Άποψη

Υγεία και Διατροφή: Η παχυσαρκία είναι ισχυρός σύμμαχος του Κορωνοιού

Υγεία και Διατροφή: Η παχυσαρκία είναι ισχυρός σύμμαχος του Κορωνοιού

Υγεία και διατροφή: Η παχυσαρκία είναι βασικός σύμμαχος της νόσου του covid-19 όπως αποδεικνύεται από τις μελέτες του κέντρου πρόληψης και νοσημάτων των ΗΠΑ και προσβάλει πολύ εύκολα άτομα κάτω των των 65 χρονών. Επίσης και ο εμβολιασμός έχει πενιχρές συνέπειες σε αυτά τα άτομα γι αυτό τον λόγο οι ειδικοί αποφάσισαν μέσα από έρευνες να δώσουν απάντηση στους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

Επιστήμονες ιατροί της κλινικής του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών ανέλαβαν να συνοψίσουν και να αναλύσουν τα δεδομένα μίας μεγάλης έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το κέντρο πρόληψης ελέγχου και νοσημάτων στις ΗΠΑ και τα οποία σχετίζονταν με την συσχέτιση του κορωνοιού με την παχυσαρκία αλλά και τι μη ανταπόκριση τους στα εμβόλια.

 

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 150. οοο ενήλικες ασθενείς που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των ΉΠΑ και τα αποτελέσματα που ήρθαν στο φως έδειξαν ότι τα άτομα που έχουν περεταίρω κιλά οδηγούνται και πιο γρήγορα στον θάνατο αλλά και προσβάλλονται πιο εύκολα και από τον ιό λόγο της αύξησης μάζας σώματος. Επίσης ότι είναι ένας σημαντικός λόγος  που προσβάλει άτομα ηλικίας κάτω των 65 ετών και τις περισσότερες φορές με ολέθρια αποτελέσματα.

Αποτελέσματα Έρευνας:

Όπως αποδείχτηκε όσο πιο ψηλά ήταν ο ΔΜΣ τόσο πιο ευάλωτο ήταν το άτομο και κινδύνευε να νοσηλευτεί.

 Δείκτης μάζας 40-44,9%  κινδυνεύουν να οδηγηθούν κατά το 6% στην ΜΕΘ

Δείκτης Μάζας 45% έχουν κίνδυνο να οδηγηθούν στην μονάδα εντατικής θεραπείας κατά 16%.

Δείκτης μάζας   που θεωρείτε υπέρβαρος  ο κίνδυνος είναι στο 12% μεγαλύτερος 

Ασθενής με βαριά παχυσαρκία είχαν κίνδυνο διασωλήνωσης κατά 108% μεγαλύτερο.

Λόγος που οφείλετε

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή η παχυσαρκία δημιουργεί χρόνιες φλεγμονές και διαταραχή στην πνευμονική λειτουργεία και η οποία συνδέετε με το αυξημένο σωματικό βάρος. Ακόμα μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο στο περιοδικό sciences αναφέρει ότι τα παχύσαρκα και μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα μεταφέρουν πιο εύκολα τον ιό επειδή αναπνέουν περισσότερα σταγονίδια.

Στην Έρευνα για τον εμβολιασμό έλαβαν μέρος 248 Ιταλοί υγειονομικοί και έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου από αυτούς το 99,5% ανέπτυξε ανοσολογικές αντιδράσεις εφτά μέρες μετά  τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ενώ ένα άτομο ανέπτυξε ανοσία και κανένα δεν βρέθηκε θετικό.

 

 

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η παχυσαρκία δρά αρνητικά στην αντιμετώπιση του ιού και έχει και μειονεκτική αντίδραση  απέναντι στο εμβόλιο σε σχέση με τα άτομα που έχουν φυσιολογικό δείκτης σώματος.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο κινδυνεύουμε από τον κορωνοϊό μέσω του φαγητού

Η πανδημία πάχυνε το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού

Με ποιες τροφές μπορούμε να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας έναντι του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνάντηση Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΙΦΕΤ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Στη συνάντηση οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο την προάσπιση της δημόσιας υγείας με άμεση κάλυψη των αναγκών των ασθενών σε απαραίτητα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

CDC ΗΠΑ : Συστήνουν την χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

CDC ΗΠΑ : Σύμφωνα με τη Walensky, η νέα οδηγία του CDC δίνει ένα μήνυμα ακόμα και στους εμβολιασμένους ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί καθώς μπορούν δυνητικά να είναι φορείς του ιού και να τον μεταδώσουν σε άλλους.

Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.»

Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού: Στόχος είναι η ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με νοητική αναπηρία, η υποστήριξη των οικογενειών τους και η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα που τους αφορούν.

Κορωνοϊός παραλλαγή δέλτα : Οι λόγοι που είναι τόσο επικίνδυνη

Κορωνοϊός παραλλαγή δέλτα : Υπάρχον πολλοί άγνωστοι παράγοντες ακόμα για την κατανόηση της COVID-19. Bασικά κενά στην γνώση περιλαμβάνουν τον αριθμό των υποδοχέων ACE2 που απαιτούνται για τη σύνδεση σε κάθε ακίδα πρωτεΐνης, το πότε όταν ακριβώς η υπομονάδα S2 διασπάται από την TMPRSS2, ο αριθμός των ακίδων που απαιτούνται για τη σύντηξη μεταξύ ιών και κυτταρικών μεμβρανών.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Στη συνάντηση οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις προκλήσεις που έχει επιφέρει η πανδημία στο υγειονομικό σύστημα της χώρας και τις επιπτώσεις αυτής στην έγκαιρη διάγνωση αλλά και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο.

ΕΚΠΑ : Καταλαμβάνει την 224η θέση ανάμεσα στα καλύτερα 12.000 πανεπιστήμια

ΕΚΠΑ : Σημαντική διάκριση για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης Πανεπιστημίων «Webometrics Ranking Web of Universities», η οποία δημοσιεύθηκε στις 27 Ιουλίου 2021.  Σύμφωνα με τη δημοσίευση της Κατάταξης, το ΕΚΠΑ  βρίσκεται στην 224η  θέση παγκοσμίως μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων.