Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Ψηφιακός μετασχηματισμός υγείας: Πιο φιλικό το ΕΣΥ για τους πολίτες στην ψηφιακή εποχή

Ψηφιακός μετασχηματισμός υγείας: Πιο φιλικό το ΕΣΥ για τους πολίτες στην ψηφιακή εποχή

Ψηφιακός μετασχηματισμός υγείας: Η κυρία Αγαπηδάκη αναμένεται να επικεντρωθεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας, καθώς και στην σημασία της πρόληψης μέσα από συγκεκριμένες δράσεις για προληπτικές εξετάσεις.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη πρόκειται να παρουσιάσει σε συνέδριο του ΠΟΥ αυτή την εβδομάδα το σχέδιο για το νέο ΕΣΥ. Το συνέδριο διοργανώνεται στην Πορτογαλία και τιτλογορείται “Το μέλλον των Συστημάτων Υγείας σε μια Ψηφιακή Εποχή στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια”.  Η κυρία Αγαπηδάκη αναμένεται να επικεντρωθεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας, καθώς και στην σημασία της πρόληψης μέσα από συγκεκριμένες δράσεις για προληπτικές εξετάσεις στο σύνολο των πολιτών. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πιο φιλικό ΕΣΥ για όλους τους πολίτες, με εργαλεία την ψηφιακή τεχνογνωσία και την συμπερίληψη.

Νέο ΕΣΥ: Επιτεύγματα και στόχοι του Υπουργείου Υγείας

Στο Υπουργείο Υγείας, επικεντρόνται μεταξύ άλλων στις τομές που έχουν ήδη δημιουργηθεί για ένα πιο φιλικό περιβάλλον που συμπεριλαμβάνει όλους τους πολίτες. Ανάμεσά τους:

  • Ψηφιακός Φάκελος Ασθενή
  • Προσωπικός Γιατρός
  • Δημιουργία Ογκολογικού Ηλεκτρονικού Φακέλου
  • Τηλεϊατρική
  • Πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά”
  • Πρόγραμμα “Σπύρος Δοξιάδης”

Όσο για τους πόρους για τη δημιουργία και ανάπτυξη της ψηφιακής υγείας, ενδεικτικά αναφέρεται πως ο προϋπολογισμός για τον ψηφιακό φάκελο των ασθενών ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ, ενώ η διαρκής αναβάθμιση των ψηφιακών συστημάτων των νοσοκομείων και τη δημιουργία ογκολογικού ηλεκτρονικού φακέλου έχει κοστολογηθεί στα 140 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, η ψηφιακή αναβάθμιση του συστήματος Υγείας σε βάθος χρόνου θα αποφέρει καρπούς, καθώς προσφέρει μια συμφέρουσα και οικονομική λύση για ποιοτικές υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο, χωρίς καθυστερήσεις και παρερμηνείες.

Η διασύνδεση online αποτελεί εχέγγυο για σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας που διακρίνονται για την ακρίβεια και την εγκυρότητά τους, καθώς και για την άμεση ανταπόκριση σε κάθε ιατρικό ζήτημα αμέσως μόλις δημιουργηθεί. Πρόκειται για μια πραγματική τομή σε ένα πολύπαθο ΕΣΥ, που καλείται να συμβαδίσει με τις σύγχρονες απαιτήσεις και προκλήσεις στον χώρο της Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πλήρης αναδιαμόρφωση του ΕΚΑΒ - Οι 5 άξονες

Αξιολόγηση στα νοσοκομεία και στο προσωπικό από κλιμάκια εμπειρογνωμόνων σχεδιάζει να κάνει το Υπουργείο Υγείας

ΠΙΣ: Θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σε μείζονα ζητήματα της Ιατρικής κοινότητας

Υπουργείο Υγείας - Οικονομικός έλεγχος και έλεγχος προμηθειών σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η απόφαση της Γκάμπια να υποστηρίξει την απαγόρευση του ΑΓΓΟ είναι κρίσιμη νίκη για τα δικαιώματα των κοριτσιών και των γυναικών

Μαζί, δεν πρέπει να ησυχάσουμε μέχρι να διασφαλίσουμε ότι όλα τα κορίτσια και οι γυναίκες μπορούν να ζήσουν απαλλαγμένα από βία και βλαβερές πρακτικές και ότι τα δικαιώματά τους, η σωματική τους ακεραιότητα και η αξιοπρέπειά τους προασπίζονται».

Τα παγκόσμια επίπεδα παιδικού εμβολιασμού σταμάτησαν το 2023, αφήνοντας πολλούς χωρίς σωτήρια προστασία

Το πρόγραμμα Ανοσοποίησης 2030 IA2030 είναι μια παγκόσμια στρατηγική που εγκρίθηκε από την Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας με στόχο να διασφαλίσει ότι όλοι, παντού, σε κάθε ηλικία θα επωφεληθούν από τα εμβόλια για βελτιωμένη υγεία και ευεξία έως το 2030.

Επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάριου Θεμιστοκλέους στη Σύρο

Υπουργείο Υγείας: "Υπάρχουν πολλά περιθώρια να γίνει το σύστημα καλύτερο υπό τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε πανευρωπαϊκά σήμερα. Θα κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατόν", τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη Σύρο.

ΔΥΠΕ: Σχετικά με ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας Πελοποννήσου

ΔΥΠΕ: Είναι γεγονός ότι μετά την κρίση της πανδημίας το εθνικό σύστημα υγείας αντιμετωπίζει πολύπλοκα προβλήματα και υφίσταται ανάγκη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου δικτύου ΠΦΥ το οποίο θα απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις.

Η WHO AFRO ιδρύει ανεξάρτητο σώμα για την ενίσχυση της ασφάλειας υγείας της Αφρικής

ΠΟΥ: Με την εξειδικευμένη καθοδήγηση και τη συνεργατική του προσέγγιση, το νέο σώμα θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην προστασία της υγείας και της ευημερίας εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη την Αφρική.

Close Icon