Αρθρογραφία

Αρθρογράφος του MSNBC: Οι άνδρες πρέπει να υποβάλλονται σε «βαζεκτομή» ως απάντηση στην απαγόρευση των αμβλώσεων

Αρθρογράφος του MSNBC: Οι άνδρες πρέπει να υποβάλλονται σε «βαζεκτομή» ως απάντηση στην απαγόρευση των αμβλώσεων

«Εκεί που η ήπια ενθάρρυνση των ανδρών να κάνουν βαζεκτομή δεν λειτούργησε ακριβώς, ίσως μια ακραία δεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας που κωδικοποιεί την αναγκαστική γέννηση σε νόμο το κάνει».

Αρθρογράφος του MSNBC: «Για άλλους άνδρες, η βαζεκτομή είναι ένας τρόπος να ανακτήσουν την ελευθερία τους σε μια χώρα που γίνεται όλο και πιο καταπιεστική» Η αρθρογράφος του MSNBC, Λιζ Πλανκ, έγραψε μια στήλη γνώμης την Τρίτη ενθαρρύνοντας τους άνδρες να κάνουν βαζεκτομή για να προωθήσουν τον αγώνα για τα δικαιώματα των αμβλώσεων. Στο άρθρο της, η Plank ξεκίνησε με ορισμένα δεδομένα που έδειχναν ότι οι αναζητήσεις των ανδρών στο Διαδίκτυο για πληροφορίες σχετικά με τις βαζεκτομές έχουν αυξηθεί από τότε που διέρρευσε το προσχέδιο γνώμης του Ανωτάτου Δικαστηρίου που έδειχνε ότι ο Roe v. Wade θα μπορούσε να ανατραπεί. Ανέφερε, «τα δεδομένα δείχνουν ότι οι καθημερινές αναζητήσεις που σχετίζονται με βαζεκτομές αυξήθηκαν κατά 99 τοις εκατό και οι αναζητήσεις για τον όρο «πόσο είναι μια βαζεκτομή» αυξήθηκαν κατά 250 τοις εκατό».

Ο Πλανκ παρατήρησε επίσης ότι το Μίσιγκαν, “μία από τις 13 πολιτείες με νόμο ενεργοποίησης που θα απαγόρευε αυτόματα ή θα περιόριζε σοβαρά τις αμβλώσεις εάν το Ανώτατο Δικαστήριο προχωρούσε με την απόφασή του που διέρρευσε”, οδηγεί στον αριθμό των ανδρών που αναζητούν πληροφορίες για τις βαζεκτομές.

Ο Plank μίλησε με τον Manuel Benavides, έναν οικογενειάρχη στο Τέξας με σύζυγο και δύο παιδιά, ο οποίος συζήτησε να κάνει βαζεκτομή με τη γυναίκα του αφού ο κυβερνήτης Greg Abbott, R-Texas, υπέγραψε το νομοσχέδιο για τους παλμούς του Τέξας πέρυσι.

Μόλις διέρρευσε το σχέδιο γνωμοδότησης του Δικαστηρίου, αποφάσισε να λάβει μία. Είπε στον συγγραφέα:

«Η σύζυγός μου είχε αρνητική αντίδραση στο χάπι και δεν νομίζω ότι η ευθύνη για το αν θα μείνει έγκυος ή όχι πρέπει να βαρύνει τη σύντροφό μου».

Ο Πλανκ ανέφερε ότι οι άνδρες σε μπλε πολιτείες όπου η άμβλωση διατρέχει λιγότερο κίνδυνο επίσης «παίρνουν την απόφαση να μεταθέσουν την ευθύνη του οικογενειακού προγραμματισμού στο σώμα τους».

Την ενθάρρυνε ότι πολλοί άνδρες φαίνεται να υποστηρίζουν το κίνημα υπέρ της επιλογής.

«Η παρουσία ανδρών στις διάφορες εθνικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, που τονίζεται με το hashtag #MenAtTheMarch, αντικατοπτρίζει τα δεδομένα του Pew Research Center που δείχνουν ότι οι άνδρες τείνουν να είναι εξίσου υποστηρικτικοί με τις γυναίκες όσον αφορά τα δικαιώματα των αμβλώσεων», έγραψε.

Στη συνέχεια, ο Πλανκ ανέφερε τον Μάθιου, έναν 36χρονο κάτοικο της Μασαχουσέτης που πήρε συνέντευξη μέσω email, ο οποίος περιέγραψε πώς “αυτός και η σύζυγός του έκλεισαν ραντεβού για βαζεκτομή την περασμένη εβδομάδα” λόγω της διαρροής.

Δήλωσε, “Είναι πραγματικά δύσκολο να τονίσουμε πόσο πολύ η διαρροή SCOTUS άλλαξε την τροχιά μας σε αυτό. Είχαμε αστειευτεί για τον προγραμματισμό ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος, τώρα απλώς θέλουμε να το κάνουμε το συντομότερο δυνατό.”

«Για άλλους άντρες, η βαζεκτομή είναι ένας τρόπος να διεκδικήσουν ξανά την ελευθερία τους σε μια χώρα που γίνεται όλο και πιο καταπιεστική, ειδικά για άνδρες με διασταυρούμενες ταυτότητες», έγραψε, προτού περιγράψει ένα παράδειγμα αυτιστικού άνδρα που «ήδη νιώθει σαν τα αναπαραγωγικά δικαιώματά του να απειλούνται».

Ο κύριος, ο Μίκυ Ρόου, της είπε «καθώς η βαζεκτομή μου ήταν συναινετική, ήταν κάτι που επέλεγα για τον εαυτό μου, ένιωθα δύναμη». Στη συνέχεια, ο Πλανκ επέπληξε τους άνδρες στις ΗΠΑ στο μέτωπο της βαζεκτομής, γράφοντας: «Οι Αμερικανοί άνδρες είναι πολύ πίσω από τον υπόλοιπο βιομηχανοποιημένο κόσμο όσον αφορά τις βαζεκτομές». Εξήγησε ότι «οι άνδρες στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποβληθούν σε βαζεκτομή σε σύγκριση με τις γυναίκες συντρόφους τους που στειρώνονται, αλλά στην Αμερική τα στοιχεία είναι αντίστροφα».

«Εκεί που η ήπια ενθάρρυνση των ανδρών να κάνουν βαζεκτομή δεν λειτούργησε ακριβώς, ίσως μια ακραία δεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας που κωδικοποιεί την αναγκαστική γέννηση σε νόμο το κάνει».

«Δεν είναι σαφές εάν αυτή η άνοδος του ενδιαφέροντος των ανδρών για τον οικογενειακό προγραμματισμό θα διαρκέσει, αλλά δεδομένου ότι πολλές πολιτείες έχουν γίνει πιο ραγδαία δυστοπικές στις προσπάθειές τους κατά των δικαιωμάτων των αμβλώσεων, είναι τουλάχιστον εύλογο ότι αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια απλή τάση», συνέχισε ο Plank.

«Ενώ ορισμένοι υπερσυντηρητικοί μπορεί να πίστευαν ότι η απαγόρευση των αμβλώσεων θα οδηγούσε σε περισσότερα μωρά, η ριζοσπαστική τους στάση μπορεί απλώς να ενθάρρυνε τους άνδρες να κάνουν μεγαλύτερες προσπάθειες για να κάνουν ακριβώς το αντίθετο», έγραψε, ίσως πιστεύοντας ότι η βαζεκτομή «θα έχει τα μειονεκτήματα. ”

“Αλλά σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες δεν έχουν κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα πρόσβασης στην άμβλωση και οι άνδρες δεν έχουν νόμους που να ρυθμίζουν το σώμα τους, το βάρος του οικογενειακού προγραμματισμού θα πρέπει να πέσει πάνω τους. Εάν αυτό τρομάζει τους άνδρες που δεν έχουν κάνει” Αν εμφανιστούν στον αγώνα για την αναπαραγωγική δικαιοσύνη, θα χρειαστεί να δώσουν μεγαλύτερη μάχη», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όταν η έκτρωση προϋποθέτει ταξίδι, περισσότερες γυναίκες παραιτούνται από το δικαίωμα

Έχουν οι ΗΠΑ αρκετούς παρόχους αμβλώσεων;

Η Γερμανία σχεδιάζει να καταργήσει νόμο της ναζιστικής εποχής που περιορίζει τις πληροφορίες σχετικά με τις αμβλώσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι New York Times εκδίδουν διόρθωση αφού ανέφεραν λανθασμένα ότι 4.000 παιδιά πέθαναν από πάθηση που σχετίζεται με την COVID

Οι Times ανέφεραν αρχικά ότι «σχεδόν 900.000 παιδιά έχουν νοσηλευτεί» με COVID από την έναρξη της πανδημίας, όταν τα πραγματικά δεδομένα σε τελικά διορθωμένη έκδοση ήταν ότι «περισσότερα από 63.000 παιδιά νοσηλεύτηκαν με Covid-19 από τον Αύγουστο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2021».

Το ενημερωτικό δελτίο των NY Times αναλύει το καταστροφικό κλείσιμο των σχολείων

Ένα άρθρο του 2020 των New York Times παραδέχτηκε ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε «δίκιο» σχετικά με το ότι τα σχολεία ήταν ανοιχτά. «Μερικά πράγματα είναι αληθινά παρόλο που τα λέει ο Πρόεδρος Τραμπ», έγραψε τότε ο Νίκολας Κριστόφ.

Η Washington Post τάσσεται κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να μπλοκάρει την εντολή εμβολίου Μπάιντεν

«Η ομοσπονδιακή εντολή του κ. Μπάιντεν ώθησε πολλές εταιρείες να αρχίσουν να συμμορφώνονται, οπότε η προσπάθεια άξιζε τον κόπο», έγραψε το διοικητικό συμβούλιο.

Όταν η αρνητική στάση γιατρών και νοσηλευτών έναντι του εμβολίου αναιρεί τον ρόλο τους έναντι των ασθενών

Αυτό που επιβάλλει η λογική και η σκληρή πραγματικότητα, ας το κάνουμε χωρίς…debate και φιλοσοφικές περιηγήσεις, τώρα που μπορούμε. Ο ιός επιβιώνει και είναι απειλητικός, γιατί μεταλλάσσεται ανάλογα με τις συνθήκες του πολέμου. Εμείς; Αύριο που θα το αποφασίσουμε κατ’ ανάγκην, ίσως είναι πολύ αργά…

Για "μυστική συμφωνία" κατηγορεί τη Γερμανία το Politico όσον αφορά το εμβόλιο

Την ίδια ώρα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Κομισιόν, όχι απλά δεν επιβάλλει κυρώσεις κατά της Γερμανίας για τη συμφωνία αυτή, αλλά αντίθετα δεν αναγνωρίζει καν το γεγονός πως η συγκεκριμένη κίνηση παραβαίνει την συμφωνία της Ε.Ε.

Προσωπικά δεδομένα: Πώς η πανδημία έφερε τα πάνω – κάτω

του Δρ Πέτρου Τσαντίλα  Προσωπικά δεδομένα: Η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία του κορωνοϊού (Covid-19), για την αντιμετώπιση του οποίου τα περισσότερα κράτη έχουν λάβει έκτακτα υγειονομικά, διοικητικά και αστυνομικά μέτρα. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες που έλαβε με υγειονομική επιτυχία τέτοια μέτρα, περιορίζοντας ωστόσο βασικές ελευθερίες του ατόμου, όπως οι […]

Οργή ΣΕΙΒ για τη συστηματική υποχρηματοδότηση των δαπανών του διαβήτη

της Νικολέτας Ντάμπου  Παρατεταμένο είναι το «καμπανάκι» που κρούουν οι επιχειρηματίες ιατρικών και βιοτεχνολογικών προϊόντων για την υποχώρηση του τζίρου τους, το λουκέτο σε αρκετές επιχειρήσεις και τα «χαστούκια» που έχει δεχτεί ο κλάδος λόγω του claw back. Παράλληλα, άλυτο παραμένει το θέμα της συστηματικής υπο-χρηματοδότησης των δαπανών για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από τον ΕΟΠΥΥ, […]