Ασφάλιση Υγείας

Νίκος Χαρδαλιάς: Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας στις Ένοπλες Δυνάμεις

Νίκος Χαρδαλιάς: Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας στις Ένοπλες Δυνάμεις

Νίκος Χαρδαλιάς: Η ψηφιοποίηση των αποφάσεων αναπηρίας από τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές των Ενόπλων Δυνάμεων δίνει στα Άτομα με Αναπηρία τη δυνατότητα εγγραφής στο Ψηφιακό Μητρώο Ατόμων με Αναπηρία.

Οι αρμόδιες Διευθύνσεις Υγειονομικού των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να διευκολύνουν τους πολίτες με αναπηρία, διερευνούν τους βέλτιστους τρόπους άμεσης ψηφιοποίησης των αποφάσεων πιστοποίησης αναπηρίας, οι οποίες εκδίδονται από τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να τους χορηγείται άμεσα Κάρτα Αναπηρίας. Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γεώργιος Μουλκιώτης.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: «οι Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές (ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ, ΑΑΥΕ) των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν υγειονομικά όργανα των οποίων οι αποφάσεις αποστέλλονται στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ο οποίος έχει και την αποκλειστική αρμοδιότητα, ως πιστοποιημένος κυβερνητικός φορέας, να αναρτά τις επιμέρους υγειονομικές αποφάσεις στο Ψηφιακό Μητρώο Ατόμων με Αναπηρία. Η ψηφιοποίηση των αποφάσεων αναπηρίας από τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές των Ενόπλων Δυνάμεων δίνει στα Άτομα με Αναπηρία τη δυνατότητα εγγραφής στο Ψηφιακό Μητρώο Ατόμων με Αναπηρία, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της κάρτας αναπηρίας τους.»

Για την Κάρτα Αναπηρίας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε τα εξής: «Αποδεικνύει την ταυτότητα του κατόχου της και την ιδιότητα του Ατόμου με Αναπηρία έναντι κάθε δημόσιας αρχής και τρίτου. Με αυτήν προσδιορίζονται τα πιστοποιημένα χαρακτηριστικά της αναπηρίας του, καθώς και τα ειδικότερα ωφελήματα που δικαιούται. Οι γνωματεύσεις αναπηρίας που εκδίδονται από τις προαναφερόμενες Υγειονομικές Επιτροπές των Ενόπλων Δυνάμεων ψηφιοποιούνται και αποθηκεύονται στον ηλεκτρονικό φάκελο του ασθενούς, ενώ ταυτόχρονα αποστέλλονται στους δικαιούχους και στον ΕΦΚΑ σε έντυπη μορφή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας έχουν κατηγορηθεί για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι που η ανώτατη διοίκηση αρνείται.

Δηλώσεις Ι. Βαρδακαστάνη στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για την Αναπηρία

Σκληρή στάση από τον αμερικανικό στρατό για τους αντιεμβολιαστές

Εγκαινιάστηκε το νέο mega Εμβολιαστικό Κέντρο στη Γλυφάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αύριο θα καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Σειρά επιδομάτων θα καταβληθούν αύριο, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, όπως ενημέρωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Τι αλλάζει στην φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών;

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Από το 2024, για τα φετινά δηλαδή εισοδήματα και για 2 χρόνια μέχρι να καταργηθούν από το 2026 , όλοι ανεξαιρέτως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και απασχολούμενοι θα πληρώνουν μισό τέλος επιτηδεύματος.

ΔΥΠΑ: Μέχρι 1η Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για τη νέα επιχειρηματικότητα

ΔΥΠΑ: Οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα με αντικείμενο τη νέα επιχειρηματικότητα για 1.900 ωφελούμενους, ηλικίας 30 έως 55 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.