Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με τον Υφυπουργό Ψυχικής Υγείας

Συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με τον Υφυπουργό Ψυχικής Υγείας

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ πραγματοποίησε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψυχικής Υγείας Δημήτριο Βαρτζόπουλο και τους συνεργάτες του.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων/ Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) πραγματοποίησε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψυχικής Υγείας Δημήτριο Βαρτζόπουλο και τους συνεργάτες του, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα των 1.193.003 ατόμων που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, τα οποία κάθε χρόνο ζητά και λαμβάνει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Από την πλευρά της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Δαραμήλας, η Νομική Σύμβουλος της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. κα. Χριστίνα Ντάφη και η Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. μέλος της Επιστημονικής Ομάδας της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. κα. Χρυσάνθη Σαρδέλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, διεξοδικά, τα ψυχικά προβλήματα με τα οποία επιφορτίζονται και καλούνται να αντιμετωπίσουν κατά την εμφάνιση της πάθησης αλλά και στη συνέχεια της ζωής τους, τα παιδιά και οι ενήλικες καθώς και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον νέο τρόπο ζωής που υπαγορεύει η ύπαρξη του Διαβήτη στα παιδιά, αποτελώντας συχνά παράγοντα ανατροπής των μέχρι τότε συνηθειών και απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας από τα μέλη κάθε οικογένειας. «Η εξοικείωση και αποδοχή των νέων δεδομένων», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, «είναι μια διαδικασία που τα παιδιά και οι γονείς καλούνται να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητα τους. Οι γονείς επιφορτίζονται, όχι μόνο με την υποχρέωση εκμάθησης τεχνικών ρύθμισης του Σακχαρώδη Διαβήτη αλλά και με την ψυχολογική στήριξη των παιδιών στις αλλαγές που προκύπτουν στη ζωή τους, ενώ συχνά αναζητούν τρόπους για τη δική τους υποστήριξη στο δύσκολο αυτό έργο».

Για τους παραπάνω λόγους, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κατέθεσε στον Υφυπουργό Ψυχικής Υγείας κ. Βαρτζόπουλο αίτημα για τη συμμετοχή της στην υλοποίηση του τρίτου παραδοτέου του Έργου με τίτλο «Άλλες δράσεις στον τομέα της ψυχικής υγείας / Δράσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης του γενικού πληθυσμού» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αναμένουμε τη θετική απάντηση του Υφυπουργού η οποία θα συμβάλει στην ψυχολογική στήριξη των ατόμων με Διαβήτη και των οικογενειών τους’’.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Αναγκαία η πλήρης φαρμακευτική κάλυψη των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Προβλήματα στην συνταγογράφηση αισθητήρων και ταινιών μέτρησης γλυκόζης

ΕΣΑμεΑ - ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2023: Τα συστήματα συνεχούς καταγραφής έχουν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και στο σύστημα υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Ζητείται άμεση λύση στα προβλήματα των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. όλης της χώρας

ΕΣΑμεΑ: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει αγωνιστεί σκληρά για τη δημιουργία του θεσμού των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. και για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του, ακόμη και κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου των μνημονίων.

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τηναίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδαε στο ίδυμα ''Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ''

Άτομα με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής στο ίδρυμα "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ".

ΚΕΦΙ: Ημερίδα "Δεν καπνίζω .. επιλέγω την ζωή" στις 30 Μαΐου

ΚΕΦΙ: Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών, «Κ.Ε.Φ.Ι.» για 19η συνεχή χρονιά παρουσιάζει το πρόγραμμα τακτικής ενημέρωσης κοινού, φροντιστών, ασθενών σε θέματα πρόληψης και διαχείρισης του καρκίνου.

12.500 αιμοκαθαιρόμενοι και θαλασσαιμικοί μέχρι στιγμής εισπράττουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και αδιαφορία

Έχουν αποσταλεί σχετικές επιστολές από τον Ιούνιο του 2022 στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Αρχών ότι θα επιλυθεί άμεσα το ζήτημα, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.

19 Μαΐου - 13ο Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης

Η ΕΕΚ παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες και υποστήριξη σε ασθενείς με κοιλιοκάκη και στο ευρύτερο κοινό. Με αυτές τις εκδηλώσεις, η ΕΕΚ επιδιώκει να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη της νόσου.

Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ.

ΕΣΑμεΑ: Με εγκύκλιο που εκδόθηκε θεωρείται σκόπιμο να περιγραφούν με σύντομο τρόπο οι βασικές πτυχές της διαδικασίας της προφορικής εξέτασης των εξεταζόμενων υποψηφίων

Close Icon