Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ξανά ΣΟΒΑΡΕΣ ελλείψεις αίματος- κινδυνεύουν ζωές ατόμων με χρόνιες παθήσεις

Ξανά ΣΟΒΑΡΕΣ ελλείψεις αίματος- κινδυνεύουν ζωές ατόμων με χρόνιες παθήσεις

Αγωνία αλλά και αγανάκτηση βιώνουν οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο που μεταγγίζονται στις Μονάδες των Νοσοκομείων της Αθήνας και έρχονται αντιμέτωποι με τις αναβολές των μεταγγίσεων, που προκύπτουν από τις ελλείψεις αίματος, που παρατηρούνται για ακόμη μία φορά.

Τόσο η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ) όσο και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο περιγράφουν τα αισθήματα αγωνίας αλλά και αγανάκτησης που βιώνουν οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο που μεταγγίζονται στις Μονάδες των Νοσοκομείων της Αθήνας και έρχονται αντιμέτωποι με τις αναβολές των μεταγγίσεων, που προκύπτουν από τις ελλείψεις αίματος, που παρατηρούνται για ακόμη μία φορά.

Η ΕΟΘΑ μάλιστα τονίζει ότι προβληματισμός και έντονη ανησυχία έχει δημιουργηθεί στα άτομα με χρόνιες παθήσεις σχετικά με την έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων, καθώς αυτό αναμένεται να εντείνει το πρόβλημα με την διαθεσιμότητα του αίματος. «Δυστυχώς η απουσία μέριμνας από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται στις αιμοδοσίες και τα μειωμένα αντανακλαστικά που επιδεικνύει το ΕΚΕΑ δεν συντελούν στην αλλαγή αυτής της κατάστασης».

  • Άμεσα να δρομολογηθούν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα ελλείψεων αίματος και αναβολής των μεταγγίσεων των θαλασσαιμικών πριν βρεθούμε αντιμέτωποι με γεγονότα μοιραία και μη αναστρέψιμα!
  • Άμεση προκήρυξη θέσεων μόνιμου ιατρικού Προσωπικού στις ΜΜΑ& ΔΝ των Νοσοκομείων αλλά και των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνάντηση Μ. Θεμιστοκλέους με Ε.Ο.ΘΑ., ΠΑΣΠΑΜΑ και ΠΕΠΠΑΜΑ

Έλλειψη ενζύμου G6PD και τι πρέπει να κάνουμε

Κακοήθεις Αιματολογικές Νόσοι: Κλειδί θεραπείας, η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων

Πανικάρια Επιτροπή Εθελοντών Αιμοδοτών - Μάρτιος 2024

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τακτική ενημέρωση κοινού για την παγκόσμια ημέρα διακοπής καπνίσματος

ΚΕΦΙ: Ο Σύλλογος, Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών, «Κ.Ε.Φ.Ι.» για 19η συνεχή χρονιά παρουσιάζει το πρόγραμμα τακτικής ενημέρωσης κοινού, φροντιστών, ασθενών σε θέματα πρόληψης και διαχείρισης του καρκίνου.

ΕΣΑμεΑ: Προσβλητικός με ρατσιστικά χαρακτηριστικά όρος σε απόφαση του υπ. Εθν. Άμυνας «κόβει» ευεργετικά μέτρα από άτομα με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Ο όρος της «ανικανότητας για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα ή εργασία» είναι προσβλητικός, εμπεριέχει καταφανή ρατσιστικά χαρακτηριστικά και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 147 έτη προσφοράς και εθελοντισμού

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεγάλη εκδήλωση-έκθεση στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων του Μετρό Συντάγματος με ενημέρωση για το έργο και τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2024.

ΦΣΘ: Εθελοντική αιμοδοσία 29/5 σε συνεργασία με το νοσοκομείο "Άγιος Παύλος"

ΦΣΘ: Πρόκειται για την 20ή εθελοντική αιμοδοσία του ΦΣΘ η οποία είναι ανοιχτή για τα μέλη του Συλλόγου, τις οικογένειές τους, τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.) Θεσσαλονίκης, αλλά και για φίλους και γνωστούς.

ΕΣΑμεΑ: Ζητείται άμεση λύση στα προβλήματα των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. όλης της χώρας

ΕΣΑμεΑ: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει αγωνιστεί σκληρά για τη δημιουργία του θεσμού των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. και για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του, ακόμη και κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου των μνημονίων.

Close Icon