Πολιτική Υγείας

Ψηφιακός μετασχηματισμός υγείας: Πιο φιλικό το ΕΣΥ για τους πολίτες στην ψηφιακή εποχή

Ψηφιακός μετασχηματισμός υγείας: Πιο φιλικό το ΕΣΥ για τους πολίτες στην ψηφιακή εποχή

Ψηφιακός μετασχηματισμός υγείας: Η κυρία Αγαπηδάκη αναμένεται να επικεντρωθεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας, καθώς και στην σημασία της πρόληψης μέσα από συγκεκριμένες δράσεις για προληπτικές εξετάσεις.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη πρόκειται να παρουσιάσει σε συνέδριο του ΠΟΥ αυτή την εβδομάδα το σχέδιο για το νέο ΕΣΥ. Το συνέδριο διοργανώνεται στην Πορτογαλία και τιτλογορείται “Το μέλλον των Συστημάτων Υγείας σε μια Ψηφιακή Εποχή στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια”.  Η κυρία Αγαπηδάκη αναμένεται να επικεντρωθεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας, καθώς και στην σημασία της πρόληψης μέσα από συγκεκριμένες δράσεις για προληπτικές εξετάσεις στο σύνολο των πολιτών. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πιο φιλικό ΕΣΥ για όλους τους πολίτες, με εργαλεία την ψηφιακή τεχνογνωσία και την συμπερίληψη.

Νέο ΕΣΥ: Επιτεύγματα και στόχοι του Υπουργείου Υγείας

Στο Υπουργείο Υγείας, επικεντρόνται μεταξύ άλλων στις τομές που έχουν ήδη δημιουργηθεί για ένα πιο φιλικό περιβάλλον που συμπεριλαμβάνει όλους τους πολίτες. Ανάμεσά τους:

  • Ψηφιακός Φάκελος Ασθενή
  • Προσωπικός Γιατρός
  • Δημιουργία Ογκολογικού Ηλεκτρονικού Φακέλου
  • Τηλεϊατρική
  • Πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά”
  • Πρόγραμμα “Σπύρος Δοξιάδης”

Όσο για τους πόρους για τη δημιουργία και ανάπτυξη της ψηφιακής υγείας, ενδεικτικά αναφέρεται πως ο προϋπολογισμός για τον ψηφιακό φάκελο των ασθενών ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ, ενώ η διαρκής αναβάθμιση των ψηφιακών συστημάτων των νοσοκομείων και τη δημιουργία ογκολογικού ηλεκτρονικού φακέλου έχει κοστολογηθεί στα 140 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, η ψηφιακή αναβάθμιση του συστήματος Υγείας σε βάθος χρόνου θα αποφέρει καρπούς, καθώς προσφέρει μια συμφέρουσα και οικονομική λύση για ποιοτικές υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο, χωρίς καθυστερήσεις και παρερμηνείες.

Η διασύνδεση online αποτελεί εχέγγυο για σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας που διακρίνονται για την ακρίβεια και την εγκυρότητά τους, καθώς και για την άμεση ανταπόκριση σε κάθε ιατρικό ζήτημα αμέσως μόλις δημιουργηθεί. Πρόκειται για μια πραγματική τομή σε ένα πολύπαθο ΕΣΥ, που καλείται να συμβαδίσει με τις σύγχρονες απαιτήσεις και προκλήσεις στον χώρο της Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πλήρης αναδιαμόρφωση του ΕΚΑΒ - Οι 5 άξονες

Αξιολόγηση στα νοσοκομεία και στο προσωπικό από κλιμάκια εμπειρογνωμόνων σχεδιάζει να κάνει το Υπουργείο Υγείας

ΠΙΣ: Θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σε μείζονα ζητήματα της Ιατρικής κοινότητας

Υπουργείο Υγείας - Οικονομικός έλεγχος και έλεγχος προμηθειών σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σταματά τις παραδόσεις στη βόρεια Γάζα

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για επικείμενο λιμό στο βορρά από τον Δεκέμβριο. Το WFP λέει ότι αυτές οι τελευταίες εκθέσεις αποτελούν απόδειξη μιας «απότομης διολίσθησης στην πείνα και τις ασθένειες».

Νέα προειδοποίηση του ΠΟΥ για το πότε θα «χτυπήσει» ένα νέο παθογόνο και μια νέα πανδημία.

«Η Covid ήταν μια ασθένεια “X”, ένα νέο παθογόνο που προκάλεσε μια νέα νόσο, αλλά θα υπάρξει μια άλλη ασθένεια “Χ”, ή νόσος “Υ” ή νόσος “Ζ”», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Γιατροί της Νότιας Κορέας απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Η Νότια Κορέα έχει μία από τις χαμηλότερες αναλογίες γιατρού προς ασθενή μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, επομένως η κυβέρνηση θέλει να προσθέσει περισσότερες τοποθετήσεις σε ιατρικές σχολές.

Τον Μάρτιο η έναρξη των απογευματινών χειρουργείων - Τα κόστη

Σε περιοχές όπου τα νοσοκομεία δεν μπορούν να κάνουν βραδινές χειρουργικές επεμβάσεις, ιδιωτικές κλινικές θα παρέμβουν για να εξυπηρετήσουν αυτές τις περιπτώσεις χωρίς κόστος για τους ασθενείς. 

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς η ΕΕ και η Ελλάδα θα περιορίσουν εγκλήματα και απάτες

Σε εθνικό επίπεδο, μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου για την κυβερνοασφάλεια, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης φέρνει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, σε δημόσια διαβούλευση, νομοσχέδιο για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Η νομοθετική πράξη θα σηκώσει ανάχωμα απέναντι στις μεγάλες πλατφόρμες.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Άμεση ανθρωπιστική παύση για βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητά η Ε.Ε

Οι κυρώσεις σε βάρος των βίαιων εποίκων εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο διαφωνίας, καθώς ορισμένα κράτη μέλη δεν επιθυμούν τη Χαμάς και τους εποίκους να τοποθετούνται δίπλα-δίπλα στη σειρά της υιοθέτησης περιοριστικών μέτρων.