Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Προβλήματα στην συνταγογράφηση αισθητήρων και ταινιών μέτρησης γλυκόζης

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Προβλήματα στην συνταγογράφηση αισθητήρων και ταινιών μέτρησης γλυκόζης

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ποια είναι τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, σχετικά με τη συνταγογράφηση των αισθητήρων και των ταινιών μέτρησης γλυκόζης στο αίμα;

Με επιστολές της προς την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) και την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία (ΕΕΕ), η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ γνωστοποιεί τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, σχετικά με τη συνταγογράφηση των αισθητήρων και των ταινιών μέτρησης γλυκόζης στο αίμα, μετά την εφαρμογή του νέου ΦΕΚ Β’ 919/ 22/02/2023.

  • Tις προτάσεις της στο σχέδιο νόμου «Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, εξορθολογισμός ασφαλιστικής νομοθεσίας, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, σύστημα διορισμού και προσλήψεων των εκπαιδευτικών της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης και λοιπές διατάξεις» κατέθεσε η Ε.Σ.Α.με.Α. με επιστολή της, με τροποποιήσεις και συμπληρώσεις ανά άρθρο. Ταυτόχρονα στην επιστολή ζητά τη συμπερίληψη διατάξεων, που αποτελούν αιτήματα του αναπηρικού κινήματος και θα συμβάλουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και στη διαφύλαξη της αξιοπρέπειάς τους.
  • Ένα φάρμακο για τη θεραπεία της σοβαρής γρίπης μπορεί να προφυλάξει τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 από την καρδιαγγειακή νόσο, κύρια αιτία νοσηρότητας και θνητότητας για τους πάσχοντες, σύμφωνα με τα ευρήματα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι (ΗΠΑ) που δημοσιεύονται στο American Journal of Physiology, το περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρείας Φυσιολογίας.

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να αποτρέψει τουλάχιστον το 75% των περιπτώσεων διαβήτη τύπου 2 και μια διατροφή κυρίως φυτικής προέλευσης παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό, όπως δείχνει μια νέα μελέτη από το Κέντρο για την Δημόσια Υγεία της ιατρικής πανεπιστημιακής σχολής της Βιέννης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΣΑμεΑ - ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ο Σακχαρώδης Διαβήτης στην Ελλάδα μέσα από τα μάτια των ατόμων με Διαβήτη

Συνάντηση Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Συνάντηση με την Υπηρεσιακή Υπουργό Υγείας για το ζήτημα της έλλειψης φαρμακευτικών σκευασμάτων για τον διαβήτη τύπου 2.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Ζητείται άμεση λύση στα προβλήματα των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. όλης της χώρας

ΕΣΑμεΑ: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει αγωνιστεί σκληρά για τη δημιουργία του θεσμού των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. και για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του, ακόμη και κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου των μνημονίων.

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τηναίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδαε στο ίδυμα ''Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ''

Άτομα με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής στο ίδρυμα "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ".

ΚΕΦΙ: Ημερίδα "Δεν καπνίζω .. επιλέγω την ζωή" στις 30 Μαΐου

ΚΕΦΙ: Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών, «Κ.Ε.Φ.Ι.» για 19η συνεχή χρονιά παρουσιάζει το πρόγραμμα τακτικής ενημέρωσης κοινού, φροντιστών, ασθενών σε θέματα πρόληψης και διαχείρισης του καρκίνου.

12.500 αιμοκαθαιρόμενοι και θαλασσαιμικοί μέχρι στιγμής εισπράττουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και αδιαφορία

Έχουν αποσταλεί σχετικές επιστολές από τον Ιούνιο του 2022 στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Αρχών ότι θα επιλυθεί άμεσα το ζήτημα, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.

19 Μαΐου - 13ο Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης

Η ΕΕΚ παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες και υποστήριξη σε ασθενείς με κοιλιοκάκη και στο ευρύτερο κοινό. Με αυτές τις εκδηλώσεις, η ΕΕΚ επιδιώκει να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη της νόσου.

Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ.

ΕΣΑμεΑ: Με εγκύκλιο που εκδόθηκε θεωρείται σκόπιμο να περιγραφούν με σύντομο τρόπο οι βασικές πτυχές της διαδικασίας της προφορικής εξέτασης των εξεταζόμενων υποψηφίων

Close Icon