Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας τιμά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων Ασθενών

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας τιμά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων Ασθενών

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών καθιερώθηκε το 2007 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφορμή την υιοθέτηση της Ευρωπαϊκής Χάρτας Δικαιωμάτων των Ασθενών.

Θέτοντας τα δικαιώματα των ασθενών στο επίκεντρο, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διοργανώνει για τρίτη χρονιά κεντρική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Κεντρικό Κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

H κεντρική εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, συνδιοργανώνεται με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και φέρει την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ενώ θα μεταδοθεί και διαδικτυακά από τα κανάλια επικοινωνίας της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας σε YouTube και Facebook.

Η φετινή εκδήλωση θα επικεντρωθεί στα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας που βρίσκονται εντός των δημόσιων νοσοκομείων, με ορίζοντα την ποιοτική και θεσμική αναβάθμιση τους, ώστε πέρα από τη συμβολή τους στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, να καταστούν σημεία επαφής του πολίτη με τα νοσοκομεία και φορείς συμμετοχής του στην αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και διασφάλισης της ποιότητας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και προσβάσιμη στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Ταυτόχρονα, συνδιοργανώνονται εκδηλώσεις, φωταγωγήσεις και υπαίθρια δρώμενα σε μεγάλα αστικά κέντρα:

Πάτρα | Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 18:00 – 20:00 | Εκδήλωση στην Αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών (Πλατεία Γεωργίου Α& 25 Πάτρα) | Φωταγώγηση του Θεάτρου “Απόλλων” με την αρωγή του Δήμου Πατρέων Θεσσαλονίκη | Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | Φωταγώγηση του Λευκού Πύργου με την αρωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης | Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 11:00 – 16:00 | Υπαίθριο Ενημερωτικό Δρώμενο στο Κέντρο Τουριστικών Πληροφοριών – Infokiosk της Πλατείας Αριστοτέλους | 18:00 – 20:00 | Εκδήλωση σε Συνδιοργάνωση με τον Ιατρικό
Σύλλογο Θεσσαλονίκης (Πλατεία Αριστοτέλους 4, 1ος Όροφος) Ηράκλειο Κρήτης | Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 | 18:00 – 20:30 | Εκδήλωση σε Συνδιοργάνωση με την 7η ΥΠΕ και τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου στην Αίθουσα Καστελλάκη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9,
Ηράκλειο 712 02).

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών καθιερώθηκε το 2007 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφορμή την υιοθέτηση της Ευρωπαϊκής Χάρτας Δικαιωμάτων των Ασθενών, η οποία διακηρύσσει δεκατέσσερα (14) θεμελιώδη δικαιώματα των ασθενών που στόχο έχουν να εγγυηθούν ένα «υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας» για όλους τους Πολίτες. Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των 14 δικαιωμάτων και πως αυτά ισχύουν και εφαρμόζονται στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε και στην ειδική ιστοσελίδα της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, www.greekpatientsrights.gr.

Στην κεντρική εκδήλωση παρευρίσκονται και συμμετέχουν κάθε χρόνο εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Εκκλησίας της Ελλάδας, μέλη του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των κομμάτων και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής, της επιστημονικής κοινότητας και της Κοινωνίας των Πολιτών. Με την ευγενική υποστήριξη:

  • Premium Supporters: Abbvie Greece, GlaxoSmithKline Greece, MSD Greece, Roche
    Diagnostics Hellas, UCB, Vianex
  • Basic Supporters: AstraZeneca Greece, BioARS Therapeutics, Genesis Pharma, Janssen Cilag,
    Pfizer Hellas, Pharmaserve – Lilly και Sanofi.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΑΕ: Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών 2024 - Save the Date

Χωρίς Συμμετοχή Εκπροσώπου Ασθενών η Επιτροπή Ελέγχου του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης

2ο Συνέδριο Ασθενών: Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα

Patient Hub Networking: Νέος Κύκλος Δωρεάν Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Ζητείται άμεση λύση στα προβλήματα των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. όλης της χώρας

ΕΣΑμεΑ: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει αγωνιστεί σκληρά για τη δημιουργία του θεσμού των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. και για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του, ακόμη και κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου των μνημονίων.

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τηναίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδαε στο ίδυμα ''Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ''

Άτομα με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής στο ίδρυμα "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ".

ΚΕΦΙ: Ημερίδα "Δεν καπνίζω .. επιλέγω την ζωή" στις 30 Μαΐου

ΚΕΦΙ: Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών, «Κ.Ε.Φ.Ι.» για 19η συνεχή χρονιά παρουσιάζει το πρόγραμμα τακτικής ενημέρωσης κοινού, φροντιστών, ασθενών σε θέματα πρόληψης και διαχείρισης του καρκίνου.

12.500 αιμοκαθαιρόμενοι και θαλασσαιμικοί μέχρι στιγμής εισπράττουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και αδιαφορία

Έχουν αποσταλεί σχετικές επιστολές από τον Ιούνιο του 2022 στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Αρχών ότι θα επιλυθεί άμεσα το ζήτημα, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.

19 Μαΐου - 13ο Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης

Η ΕΕΚ παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες και υποστήριξη σε ασθενείς με κοιλιοκάκη και στο ευρύτερο κοινό. Με αυτές τις εκδηλώσεις, η ΕΕΚ επιδιώκει να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη της νόσου.

Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ.

ΕΣΑμεΑ: Με εγκύκλιο που εκδόθηκε θεωρείται σκόπιμο να περιγραφούν με σύντομο τρόπο οι βασικές πτυχές της διαδικασίας της προφορικής εξέτασης των εξεταζόμενων υποψηφίων

Close Icon