Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Συνάντηση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με το GIVMED

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Συνάντηση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με το GIVMED

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το GIVMED, τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει στην άμεση πρόσβαση των ανθρώπων στα φάρμακα που χρειάζονται.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το GIVMED, τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει στην άμεση πρόσβαση των ανθρώπων στα φάρμακα που χρειάζονται, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023. Από πλευράς του GIVMED, παρουσιάστηκε ο ετήσιος κύκλος εργασιών, και τα προγράμματα που υλοποιεί το GIVMED το 2023. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο ζήτημα της σημερινής κατάστασης στην Ελλάδα σχετικά με την ασφαλή χρήση, τη δωρεά ή απόρριψη οικιακών φαρμάκων, από ιδιώτες. Επίσης, συζητήθηκαν οι δράσεις του GIVMED στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis, και τη στήριξη της UNICEF, για την πρόσβαση παιδιών σε φάρμακα και την ανάπτυξη βασικών γνώσεων σχετικά με τα φάρμακα και τα εμβόλια.

Τέλος, οι ενέργειες του GIVMED σχετικά με ERASMUS+ project που υλοποιεί, με εταίρους το CESIE & GrowthCoop, από την Ιταλία και Ισπανία αντίστοιχα, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τη διαπολιτισμικότητα στον τομέα της υγείας. Από πλευράς Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, παρουσιάστηκε αναλυτικά ο ετήσιος κύκλος δράσεων, με ιδιαίτερη μνεία στο καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης των Συλλόγων Ασθενών «Patient Hub Networking» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund Greece με φορέα διαχείρισης την Ένωση Ασθενών Ελλάδας και εταίρους τη Humane και το Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Κλείνοντας, έγινε αναφορά στην επικείμενη Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών στις 18 Απριλίου και την εκδήλωση που δρομολογείται παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, του Ακαδημαϊκού Κλάδου και της Κοινωνίας των Πολιτών. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στον προγραμματισμό νέας συνάντησης στο εγγύς μέλλον, προκειμένου να εξετάσουν πιθανά βήματα συνεργασίας, καθώς και για τη συμμετοχή του GIVMED σε workshops και σεμινάρια της Ένωσης Ασθενών το 2023. Το GIVMED εκπροσώπησε η κυρία Ιωάννα Δημητρακοπούλου, Διευθύντρια, και την Ένωση Ασθενών Ελλάδας η κυρία Μαρία Νικητέα, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και οι κύριοι Αναστάσιος Σαμουηλίδης, Νομικός Σύμβουλος, Ζώης Ζούτσος, Οικονομικός Διευθυντής και Βασίλης Γράβαρης, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιστημονική Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Καρκινάκι: «Ο καρκίνος παιδικής και εφηβικής ηλικίας να αποτελέσει αυτόνομη ενότητα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Καρκίνου»

3ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σπάνιες Παθήσεις στις 28 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολη

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο διαμορφώθηκε στην Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αμυμώνη: Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες

Αμυμώνη: Οι ωφελούμενοι στην Αμυμώνη είναι παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης (είτε ολική, είτε μερική απώλεια όρασης) και πρόσθετες αναπηρίες.

Ολοκληρώθηκε η 1η Παμπελοποννησιακή Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών στην Τρίπολη

Τρίπολη: Επισημάνθηκε η αυτοθυσία των νοσηλευτών όταν αντιμετώπισαν δύσκολες καταστάσεις και τονίστηκε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες.

Το τελευταίο φεστιβάλ του Connect your City σήμερα με την υποστήριξη από το "Άλμα Ζωής";

#WECONNECTATHENS: Σήμερα 21 Ιουνίου, Παρασκευή στις 18:00, οι εθελόντριες του Συλλόγου "Άλμα Ζωής" θα είναι παρόντες στην κεντρική αγορά της Κυψέλης για το φεστιβάλ Connect your City, προκειμένου να ενημερώσουν το κοινό για τον καρκίνο του μαστού.

Nevronas: Πρακτικός οδηγός «Portfolio Ψυχικής Ενδυνάμωσης Παιδιών και Εφήβων»

Nevronas: Πρόκειται για μια σύντομη επισκόπηση βασικών εννοιών και ορισμών, καθώς και τρόπων παρέμβασης για την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας μέσα από την βιβλιογραφική έρευνα και την εμπειρία της θεραπευτικής Ομάδας.

Close Icon