Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

12o Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών: Συνδιαμορφώνοντας ένα Νέο ΕΣΥ

12o Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών: Συνδιαμορφώνοντας ένα Νέο ΕΣΥ

Οι θεματικές του διήμερου συνεδρίου θα καλύψουν σημαντικά και ακανθώδη θέματα που σχετίζονται με τη διαμόρφωση ενός νέου, δίκαιου και βιώσιμου Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, που διοργανώνει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, το μεγαλύτερο ετήσιο forum διαβούλευσης και διαλόγου των εκπροσώπων ασθενών με την πολιτική ηγεσία, την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα και τους επαγγελματίες υγείας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Divani Caravel (Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα 161 21 | Αίθουσα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”).

Στο θεσμό που για πάνω από μια δεκαετία θέτει επί τάπητος τις βασικές προκλήσεις στο χώρο της Υγείας, υπό το πρίσμα των ληπτών, θα χαρτογραφηθούν και τη φετινή χρονιά οι προτεραιότητες για τους ασθενείς και τους πολίτες, τους οποίους καλείται να υπηρετήσει το Σύστημα Υγείας.

Με τον τίτλο “Συνδιαμορφώνοντας ένα Νέο ΕΣΥ” οι θεματικές του διήμερου συνεδρίου θα καλύψουν σημαντικά και ακανθώδη θέματα που σχετίζονται με τη διαμόρφωση ενός νέου, δίκαιου και βιώσιμου Εθνικού Συστήματος Υγείας, 40 χρόνια μετά την ίδρυσή του, όπως η πρόληψη και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η κλιματική κρίση, η συμμετοχή των ασθενών στη λήψη αποφάσεων για πολιτικές υγείας, ο νέος Υγειονομικός Χάρτης και οι ιδιωτικές δαπάνες στην Υγεία, η αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, καθώς και η πρόσβαση των ασθενών στην καινοτομία και σε κλινικές μελέτες.

Παρουσία της ηγεσίας και εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας, των πολιτικών κομμάτων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και Συλλόγων Ασθενών, η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει πάνελ συζητήσεων για την κλιματική κρίση, τη σημασία της πρόληψης, τον υγειονομικό χάρτη, την παραπληροφόρηση και τη συμμετοχή των ασθενών στις πολιτικές αποφάσεις.

Τη δεύτερη μέρα θα εξεταστούν ζητήματα που αφορούν στη ψυχική υγεία των χρόνιων ασθενών, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τον προσωπικό γιατρό, την ποιότητα των υπηρεσιών, τις ιδιωτικές δαπάνες και τις κλινικές μελέτες, καθώς και την πρόσβαση των ασθενών στην καινοτομία. *Η είσοδος είναι δωρεάν στο κοινό.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμμετοχή της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας στο 7ο Συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ

Νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον καρκίνο

Ειρήνη Αγαπηδάκη: - Αναμόρφωση του θεσμού του "αγροτικού γιατρού" - Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας

12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών 20 και 21 Νοεμβρίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίδειξη μόδας ΑΜΕΑ για 6η χρονιά στον Άλιμο

Άλιμος ΑμεΑ: Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου, ενώ ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης τόνισε πόσο σημαντική είναι κάθε δράση που βοηθά τα άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν δικαιώματα κι ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.

Βγες από το κάδρο: Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Βγες από το κάδρο: Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού για τη τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας.

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Επιχορήγηση €2.200.903 εκ. για τη στήριξη Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Το Πρόγραμμα BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ.