Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

K.Ε.Φ.Ι.: Απολογιστικό δελτίο τύπου για την ημερίδα “Γυναίκα και Καρκίνος”

K.Ε.Φ.Ι.: Απολογιστικό δελτίο τύπου για την ημερίδα “Γυναίκα και Καρκίνος”

K.Ε.Φ.Ι.: Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» διοργάνωσε Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «ΓΥΝΑΙΚΑ & ΚΑΡΚΙΝΟΣ», η οποία πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο του Αμφιθεάτρου του Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» διοργάνωσε Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «ΓΥΝΑΙΚΑ & ΚΑΡΚΙΝΟΣ», η οποία πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο του Αμφιθεάτρου του Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024. Την Ημερίδα προλόγισε η κα Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι., η οποία αναφέρθηκε στη γιορτή της γυναίκας καθώς και στη σημασία της επιστήμης στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, των γυναικολογικών καρκίνων ενώ εξήγησε τη σημασία της ένταξης του καρκίνου του πνεύμονα στην Ημερίδα «Γυναίκα και Καρκίνος» καθώς είναι ολοένα και αυξανόμενα τα σχετικά περιστατικά στο γυναικείο πληθυσμό.

Η κα Φωφώ Καλύβα, Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, εκπροσωπώντας την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναφέρθηκε στην Ημέρα της Γυναίκας και στην ανάγκη υποστήριξης των γυναικών. Εξήρε το έργο του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. για την πολυεπίπεδη υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο, αναφέρθηκε εκτενώς στη δράση του Συλλόγου, ενώ δήλωσε συγκινημένη που συμμετέχει σε αυτό το κάλεσμα αφύπνισης με έμφαση την πρόληψη κατά του καρκίνου. Ο καρκίνος αποτελεί πρόβλημα δημόσιας υγείας και η ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου για τον καρκίνο επιτακτική. Αναφέρθηκε εκτενώς στο σχέδιο δράσης του 2024 καθώς και στο ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η Δρ. Π. Ζησιμοπούλου, κατ’ ανάθεση Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ (Ε.Ι.Π.), τόνισε  ότι με χαρά το Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ φιλοξενεί την Ημερίδα. Το Ε.Ι.Π. ως κοινωφελές ίδρυμα υποστηρίζει τέτοιες δράσεις και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση. Το Προεδρείο τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Αλέξανδρος Αρδαβάνης, Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθυντής Α’ Παθολογικό Τμήμα, Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας» και ο κ. Αντώνης Χαρλαύτης, Χειρούργος Μαστού Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας».

Στη συνέχεια, οι γυναίκες ασθενείς αναφέρθηκαν στις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τα προβλήματα των ασθενών. Η συντονίστρια κα Φωτεινή Φλουρή επισήμανε την ανάγκη η ιατρική να γίνει πολύ πιο ανθρωποκεντρική. Η κα Στέλλα Ρουμελιώτη αναφέρθηκε στο φόβο που ένιωσε στο άκουσμα της διάγνωσης, στην ανάγκη της για βοήθεια και στη συμπαράσταση που πήρε από το Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. Η κα Ειρήνη Λιονάκη αναφέρθηκε στη νόσο, στις υποτροπές, στον τρόπο που το αντιμετώπισε καθώς και στο σύνολο των υποτροπών που είχε. Τόνισε τη σημασία της στήριξης του οικογενειακού περιβάλλοντος και των ιατρών με ενσυναίσθηση. Η κα Ελένη Μάνεση αναφέρθηκε στους καρκίνους που είχε πάθει. Ο ασθενής αφήνεται επί της ουσίας στα χέρια του Θεού και των γιατρών και τους ευχαριστεί και τους δύο. Τόνισε τη σημασία της πρόληψης και την αξία του να φροντίζει κανείς τον εαυτό του.

Ακολούθως , ο κ. Αντώνης Χαρλαύτης, Χειρούργος Μαστού Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας» αναφέρθηκε διεξοδικά στη γυναίκα και στον καρκίνο του μαστού. Επισήμανε τη σημασία του προληπτικού ελέγχου επισημαίνοντας το διαχωρισμό πληθυσμιακού και ατομικού. Ανέπτυξε τις σύγχρονες μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης καθώς και τη συμβολή της γενετικής στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Τέλος, ανέπτυξε διεξοδικά τις τελευταίες εξελίξεις της χειρουργικής αντιμετώπισης σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΚΕΦΙ: Πρόγραμμα Πρόληψης & Αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος

ΚΕΦΙ: Επιστημονική Ημερίδα Γυναίκα και Καρκίνος στις 8 Μαρτίου

Η δημιουργία του Εικαστικού Εργαστηρίου από τον σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. είναι γεγονός

Ημερίδα για την διατροφή το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο ΓΝΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τακτική ενημέρωση κοινού για την παγκόσμια ημέρα διακοπής καπνίσματος

ΚΕΦΙ: Ο Σύλλογος, Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών, «Κ.Ε.Φ.Ι.» για 19η συνεχή χρονιά παρουσιάζει το πρόγραμμα τακτικής ενημέρωσης κοινού, φροντιστών, ασθενών σε θέματα πρόληψης και διαχείρισης του καρκίνου.

ΕΣΑμεΑ: Προσβλητικός με ρατσιστικά χαρακτηριστικά όρος σε απόφαση του υπ. Εθν. Άμυνας «κόβει» ευεργετικά μέτρα από άτομα με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Ο όρος της «ανικανότητας για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα ή εργασία» είναι προσβλητικός, εμπεριέχει καταφανή ρατσιστικά χαρακτηριστικά και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 147 έτη προσφοράς και εθελοντισμού

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεγάλη εκδήλωση-έκθεση στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων του Μετρό Συντάγματος με ενημέρωση για το έργο και τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2024.

ΦΣΘ: Εθελοντική αιμοδοσία 29/5 σε συνεργασία με το νοσοκομείο "Άγιος Παύλος"

ΦΣΘ: Πρόκειται για την 20ή εθελοντική αιμοδοσία του ΦΣΘ η οποία είναι ανοιχτή για τα μέλη του Συλλόγου, τις οικογένειές τους, τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.) Θεσσαλονίκης, αλλά και για φίλους και γνωστούς.

ΕΣΑμεΑ: Ζητείται άμεση λύση στα προβλήματα των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. όλης της χώρας

ΕΣΑμεΑ: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει αγωνιστεί σκληρά για τη δημιουργία του θεσμού των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. και για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του, ακόμη και κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου των μνημονίων.

Close Icon