Άποψη

Υγεία και Διατροφή: Η παχυσαρκία είναι ισχυρός σύμμαχος του Κορωνοιού

Υγεία και Διατροφή: Η παχυσαρκία είναι ισχυρός σύμμαχος του Κορωνοιού

Υγεία και διατροφή: Η παχυσαρκία είναι βασικός σύμμαχος της νόσου του covid-19 όπως αποδεικνύεται από τις μελέτες του κέντρου πρόληψης και νοσημάτων των ΗΠΑ και προσβάλει πολύ εύκολα άτομα κάτω των των 65 χρονών. Επίσης και ο εμβολιασμός έχει πενιχρές συνέπειες σε αυτά τα άτομα γι αυτό τον λόγο οι ειδικοί αποφάσισαν μέσα από έρευνες να δώσουν απάντηση στους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

Επιστήμονες ιατροί της κλινικής του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών ανέλαβαν να συνοψίσουν και να αναλύσουν τα δεδομένα μίας μεγάλης έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το κέντρο πρόληψης ελέγχου και νοσημάτων στις ΗΠΑ και τα οποία σχετίζονταν με την συσχέτιση του κορωνοιού με την παχυσαρκία αλλά και τι μη ανταπόκριση τους στα εμβόλια.

 

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 150. οοο ενήλικες ασθενείς που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των ΉΠΑ και τα αποτελέσματα που ήρθαν στο φως έδειξαν ότι τα άτομα που έχουν περεταίρω κιλά οδηγούνται και πιο γρήγορα στον θάνατο αλλά και προσβάλλονται πιο εύκολα και από τον ιό λόγο της αύξησης μάζας σώματος. Επίσης ότι είναι ένας σημαντικός λόγος  που προσβάλει άτομα ηλικίας κάτω των 65 ετών και τις περισσότερες φορές με ολέθρια αποτελέσματα.

Αποτελέσματα Έρευνας:

Όπως αποδείχτηκε όσο πιο ψηλά ήταν ο ΔΜΣ τόσο πιο ευάλωτο ήταν το άτομο και κινδύνευε να νοσηλευτεί.

 Δείκτης μάζας 40-44,9%  κινδυνεύουν να οδηγηθούν κατά το 6% στην ΜΕΘ

Δείκτης Μάζας 45% έχουν κίνδυνο να οδηγηθούν στην μονάδα εντατικής θεραπείας κατά 16%.

Δείκτης μάζας   που θεωρείτε υπέρβαρος  ο κίνδυνος είναι στο 12% μεγαλύτερος 

Ασθενής με βαριά παχυσαρκία είχαν κίνδυνο διασωλήνωσης κατά 108% μεγαλύτερο.

Λόγος που οφείλετε

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή η παχυσαρκία δημιουργεί χρόνιες φλεγμονές και διαταραχή στην πνευμονική λειτουργεία και η οποία συνδέετε με το αυξημένο σωματικό βάρος. Ακόμα μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο στο περιοδικό sciences αναφέρει ότι τα παχύσαρκα και μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα μεταφέρουν πιο εύκολα τον ιό επειδή αναπνέουν περισσότερα σταγονίδια.

Στην Έρευνα για τον εμβολιασμό έλαβαν μέρος 248 Ιταλοί υγειονομικοί και έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου από αυτούς το 99,5% ανέπτυξε ανοσολογικές αντιδράσεις εφτά μέρες μετά  τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ενώ ένα άτομο ανέπτυξε ανοσία και κανένα δεν βρέθηκε θετικό.

 

 

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η παχυσαρκία δρά αρνητικά στην αντιμετώπιση του ιού και έχει και μειονεκτική αντίδραση  απέναντι στο εμβόλιο σε σχέση με τα άτομα που έχουν φυσιολογικό δείκτης σώματος.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο κινδυνεύουμε από τον κορωνοϊό μέσω του φαγητού

Η πανδημία πάχυνε το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού

Με ποιες τροφές μπορούμε να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας έναντι του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

H άμεση σχέση του κατάγματος του ισχίου με την ανδρική οστεοπόρωση

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το ποσοστό ανδρικής οστεοπόρωσης είναι ιδιαίτερα υψηλό στο γενικό πληθυσμό και δυστυχώς, αυτό το σημαντικά υψηλό ποσοστό παραμένει αδιάγνωστο, ενώ οι πάσχοντες ζητούν τη βοήθεια του ιατρού μόνο όταν η πάθηση έχει φτάσει στο τελικό στάδιο, δηλαδή στο κάταγμα.

Γίνε κι εσύ εθελοντής στο ΚΕΦΙ

ΚΕΦΙ: Η ικανοποίηση και η πληρότητα που συνοδεύουν την εθελοντική προσφορά είναι το κοινό δώρο, που προσφέρουμε μεταξύ μας, ασθενείς και εθελοντές.

Ετήσιο συνέδριο για την χρόνια μυελογενή λευχαιμία

Βερολίνο λευχαιμία:  Η Ημέρα 1 του CML AN Horizons 2023 ξεκίνησε, με ένα θερμό καλωσόρισμα από τον Jan Geissler και ένα ειδικό μήνυμα βίντεο από την κα Bettina Stark-Watzinger - Ομοσπονδιακή Υπουργό Έρευνας και Παιδείας, και ακολούθησε η επίσημη έναρξη του συνεδρίου από τους Rod Padua και Giora Sharf.

Γιατί χρειάζεται ενημέρωση της δομής τελών του ΕΜΑ ;

Ο ΕΜΑ διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην προστασία και την προώθηση της υγείας των ανθρώπων και των ζώων μέσω της αξιολόγησης και της παρακολούθησης των φαρμάκων . Για να εκπληρώσει την αποστολή του, o οργανισμός χρειάζεται μία υγιή οικονομική βάση για να υποστηρίξει τις δραστηριότητες του. Ωστόσο, η υφιστάμενη δομή των τελών είναι ολοένα και πιο περίπλοκη και δεν αντικατοπτρίζει πλέον τη φύση της εργασίας και τις προκλήσεις που συνεπάγεται

Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει τον HIV με αντιλήψεις των δεκαετιών ‘80 και ’90

Την άγνοια του ελληνικού κοινού σχετικά με τον HIV αναδεικνύει η καμπάνια που δημιούργησε ο  Σύλλογος  Οροθετικών Ελλάδος - Θετική Φωνή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS (1η Δεκεμβρίου).

Μητσοτάκης: «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία: Εθνική Στρατηγική 2024-2030»

ΕΣΑμεΑ: Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια συγκινητική αναφορά στην μητέρα του, την αείμνηστη Μαρίκα Μητσοτάκη, που είχε μιλήσει για το στίγμα των ατόμων με αναπηρία εκείνη την εποχή των έντονων προκαταλήψεων.