Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης | Εκδήλωση “Ευζωία στα ρευματικά νοσήματα”

Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης | Εκδήλωση “Ευζωία στα ρευματικά νοσήματα”

Η ημερίδα έχει τίτλο «Ευζωία στα ρευματικά νοσήματα» και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4/11/2023 και ώρα 10:30 στο ξενοδοχείο Astoria–Capsis στο Ηράκλειο.

Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν, ολοκληρώνουν τις προγραμματισμένες δράσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αρθρίτιδας με μια ενημερωτική ημερίδα στο Ηράκλειο.

Η ημερίδα έχει τίτλο «Ευζωία στα ρευματικά νοσήματα» και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4/11/2023 και ώρα 10:30 στο ξενοδοχείο Astoria–Capsis στο Ηράκλειο. Είναι γεγονός ότι με τη συνδρομή των νέων θεραπειών και τη συνέργεια πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων, η ποιότητα ζωής των ατόμων που ζουν με ρευματικά νοσήματα έχει βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό συγκριτικά με προηγούμενες δεκαετίες, δίνοντας την ευκαιρία να ζουν μια σχεδόν φυσιολογική ζωή!

Ομιλήτριες της εκδήλωσης θα είναι οι κκ. Ρέπα Αργυρώ, Επιμελήτρια Α΄, Ρευματολογική Κλινική ΠΑΓΝΗ, Μαμουλάκη Μαριλένα, ειδικός ρευματολόγος, Σπυριδάκη Κατερίνα, φυσιοθεραπεύτρια, Δημητράκη Γεωργία, ψυχολόγος υγείας και Κατερίνα Κουτσογιάννη, Πρόεδρος ΡευΜΑζην – Γεν. Γραμματέας Σ.Ρ.Κ.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

  • 10.30-11:00: Προσέλευση – καλωσόρισμα – καφές
  • 11.00–11.10: Χαιρετισμός–εισαγωγή, Γιάννης Παπαδάκης, πρόεδρος Σ.Ρ.Κ.
  • 11.10-11.30: «Σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση σε ασθενείς με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα: πώς βελτίωσε την ποιότητα ζωής», Αργυρώ Ρέπα, Επιμελήτρια Α΄, Ρευματολογική Κλινική ΠΑΓΝΗ
  • 11.30-11.50: «Δημιουργία οικογένειας: άπιαστο όνειρο;», Μαριλένα Μαμουλάκη, ειδικός ρευματολόγος
  • 11.50-12.10: «Φυσικοθεραπεία, μία ολιστική επιστημονική προσέγγιση της υγείας και της ευζωίας ατόμων με Ρευματικά νοσήματα», Κατερίνα Σπυριδάκη, φυσιοθεραπεύτρια

  • 12.10-12.30: «Ψυχοκοινωνικές παράμετροι της ποιότητας ζωής των ασθενών με ρευματικά νοσήματα», Γεωργία Δημητράκη, ψυχολόγος υγείας
  • 12.30-12.50: «Η ύφεση από την οπτική του ασθενούς», Κατερίνα Κουτσογιάννη, Πρόεδρος ΡευΜΑζην – Γεν. Γραμματέας Σ.Ρ.Κ.
  • 12:50-13:20: Ερωτήσεις – συζήτηση
  • Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ευαισθητοποίηση και θωράκιση των δικαιωμάτων των ασθενών με αρθρίτιδα

AbbVie: ώΡΑ να δούμε τη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα στις σωστές διαστάσεις

ΡευΜΑζήν: Φλεγμονώδεις αρθρίτιδες – οστεοαρθρίτιδα. Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν | 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Ζητείται άμεση λύση στα προβλήματα των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. όλης της χώρας

ΕΣΑμεΑ: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει αγωνιστεί σκληρά για τη δημιουργία του θεσμού των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. και για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του, ακόμη και κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου των μνημονίων.

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τηναίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδαε στο ίδυμα ''Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ''

Άτομα με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής στο ίδρυμα "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ".

ΚΕΦΙ: Ημερίδα "Δεν καπνίζω .. επιλέγω την ζωή" στις 30 Μαΐου

ΚΕΦΙ: Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών, «Κ.Ε.Φ.Ι.» για 19η συνεχή χρονιά παρουσιάζει το πρόγραμμα τακτικής ενημέρωσης κοινού, φροντιστών, ασθενών σε θέματα πρόληψης και διαχείρισης του καρκίνου.

12.500 αιμοκαθαιρόμενοι και θαλασσαιμικοί μέχρι στιγμής εισπράττουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και αδιαφορία

Έχουν αποσταλεί σχετικές επιστολές από τον Ιούνιο του 2022 στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Αρχών ότι θα επιλυθεί άμεσα το ζήτημα, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.

19 Μαΐου - 13ο Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης

Η ΕΕΚ παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες και υποστήριξη σε ασθενείς με κοιλιοκάκη και στο ευρύτερο κοινό. Με αυτές τις εκδηλώσεις, η ΕΕΚ επιδιώκει να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη της νόσου.

Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ.

ΕΣΑμεΑ: Με εγκύκλιο που εκδόθηκε θεωρείται σκόπιμο να περιγραφούν με σύντομο τρόπο οι βασικές πτυχές της διαδικασίας της προφορικής εξέτασης των εξεταζόμενων υποψηφίων

Close Icon