Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ένωση Ασθενών: Συνάντηση εργασίας με το ΣΕΙΒ

Ένωση Ασθενών: Συνάντηση εργασίας με το ΣΕΙΒ

Ένωση Ασθενών: Στη συνάντησή τους, οι δύο πλευρές επικεντρώθηκαν σε ζητήματα που σχετίζονται με την πρόσβαση των ασθενών σε νέες τεχνολογίες και καινοτόμα προϊόντα και ευρύτερα με τη βιωσιμότητα του υγειονομικού συστήματος και τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό και την αποδοτικότερη λειτουργία του.

Η ταχεία ανάπτυξη και η καινοτομία των ιατρικών, βιοτεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών από την αρχή της πανδημίας κρίθηκε σωτήρια, όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας κ. Νίκος Δέδες για όλο τον πληθυσμό και φυσικά για τους χρόνιους ασθενείς. Μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι των δύο φορέων αναφέρθηκαν στις ανάγκες των χρόνιων ασθενών και τις ιδιαιτερότητες του τομέα υγείας καθώς και στη διαδικασία αξιολόγησης και εισαγωγής των νέων βιοτεχνολογιών στην Ελλάδα.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη βούληση ανάπτυξης ενός σταθερού διαύλου συνεργασίας και αλληλοτροφοδότησης και αναγνώρισαν την επιτακτικότητα και προστιθέμενη αξία της σύμπλευσης των δύο φορέων, τόσο στον τομέα των ιατρικών και βιοτεχνολογικών προϊόντων, όσο και ευρύτερα στην υγεία.

Τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων εκπροσώπησαν οι κ.κ. Δημήτρης Νίκας, Πρόεδρος και Κωνσταντίνος Μαριάκης, Γενικός Γραμματέας.

Την  Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκπροσώπησαν οι κ.κ Νίκος Δέδες, Πρόεδρος, Αναστάσιος Σαμουηλίδης, Νομικός Σύμβουλος, Φωτεινή Μαραγκού, Υπεύθυνη Προγραμμάτων και Βασίλης Γράβαρης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εκδήλωση με θέμα "Δημόσιο Σύστημα Υγείας & Περιφέρεια"

Ένωση Ασθενών: Συμμετοχή στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για την επάρκεια & διαχείριση αίματος

Συμμετοχή της Ένωσης Ασθενών στo 13th Pharma & Health Conference

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΦΕΚ: Νέος κώδικας δεοντολογίας για τους Φυσιοθεραπευτές

ΦΕΚ: Ο Κώδικας Δεοντολογίας Φυσικοθεραπευτών είναι το σύνολο αρχών, αξιών και κανόνων που διέπουν τη σχέση φυσικοθεραπευτή και λήπτη υπηρεσιών υγείας, κατά την άσκηση του φυσικοθεραπευτικού επαγγέλματος.

ΕΣΑμεΑ: Πρέπει να είμαστε άτεγκτοι στην καταπολέμηση των διακρίσεων

ΕΣΑμεΑ: Με τον Επίτροπο της ΕΕ για την Εργασία και τα Κοινωνικά Δικαιώματα Nicolas Schmit συναντήθηκε αντιπροσωπεία του EDF, με επικεφαλής τον πρόεδρό του και πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Το Χαμόγελο του Παιδιού έρχεται με το μήνυμα "Μία Λαμπάδα...ένα Χαμόγελο"

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Με το μήνυμα «Μία λαμπάδα … ένα Χαμόγελο», και αυτό το Πάσχα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά την υποστήριξη όλων για να συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες κάθε παιδιού στη χώρα.

Αρνητική ήταν η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ο Υπουργός, όπως διαφαίνεται από την απάντησή του, εστιάζει στους αριθμούς και όχι στην ουσία του αιτήματος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 στην Καλαμάτα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Συνέχιση του εκπαιδευτικού προγράμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τους φροντιστές τους στην Καλαμάτα.

ΕΣΑμεΑ: Ο υπ. Υγείας ολοκλήρωσε με τον ΕΟΠΥΥ την αποσύνδεσή του από τους κοινωνικούς φορείς

ΕΣΑμεΑ: Η ΕΣΑμεΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση του υπουργού Υγείας Αθ. Πλεύρη να αφήσει εκτός σύνθεσης του νέου ΔΣ του ΕΟΠΠΥ την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία