά πιθανότατα περιλαμβάνει μεταβολικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες», πρόσθεσε ο ερευνητής.

«Ένας αυξανόμενος όγκος στοιχείων από διάφορες μελέτες έχει δείξει ότι η αυξημένη σωματική δραστηριότητα μπορεί να ρυθμίσει την πορεία της νόσου και να μειώσει την ανάπτυξη αρνητικών αποτελεσμάτων σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19».

Τα άτομα που ασκούνται τακτικά μειώνουν επίσης τις πιθανότητές τους για καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και παχυσαρκία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ένταση των προπονήσεών σχετίζεται με τον κίνδυνο μόλυνσης Covid

Πώς να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς μετά τον Covid

Πόσο σημαντική είναι η φροντίδα του εαυτού σας;

Μακρά Covid: Αυτοί είναι οι λόγοι που δυσκολεύστε να ασκηθείτε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να επαναπρογραμματίσετε τον εγκέφαλό σας για να αισθάνεστε καλά τις Δευτέρες

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας να πιστεύει ότι οι καθημερινές μπορούν να είναι (σχεδόν) τόσο καλές όσο και το Σαββατοκύριακο.

Ποιες συνήθειες στη μέση ηλικία είναι δυνατό να επηρεάσουν τον κίνδυνο άνοιας σε μεγαλύτερη ηλικία

«Είναι ενθαρρυντικό για τους ανθρώπους να ξέρουν ότι κάνοντας ορισμένα βήματα, όπως να ασκούνται για μισή ώρα τη μέρα ή να διατηρούν υπό έλεγχο την πίεση του αίματός τους, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας», πρόσθεσε.

10 τρόποι για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας

"Εκτός από τη λήψη μέτρων ως άτομα για τη μείωση του δικού μας κινδύνου άνοιας, θα πρέπει να λάβουμε μέτρα ως κοινωνία για να διασφαλίσουμε ότι όλοι έχουν ισότιμη πρόσβαση σε ένα περιβάλλον και πόρους που προάγουν την υγεία του εγκεφάλου", δήλωσε ο Heidebrink.

Απλό κόλπο που θα μπορούσε να σας δώσει τη δύναμη να αποφύγετε το τσιμπολόγημα της πρόχειρης τροφής

Θα ήταν πιο αποτελεσματικό αν οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας χρησιμοποιούσαν στις διαφημίσεις τους εικόνες έτοιμων προς κατανάλωση υγιεινών τροφίμων, καθώς γνωρίζουμε πλέον ότι αυτό τα καθιστά πιο ελκυστικά και είναι πιθανότερο να ενθαρρύνουν τις υγιεινές διατροφικές επιλογές

Τα 5 κορυφαία πράγματα που λένε οι εκπαιδευτικοί ότι θα ανακούφιζαν την επαγγελματική εξουθένωση

Τον Μάρτιο του 2018, οι εκπαιδευτικοί της Δυτικής Βιρτζίνια προχώρησαν σε απεργία εννέα σχολικών ημερών, η οποία προκάλεσε κλείσιμο των σχολικών αιθουσών Κ-12 σε όλες τις 55 κομητείες της πολιτείας.

Ενεργειακή κρίση - Τέλος το σιδέρωμα, το καθημερινό ντους και το φαγητό στον φούρνο στη Βρετανία

Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, οι λογαριασμοί φυσικού αερίου των νοικοκυριών υπερδιπλασιάστηκαν τον Ιούλιο, σε σύγκριση με το 2021, όπως δείχνουν τα στοιχεία του πόρταλ σύγκρισης τιμών Check24.

Χάντμπολ, τζάι αλάι και άλλες δραστηριότητες που καίνε πολλές θερμίδες

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό σκι, οι σκιέρ αντοχής πρέπει να βασίζονται στις δικές τους κινήσεις για να διασχίσουν το χιονισμένο έδαφος, το οποίο μερικές φορές περιλαμβάνει μια ανηφορική πεζοπορία.