Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΣΑμεΑ: Είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με την κάρτα αναπηρίας

ΕΣΑμεΑ: Είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με την κάρτα αναπηρίας

ΕΣΑμεΑ: Με νέα εγκύκλιο προχώρησε το υπουργείου Πολιτισμού, που αναφέρεται στις αλλαγές σε σχέση με την διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που αφορά τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους, αναφέρεται και η Κάρτα Αναπηρίας.

Με νέα εγκύκλιο προχώρησε το υπουργείου Πολιτισμού, που αναφέρεται στις αλλαγές σε σχέση με την διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που αφορά τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους, αναφέρεται και η Κάρτα Αναπηρίας. Με την Κάρτα Αναπηρίας, ο κάτοχος απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου επίσκεψης ισχύει και για έγγραφα αποφάσεων ΚΕΠΑ.

Ειδικώς για τους φορείς που εμπίπτουν στις διατάξεις της ΚΥΑ, όπου ορίζεται ότι απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου επίσκεψης «τα άτομα με αναπηρία και ένας συνοδός αυτών, ο τελευταίος εφόσον οι εν λόγω ανάπηροι έχουν αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους και του Πιστοποιητικού Αναπηρίας Ε.Φ.Κ.Α. (απόφασης Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας-ΚΕ.Π.Α.) για τους κατοίκους της ημεδαπής ή ανάλογου πιστοποιητικού από αντίστοιχο αρμόδιο φορέα της αλλοδαπής», σημειώνονται τα ακόλουθα:

Οι κάτοχοι της Κάρτας Αναπηρίας, με την επίδειξή της, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου επίσκεψης, χωρίς να απαιτείται επίδειξη ταυτότητας.

• Οι κάτοχοι Κάρτας Αναπηρίας με κλιμάκιο αναπηρίας ΙΙ ή ΙΙΙ ή με σήμανση «Σ-χρήζει συνοδού» μπορούν να συνοδεύονται από ένα άτομο, το οποίο απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου επίσκεψης.

Κατά τα λοιπά, τα δικαιώματα που ορίζονται στην ως άνω ΚΥΑ εξακολουθούν να απονέμονται σε όσους προσέρχονται με τα έγγραφα και υπό τους όρους που σε αυτήν αναφέρονται. Όσον αφορά στην είσοδο των συνοδών, όταν υπάρχει Κάρτας Αναπηρίας με κλιμάκιο αναπηρίας ΙΙ ή ΙΙΙ ή με σήμανση «Σ-χρήζει συνοδού», τότε η κάρτα σκανάρεται δύο φορές για την είσοδο και του Συνοδού». Η Κάρτα αναπηρίας γίνεται δεκτή και ως εκτυπώσιμο ψηφιακό έγγραφο και σε ψηφιακή μορφή στην εφαρμογή Gov.gr Wallet για συσκευές smartphone.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανοίγει ξανά την Παρασκευή η πλατφόρμα του Κοινωνικού Τουρισμού

Η συμβολή της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την αυτονομία

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Δημόσιο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Πυλαίας Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη

ΕΣΑμεΑ: 5ο Ευρωκοινοβούλιο Ατόμων με Αναπηρία «Τίποτα χωρίς εμάς»

ΕΣΑμεΑ: Παράταση για τα μηχανογραφικά υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Η συμβολή του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ», συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Eyes of Light: 2 νέα δωρεάν εργαστήρια Θεραπευτικής Φωτογραφίας για άτομα με εμπειρία καρκίνου

Eyes of Light: Η θεραπευτική φωτογραφία αποτελεί βασικό πυλώνα των δράσεων του Eyes of Light, το οποίο είναι ο πρώτος φορέας που εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο στην κοινότητα των ανθρώπων με εμπειρία καρκίνου στην Ελλάδα.

ΚΕΦΙ: Επιστημονική Ημερίδα με θέμα "Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα"

ΚΕΦΙ: Τα κακοήθη αιματολογικά νοσήματα αποτελούν το 10% των νεοπλασιών και προσβάλουν όλες τις ηλικίες, ενώ οι θεραπείες εξελίσσονται συνεχώς και πλέον δίνουν τη δυνατότητα εξατομικευμένης προσέγγισης.