Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η Καθολική Πρόσβαση στην Υγεία είναι Αδιαπραγμάτευτη

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η Καθολική Πρόσβαση στην Υγεία είναι Αδιαπραγμάτευτη

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Κάθε “επιλογή” επαγγελματία υγείας η οποία στερεί θεραπευτικές επιλογές από τον ασθενή, που διασφαλίζουν τη βέλτιστη δυνατή έκβαση, ποιότητα ζωής και αξιοπρέπεια, σε οποιοδήποτε στάδιο της ασθένειας, είναι επιστημονικά και ηθικά ανεπίτρεπτη και μη αποδεκτή. 

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας ξεκαθαρίζει ότι κάθε “επιλογή” επαγγελματία υγείας η οποία στερεί θεραπευτικές επιλογές από τον ασθενή, που διασφαλίζουν τη βέλτιστη δυνατή έκβαση, ποιότητα ζωής και αξιοπρέπεια, σε οποιοδήποτε στάδιο της ασθένειας, είναι επιστημονικά και ηθικά ανεπίτρεπτη και μη αποδεκτή. Για την Ένωση Ασθενών Ελλάδας η ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα και θεραπεία, εναρμονισμένη με τα ισχύοντα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα και δεδομένα της ιατρικής βιβλιογραφίας και κλινικής αποτελεσματικότητας, κατόπιν πλήρους ενημέρωσης και σύμφωνα με τις επιθυμίες του ασθενούς είναι θεμελιώδες δικαίωμα κάθε πολίτη και πρωταρχική υποχρέωση των σύγχρονων Συστημάτων Υγείας.

Αναφορικά με ασθενείς τελικού σταδίου, είναι αδιαπραγμάτευτη η πρόσβαση τους σε όλες τις ενδεδειγμένες και ποιοτικές θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις οποίες πρέπει να συμπεριλαμβάνεται η Ανακουφιστική και Παρηγορική Φροντίδα, σύμφωνα και πάλι με τις αρχές της Ιατρικής Επιστήμης και τη βούληση του ασθενούς. Η Ευρωπαϊκή Χάρτα Δικαιωμάτων των Ασθενών, εκτός από το Δικαιωμα στην Πρόσβαση και το Δικαίωμα της Ελεύθερης Επιλογής, περιλαμβάνει μεταξύ των 14 θεμελιωδών δικαιωμάτων, το Δικαίωμα της Εξατομικευμένης Θεραπείας, το Δικαίωμα στην Καινοτομία και το Δικαίωμα της Αποφυγής του Περιττού Πόνου και της Ταλαιπωρίας. Τα δικαιώματα των ασθενών βρίσκονται συγκεντρωμένα στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας https://greekpatientsrights.gr/.

Ως Ένωση Ασθενών Ελλάδας, εκπροσωπώντας τους ασθενείς από όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες, δεσμευόμαστε ρητά ότι θα συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να προασπίσουμε και να προάγουμε τα δικαιώματα όλων των ασθενών και είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε αποκλεισμό ασθενή από υπηρεσίες υγείας τις οποίες έχει ανάγκη. Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε σε όλους αυτούς τους επαγγελματίες υγείας που με ενσυναίσθηση και ανιδιοτέλεια συμβάλλουν διαχρονικά τα μέγιστα για τη βέλτιστη δυνατή περίθαλψη όλων των ασθενών και πολιτών εν γένει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Ανοιχτή επιστολή προς τους Αρχηγούς των Κομμάτων της Βουλής

Αναθεωρείται η φαρμακευτική πολιτική για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις φαρμάκων

Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων Ασθενών 2023 Ετήσια Εκδήλωση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

ΕΑΕ: Συμμετοχή στην έναρξη της Κινητής Μονάδας του Καπα3 στην Αλεξανδρούπολη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας 2024: Γιορτάζοντας 20 χρόνια προσφοράς

Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας 2024: Η 20ή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοσίας είναι μια εξαιρετική και επίκαιρη ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τους αιμοδότες σε όλο τον κόσμο για τις σωτήριες αιμοδοσίες τους όλα αυτά τα χρόνια.

ΑγκαλιάΖΩ: Ενημερωνόμαστε για το Μελάνωμα και τον Καρκίνο του Δέρματος

ΑγκαλιάΖΩ: Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου -ΑγκαλιάΖΩ σας προσκαλεί στην Ενημερωτική Εσπερίδα με τίτλο «Ενημερωνόμαστε για το Μελάνωμα και τον Καρκίνο του Δέρματος», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:00 έως 20:30.

1ο Ελληνικό Φόρουμ για τον Καρκίνο: Πολιτικές, Έρευνες και Στρατηγικές Χρηματοδότησης | 1 – 2 Ιουλίου

1ο Ελληνικό Φόρουμ για τον Καρκίνο: Έχει ως στόχο την ανάδειξη των τρεχουσών προκλήσεων και ευκαιριών καλώντας σε έναν γόνιμο διάλογο εκπροσώπους της πολιτείας, δημοσίων φορέων υγείας και ερευνητικών ινστιτούτων από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ευρωεκλογές ΕΣΑμεΑ: Οδηγίες από το υπ. Εσωτερικών για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

Ευρωεκλογές ΕΣΑμεΑ: Είναι δεδομένο ότι η Πολιτεία επιχειρεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρίες.

Close Icon