Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

K.Ε.Φ.Ι.: Απολογιστικό δελτίο τύπου για την ημερίδα “Γυναίκα και Καρκίνος”

K.Ε.Φ.Ι.: Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» διοργάνωσε Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «ΓΥΝΑΙΚΑ & ΚΑΡΚΙΝΟΣ», η οποία πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο του Αμφιθεάτρου του Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» διοργάνωσε Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «ΓΥΝΑΙΚΑ & ΚΑΡΚΙΝΟΣ», η οποία πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο του Αμφιθεάτρου του Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024. Την Ημερίδα προλόγισε η κα Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι., η οποία αναφέρθηκε στη γιορτή της γυναίκας καθώς και στη σημασία της επιστήμης στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, των γυναικολογικών καρκίνων ενώ εξήγησε τη σημασία της ένταξης του καρκίνου του πνεύμονα στην Ημερίδα «Γυναίκα και Καρκίνος» καθώς είναι ολοένα και αυξανόμενα τα σχετικά περιστατικά στο γυναικείο πληθυσμό.

Η κα Φωφώ Καλύβα, Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, εκπροσωπώντας την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναφέρθηκε στην Ημέρα της Γυναίκας και στην ανάγκη υποστήριξης των γυναικών. Εξήρε το έργο του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. για την πολυεπίπεδη υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο, αναφέρθηκε εκτενώς στη δράση του Συλλόγου, ενώ δήλωσε συγκινημένη που συμμετέχει σε αυτό το κάλεσμα αφύπνισης με έμφαση την πρόληψη κατά του καρκίνου. Ο καρκίνος αποτελεί πρόβλημα δημόσιας υγείας και η ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου για τον καρκίνο επιτακτική. Αναφέρθηκε εκτενώς στο σχέδιο δράσης του 2024 καθώς και στο ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η Δρ. Π. Ζησιμοπούλου, κατ’ ανάθεση Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ (Ε.Ι.Π.), τόνισε  ότι με χαρά το Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ φιλοξενεί την Ημερίδα. Το Ε.Ι.Π. ως κοινωφελές ίδρυμα υποστηρίζει τέτοιες δράσεις και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση. Το Προεδρείο τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Αλέξανδρος Αρδαβάνης, Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθυντής Α’ Παθολογικό Τμήμα, Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας» και ο κ. Αντώνης Χαρλαύτης, Χειρούργος Μαστού Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας».

Στη συνέχεια, οι γυναίκες ασθενείς αναφέρθηκαν στις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τα προβλήματα των ασθενών. Η συντονίστρια κα Φωτεινή Φλουρή επισήμανε την ανάγκη η ιατρική να γίνει πολύ πιο ανθρωποκεντρική. Η κα Στέλλα Ρουμελιώτη αναφέρθηκε στο φόβο που ένιωσε στο άκουσμα της διάγνωσης, στην ανάγκη της για βοήθεια και στη συμπαράσταση που πήρε από το Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. Η κα Ειρήνη Λιονάκη αναφέρθηκε στη νόσο, στις υποτροπές, στον τρόπο που το αντιμετώπισε καθώς και στο σύνολο των υποτροπών που είχε. Τόνισε τη σημασία της στήριξης του οικογενειακού περιβάλλοντος και των ιατρών με ενσυναίσθηση. Η κα Ελένη Μάνεση αναφέρθηκε στους καρκίνους που είχε πάθει. Ο ασθενής αφήνεται επί της ουσίας στα χέρια του Θεού και των γιατρών και τους ευχαριστεί και τους δύο. Τόνισε τη σημασία της πρόληψης και την αξία του να φροντίζει κανείς τον εαυτό του.

Ακολούθως , ο κ. Αντώνης Χαρλαύτης, Χειρούργος Μαστού Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας» αναφέρθηκε διεξοδικά στη γυναίκα και στον καρκίνο του μαστού. Επισήμανε τη σημασία του προληπτικού ελέγχου επισημαίνοντας το διαχωρισμό πληθυσμιακού και ατομικού. Ανέπτυξε τις σύγχρονες μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης καθώς και τη συμβολή της γενετικής στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Τέλος, ανέπτυξε διεξοδικά τις τελευταίες εξελίξεις της χειρουργικής αντιμετώπισης σήμερα.

ΚΕΦΙ: Πρόγραμμα Πρόληψης & Αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος

ΚΕΦΙ: Επιστημονική Ημερίδα Γυναίκα και Καρκίνος στις 8 Μαρτίου

Η δημιουργία του Εικαστικού Εργαστηρίου από τον σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. είναι γεγονός

Ημερίδα για την διατροφή το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο ΓΝΑ

Run Bike Care 2024 - Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει

Run Bike Care 2024 - Τρέξε - Περπάτησε - Κάνε Ποδήλατο μόνος, με φίλους, με την οικογένεια, ή με συναδέλφους. Κάνε την εγγραφή σου αποκλειστικά Online & στήριξε το πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι».

Η Θεσσαλονίκη Γέφυρα στα Δικαιώματα των Ασθενών

Η εκδήλωση έθεσε τις πρώτες βάσεις ενός συμμετοχικού διαλόγου και στη Θεσσαλονίκη, με αρχή και τέλος τους λήπτες υπηρεσιών υγείας και με παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας της Ελλάδας, της Βουλής, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και της Κοινωνίας των Πολιτών.

Δελτίο Τύπου με θέμα τη συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ - ΕΟΠΥΥ

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Σκοπός της συνάντησης ήταν η κατάθεση και υλοποίηση προτάσεων της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ απέναντι στα προβλήματα συνταγογράφησης και αξιολόγησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων Σακχαρώδη Διαβήτη.

Access Denied: Απροσπέλαστες για τα άτομα με αναπηρία οι ιστοσελίδες των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων

Access Denied: Οι σοβαρές ελλείψεις στην προσβασιμότητα των ιστοσελίδων των μεγάλων ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων καθιστούν πολύ δύσκολη την ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία για τις Ευρωεκλογές.

Τα Γραφεία Δικαιωμάτων των Νοσοκομείων στην Υπηρεσία του Πολίτη

ΚΕΦΙ: Συμμετέχει στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action 2024 - ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ

ΚΕΦΙ: Είναι μια γιορτή προσφοράς, συνεργασίας και ευγνωμοσύνης και ένας χώρος συνάντησης για Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εθελοντές και πολίτες. Ελάτε να γνωρίσετε το έργο του ΚΕΦΙ από κοντά!