Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΣΑμεΑ: Η συμβολή της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την αυτονομία

ΕΣΑμεΑ: Η συμβολή της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την αυτονομία

ΕΣΑμεΑ: Ο κ. Βαρδακαστάνης πήρε μέρος στο δεύτερο πάνελ με τίτλο «Προς μια ισόρροπη οικονομική και κοινωνική πρόοδο: το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και ο αντίκτυπος του κοινωνικού διαλόγου σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο»

Στην υψηλού επιπέδου συνεδρίαση της ΕΟΚΕ με τίτλο «Η συμβολή της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την αυτονομία συμμετείχε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητά ως πρόεδρος της ECO (Τμήμα Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, οικονομικής και κοινωνικής συνοχής της ΕΟΚΕ), στην Μαδρίτη, στις 5 και 6 Ιουνίου. Ο κ. Βαρδακαστάνης πήρε μέρος στο δεύτερο πάνελ με τίτλο «Προς μια ισόρροπη οικονομική και κοινωνική πρόοδο: το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και ο αντίκτυπος του κοινωνικού διαλόγου σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο».

Το θέμα εισήγαγε ο πρόεδρος της ΕΟΚΕ Oliver Röpke και κεντρικός εισηγητής ήταν ο Ισπανός υπουργός για την Απασχόληση και την Κοινωνική Οικονομία Joaquín Pérez. Μαζί με τον κ. Βαρδακαστάνη στο πάνελ ήταν οι κ.κ. Mari Cruz Vicente Peralta, (CCOO), Fernando Luján De Frías, Ένωση Εργαζομένων της Ισπανίας, Rosa Santos Fernández, διευθύντρια του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων της Ισπανικής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Εργοδοτών, Teresa Díaz de Terán, διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνίας και Εργασίας της Ισπανικής Συνομοσπονδίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Cinzia del Rio, μέλος της ΕΟΚΕ και πρόεδρος του Τμήματος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας.

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ολόκληρη η ομιλία επισυνάπτεται: «Η Ευρώπη αντιμετώπισε πρωτοφανείς προκλήσεις: πρώτα την πανδημία και, στη συνέχεια, τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία. Η ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας της οικονομίας της ΕΕ έχει καταστεί σημαντικότερη από ποτέ και αποτελεί βασική πτυχή της ανοικτής στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης.

Η ΕΟΚΕ υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι ένα αναθεωρημένο πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης θα πρέπει να ενισχύσει τις δημόσιες επενδύσεις, να παρέχει περισσότερα περιθώρια ελιγμών που θα επιτρέπουν μεγαλύτερη ευελιξία και μεγαλύτερη διαφοροποίηση των πορειών προσαρμογής του χρέους ανά χώρα, διασφαλίζοντας παράλληλα τη δημοσιονομική βιωσιμότητα.

Η ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία και τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία επιδείνωσαν επίσης τις υφιστάμενες ανισότητες και ανισότητες. Επιπλέον, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι η αύξηση των τιμών καταναλωτή. Ενώ αρχίζουμε να βλέπουμε μειούμενους ρυθμούς πληθωρισμού, εξακολουθούν να είναι υπερβολικά υψηλοί, και είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τους κινδύνους που επιβάλλουν οι αυξανόμενοι ρυθμοί τιμών στις κοινωνίες της Ευρώπης. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιστροφή της τρέχουσας τάσης προς αυξανόμενη ανισότητα.

Η δημιουργία του NextGenerationEU και το σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ απέδειξαν ότι η αλληλεγγύη και μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση επιτυγχάνουν τον μετριασμό των νέων οικονομικών και κοινωνικών δυσχερειών. Ως εκ τούτου, η οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κοινών προσπαθειών της ΕΕ για τη δημιουργία μιας χωρίς αποκλεισμούς, περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμης ευρωπαϊκής οικονομίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Δημόσιο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Πυλαίας Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη

Συνεδρίαση για την επανεξέταση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου της ΕΕ

ΕΣΑμεΑ: Παράταση για τα μηχανογραφικά υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

ΕΣΑμεΑ: 5ο Ευρωκοινοβούλιο Ατόμων με Αναπηρία «Τίποτα χωρίς εμάς»

ΕΣΑμεΑ: Αύριο Τρίτη 23 Μαΐου η συνεδρίαση του 5ου Ευρωκοινοβουλίου Ατόμων με Αναπηρία στις Βρυξέλλες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Η συμβολή του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ», συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Eyes of Light: 2 νέα δωρεάν εργαστήρια Θεραπευτικής Φωτογραφίας για άτομα με εμπειρία καρκίνου

Eyes of Light: Η θεραπευτική φωτογραφία αποτελεί βασικό πυλώνα των δράσεων του Eyes of Light, το οποίο είναι ο πρώτος φορέας που εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο στην κοινότητα των ανθρώπων με εμπειρία καρκίνου στην Ελλάδα.

ΚΕΦΙ: Επιστημονική Ημερίδα με θέμα "Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα"

ΚΕΦΙ: Τα κακοήθη αιματολογικά νοσήματα αποτελούν το 10% των νεοπλασιών και προσβάλουν όλες τις ηλικίες, ενώ οι θεραπείες εξελίσσονται συνεχώς και πλέον δίνουν τη δυνατότητα εξατομικευμένης προσέγγισης.