Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΡευΜΑζήν: Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν | 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο

ΡευΜΑζήν: Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν | 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο

ΡευΜΑζήν: Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Ο ασθενής με ρευματικό νόσημα στο επίκεντρο», θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Athens Zafolia Hotel, στις 1 & 2 Ιουλίου 2023.

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα ΡευΜΑζήν, με τίτλο «Ο ασθενής με ρευματικό νόσημα στο επίκεντρο», θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Athens Zafolia Hotel, στις 1 & 2 Ιουλίου 2023. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υβριδικά με τη δια ζώσης παρουσία των ομιλητών και περιορισμένο αριθμό μελών της Ομοσπονδίας. Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας & Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδας (Ε.Ρ.Ε.-ΕΠ.Ε.Ρ.Ε.) και της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Το φετινό συνέδριο στοχεύει να ρίξει φως στις επιστημονικές κατακτήσεις στην αντιμετώπιση των ρευματικών νοσημάτων, πάντοτε με τον ασθενή στο επίκεντρο και τη θέση που κατέχει στο σύστημα υγείας. Με πληθώρα ομιλητών τόσο από τον ακαδημαϊκό-επιστημονικό χώρο, όσο και από το κίνημα των ασθενών, οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου θα καλύψουν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και registries των ρευματοπαθών, τον ρόλο του προσωπικού ιατρού, τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα βιο-ομοειδή φάρμακα, τη συμβολή των διαφόρων ειδικοτήτων στην παρακολούθηση των ρευματοπαθών, ενώ η ποιότητα ζωής, ο χρόνιος πόνος και η ύφεση θα προσεγγισθούν τόσο από επαγγελματίες υγείας όσο και από ασθενείς.

Σημαντικό μέρος του Συνεδρίου θα αποτελέσει η παρουσίαση τριών ερευνών που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία τον τελευταίο χρόνο σχετικά με το ταξίδι του ασθενή με ρευματικό νόσημα μέχρι τη διάγνωση τον βαθμό γνώσης των ασθενών γύρω από της ψηφιακές εφαρμογές στην υγεία καθώς και τη γνώση των ασθενών γύρω από τα βιο-ομοειδή. Eπίσης θα πραγματοποιηθεί και εργαστήριο ασθενών με τίτλο «Ψηφιακός μετασχηματισμός στην πράξη». Το συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming στη σελίδα της ΡευΜΑζήν στο Facebook και στο κανάλι της στο YouTube.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΡευΜΑζήν: Το ταξίδι του ασθενή με ρευματικό νόσημα μέχρι τη διάγνωση

Απολογισμός του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΡευΜΑζήν 

ΡευΜΑζήν: 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο 28-29 Μαΐου στην Αθήνα

Συστάσεις της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας για την 3η δόση στους ασθενείς με ρευματικά νοσήματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Ζητείται άμεση λύση στα προβλήματα των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. όλης της χώρας

ΕΣΑμεΑ: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει αγωνιστεί σκληρά για τη δημιουργία του θεσμού των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. και για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του, ακόμη και κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου των μνημονίων.

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τηναίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδαε στο ίδυμα ''Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ''

Άτομα με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής στο ίδρυμα "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ".

ΚΕΦΙ: Ημερίδα "Δεν καπνίζω .. επιλέγω την ζωή" στις 30 Μαΐου

ΚΕΦΙ: Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών, «Κ.Ε.Φ.Ι.» για 19η συνεχή χρονιά παρουσιάζει το πρόγραμμα τακτικής ενημέρωσης κοινού, φροντιστών, ασθενών σε θέματα πρόληψης και διαχείρισης του καρκίνου.

12.500 αιμοκαθαιρόμενοι και θαλασσαιμικοί μέχρι στιγμής εισπράττουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και αδιαφορία

Έχουν αποσταλεί σχετικές επιστολές από τον Ιούνιο του 2022 στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Αρχών ότι θα επιλυθεί άμεσα το ζήτημα, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.

19 Μαΐου - 13ο Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης

Η ΕΕΚ παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες και υποστήριξη σε ασθενείς με κοιλιοκάκη και στο ευρύτερο κοινό. Με αυτές τις εκδηλώσεις, η ΕΕΚ επιδιώκει να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη της νόσου.

Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ.

ΕΣΑμεΑ: Με εγκύκλιο που εκδόθηκε θεωρείται σκόπιμο να περιγραφούν με σύντομο τρόπο οι βασικές πτυχές της διαδικασίας της προφορικής εξέτασης των εξεταζόμενων υποψηφίων

Close Icon