Άποψη

Σκολίωση Κύφωση : Ρομποτικό σύστημα τις αντιμετωπίζει χειρουργικά

Σκολίωση Κύφωση : Ρομποτικό σύστημα τις αντιμετωπίζει χειρουργικά

Σκολίωση Κύφωση : Το ρομποτικό σύστημα ExcelsiusGPS αρχικά σχεδιάστηκε για ασθενείς με παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης, στους οποίους η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι ιδιαίτερα απαιτητική.

Είναι πολλά τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης και οι συμβατικές τεχνικές αντιμετώπισής τους φαίνεται ότι είναι πιο ανοιχτές στην πιθανότητα λάθους απ` ό,τι η ρομποτική αντιμετώπισή τους. Ειδικά όταν η ρομποτική αντιμετώπιση γίνεται μέσω του ExcelsiusGPS, του ρομποτικού συστήματος που υπάρχει μόνο στο Metropolitan Hospital, τα πλεονεκτήματα για τους ασθενείς είναι τόσο σημαντικά ώστε να μπορούμε να μιλάμε για χειρουργική της σπονδυλικής στήλης «πριν» και χειρουργική της σπονδυλικής στήλης «μετά» το συγκεκριμένο σύστημα, τονίζει ο δρ Μάριος Λυκίσσας Xειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, Διευθυντής Ορθοπαιδικός Χειρουργός του Metropolitan Hospital, τ. Επ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής και Senior Clinical Associate στο Πανεπιστήμιο Weill Cornell της Νέας Νόρκης.

Ρομποτική χειρουργική & ExcelsiusGPS

 • Την τελευταία τριετία, με αφετηρία τις ΗΠΑ, εξελίχθηκε και εφαρμόστηκε στην χειρουργική της σπονδυλικής στήλης η ρομποτική χειρουργική. Η συνεργασία του ανθρώπινου παράγοντα και της ρομποτικής τεχνολογίας εκμηδενίζει τις πιθανότητες ιατρικού λάθους, καθώς και πρόκλησης μόνιμων νευρολογικών βλαβών.
 • Το ρομποτικό σύστημα ExcelsiusGPS αποτελεί το νεότερο επίτευγμα της ρομποτικής χειρουργικής και, στην Ελλάδα, υπάρχει αποκλειστικά και μόνο στο θεραπευτήριο Metropolitan. Η ομάδα η οποία χειρουργεί με το ExcelsiusGPS έχει παρακολουθήσει το ρομποτικό σύστημα από τα πρώτα του βήματα στις Η.Π.Α. και έχει ήδη πραγματοποιήσει με αυτό σημαντικό αριθμό επεμβάσεων για παραμορφώσεις στη σπονδυλική στήλη σε ενηλίκους και παιδιά.
 1. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτών των επεμβάσεων, η ανωτερότητα της ρομποτικής τεχνολογίας έναντι της συμβατικής είναι καταφανής.

Βασικές εφαρμογές του ρομποτικού συστήματος στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης

 • Το ρομποτικό σύστημα ExcelsiusGPS αρχικά σχεδιάστηκε για ασθενείς με παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης, στους οποίους η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Η ευκολία και η ακρίβεια που προσφέρει το σύστημα στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων αλλά και η μείωση της πιθανότητας πρόκλησης νευρολογικής βλάβης είναι εντυπωσιακές. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η διόρθωση της σκολίωσης ή της κύφωσης.

Οι ενδείξεις του ρομποτικού συστήματος περιλαμβάνουν μεταξύ πολλών άλλων τις ακόλουθες:

 • Σκολίωση (ενηλίκων και παιδιών)
 • Κύφωση (ενηλίκων και παιδιών)
 • Σπονδυλική στένωση
 • Δισκοπάθεια-εκφύλιση μεσοσπονδυλίου δίσκου
 • Κατάγματα της σπονδυλικής στήλης
 • Σπονδυλολίσθηση
 • Όγκοι της σπονδυλικής στήλης

Γιατί ένας ασθενής με σκολίωση να προτιμήσει να χειρουργηθεί με τη ρομποτική τεχνολογία παρά με τις συμβατικές τεχνικές;

Σε σύγκριση με τις συμβατικές τεχνικές χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης, το ρομποτικό σύστημα:

 • Ελαχιστοποιεί την πιθανότητα νευρολογικής βλάβης
 • Εξασφαλίζει απόλυτη ακρίβεια στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων
 • Εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή διόρθωση της σκολίωσης
 • Μειώνει σημαντικά τον χειρουργικό χρόνο
 • Μειώνει σημαντικά τις απώλειες αίματος
 • Μειώνει σημαντικά την παραμονή στο νοσοκομείο
 • Ελαχιστοποιεί την πιθανότητα μιας νέας επέμβασης στο μέλλον

Τα πλεονεκτήματα αυτά της ρομποτικής χειρουργικής έναντι των συμβατικών τεχνικών κάνουν ξεκάθαρη την ανωτερότητα της ρομποτικής τεχνολογίας τόσο στην ασφάλεια του ασθενούς, όσο και στην επίτευξη ενός ιδανικού αποτελέσματος από αισθητικής και λειτουργικής άποψης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Medtronic Bioaxis : Ανακοινώνουν επίσημα την συνεργασία τους

Ο Άκης εξομολογείται στην Αποστολία ότι τα συναισθήματά του γι’ αυτήν είναι ερωτικά και της ξανακάνει πρόταση γάμου!

Ασθενείς με καρκίνο Κορωνοιός : Έχουν μειωμένα αντισώματα στην πανδημία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υπερσύγχρονα και ανανεωμένα Κεντρικά Εργαστήρια στο Μetropolitan General

Εγκαινιάστηκε η λειτουργία νέου χώρου για το Τμήμα Κεντρικών Εργαστηρίων του Metropolitan General, σε συνέχεια των επενδύσεων σε εξοπλισμό και νέες εγκαταστάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια το θεραπευτήριο αναβαθμίζοντας τις υποδομές του.

Η συμβολή της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την αυτονομία

ΕΣΑμεΑ: Ο κ. Βαρδακαστάνης πήρε μέρος στο δεύτερο πάνελ με τίτλο «Προς μια ισόρροπη οικονομική και κοινωνική πρόοδο: το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και ο αντίκτυπος του κοινωνικού διαλόγου σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο»

Πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά από τα μέλη του σωματείου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου η ανάβαση στο Πελίναιον όρος

ΣΚΠ Χίου: Μέλη και Yποστηρικτές του Σωματείου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου συγκεντρώθηκαν και φέτος ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στο Πελιναίον όρος (1.297μ.) με σκοπό το προσκύνημα υπέρ Υγείας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας.