Πολιτική Υγείας

Παχυσαρκία: Ο Πανελλήνιος Σύλλογος ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ στηρίζει τα άτομα με τη νόσο

Παχυσαρκία: Ο Πανελλήνιος Σύλλογος ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ στηρίζει τα άτομα με τη νόσο

Ο Σύλλογος παρέχει καθοδήγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ παράλληλα μέσα από τις δράσεις του, επιδιώκει την ενδυνάμωση των σχέσεων και τη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των μελών (ασθενών με παχυσαρκία και ειδικών με την παχυσαρκία επαγγελματιών).

Παχυσαρκία: Δίπλα στα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα, με στόχο τη μείωση των προβλημάτων τους, στέκεται εδώ και τρία χρόνια ο Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ, ο οποίος φέρει και πιστοποίηση ως φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. «Γίνονται προσπάθειες να αναγνωριστεί η παχυσαρκία ως χρόνια νόσος καθώς στην Ελλάδα χτυπάει ‘κόκκινο’ με 3 στους 10 Έλληνες να είναι παχύσαρκοι» τόνισε σε εκδήλωση παρουσίασης του Συλλόγου, σήμερα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, ο ειδικός παθολόγος και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής της ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ, Αλέξανδρος Μουρουγλάκης.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Κική Τσιρανίδου, πρωταρχικός σκοπός του Συλλόγου είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα του ανθρώπου σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση της νόσου της παχυσαρκίας. Ο Σύλλογος παρέχει καθοδήγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ παράλληλα μέσα από τις δράσεις του, επιδιώκει την ενδυνάμωση των σχέσεων και τη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των μελών (ασθενών με παχυσαρκία και ειδικών με την παχυσαρκία επαγγελματιών). Η ομάδα της ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ, η οποία πήρε το όνομα της από την κόρη του Ασκληπιού, αποτελείται από το επιστημονικό συμβούλιο, γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων με εξειδίκευση στη θεραπεία της παχυσαρκίας, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, διατροφολόγους, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές και όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την παχυσαρκία, οι οποίοι δίνουν τις κατάλληλες συμβουλές και βοηθούν τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο της παχυσαρκίας. Παράλληλα, ομάδα εθελοντών πλαισιώνει και ενισχύει την κάθε δράση του Συλλόγου που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, καμπάνιες ενημέρωσης σε δημοτικά σχολεία της Ελλάδας και ενημερωτικές δράσεις για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας στην Τρίτη ηλικία.

Στις προσεχείς δράσεις του Συλλόγου περιλαμβάνονται Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό, ημερίδα με θέμα «Παχυσαρκία και πώς τη διαχειρίζομαι», αγώνας μπάσκετ στο PAOK SPORTS ARENA στο πλαίσιο ενίσχυσης του αγώνα κατά της παιδικής παχυσαρκίας, συνέδριο Παχυσαρκίας τον Μάρτιο του 2024 με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Παχυσαρκίας, ημερίδα ενημέρωσης για την παχυσαρκία ενηλίκων καθώς και για τις επιπτώσεις της παιδικής παχυσαρκίας στη Λάρισα, συμμετοχή στο marathon week του Διεθνoύς Μαραθωνίου “Μέγας Αλέξανδρος”, δύο αγώνες τρεξίματος στο Σέιχ Σου και συνέδριο για την Παχυσαρκία και τις επιπτώσεις στην υγεία τον Σεπτέμβριο του 2024.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρόσκληση Παρουσίασης Κοινωνικού Έργου της ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ

Ιμερόεσσα: Everybody for Every Body Event 11 Μαρτίου 2023 Θεσσαλονίκη

Μη δίνεις τη μάχη μόνος σου. Εκστρατεία ενημέρωσης της Novo Nordisk Hellas την παχυσαρκία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σταματά τις παραδόσεις στη βόρεια Γάζα

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για επικείμενο λιμό στο βορρά από τον Δεκέμβριο. Το WFP λέει ότι αυτές οι τελευταίες εκθέσεις αποτελούν απόδειξη μιας «απότομης διολίσθησης στην πείνα και τις ασθένειες».

Νέα προειδοποίηση του ΠΟΥ για το πότε θα «χτυπήσει» ένα νέο παθογόνο και μια νέα πανδημία.

«Η Covid ήταν μια ασθένεια “X”, ένα νέο παθογόνο που προκάλεσε μια νέα νόσο, αλλά θα υπάρξει μια άλλη ασθένεια “Χ”, ή νόσος “Υ” ή νόσος “Ζ”», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Γιατροί της Νότιας Κορέας απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Η Νότια Κορέα έχει μία από τις χαμηλότερες αναλογίες γιατρού προς ασθενή μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, επομένως η κυβέρνηση θέλει να προσθέσει περισσότερες τοποθετήσεις σε ιατρικές σχολές.

Τον Μάρτιο η έναρξη των απογευματινών χειρουργείων - Τα κόστη

Σε περιοχές όπου τα νοσοκομεία δεν μπορούν να κάνουν βραδινές χειρουργικές επεμβάσεις, ιδιωτικές κλινικές θα παρέμβουν για να εξυπηρετήσουν αυτές τις περιπτώσεις χωρίς κόστος για τους ασθενείς. 

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς η ΕΕ και η Ελλάδα θα περιορίσουν εγκλήματα και απάτες

Σε εθνικό επίπεδο, μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου για την κυβερνοασφάλεια, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης φέρνει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, σε δημόσια διαβούλευση, νομοσχέδιο για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Η νομοθετική πράξη θα σηκώσει ανάχωμα απέναντι στις μεγάλες πλατφόρμες.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Άμεση ανθρωπιστική παύση για βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητά η Ε.Ε

Οι κυρώσεις σε βάρος των βίαιων εποίκων εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο διαφωνίας, καθώς ορισμένα κράτη μέλη δεν επιθυμούν τη Χαμάς και τους εποίκους να τοποθετούνται δίπλα-δίπλα στη σειρά της υιοθέτησης περιοριστικών μέτρων.