Top News

Οι “έξυπνοι” αισθητήρες βελτιώνουν την ασφάλεια των τροφίμων

Οι “έξυπνοι” αισθητήρες βελτιώνουν την ασφάλεια των τροφίμων

Οι έξυπνοι αισθητήρες μπορούν να βοηθήσουν τη βιομηχανία τροφίμων να διατηρήσει την παραγωγή της φρέσκια εξασφαλίζοντας ότι διατηρούνται σημαντικές περιβαλλοντικές παράμετροι όπως η θερμοκρασία και η υγρασία.

Οι έξυπνοι αισθητήρες είναι συσκευές που συλλέγουν βασικές πληροφορίες από το περιβάλλον και μετατρέπουν αυτές τις εισόδους σε ψηφιακά δεδομένα. Οι αισθητήρες χρησιμοποιούν στη συνέχεια υπολογιστική ισχύ για να επεξεργάζονται τα δεδομένα και να παρέχουν τα δεδομένα που έχουν αναλυθεί στους χρήστες, έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις.

Οι πιο εξελιγμένοι αισθητήρες αποτελούν μέρος της τεχνολογικής εξέλιξης, έτσι ώστε τα δεδομένα από πολλούς αισθητήρες να μπορούν να συναχθούν και να συγκεντρωθούν περισσότερες ουσιαστικές ιδέες. Τα δεδομένα από τους αισθητήρες μπορούν να σταλούν στους διακομιστές και τα δεδομένα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στην αλυσίδα εφοδιασμού των τροφίμων.

Οι τύποι πληροφοριών που συλλέγονται από έξυπνους αισθητήρες περιλαμβάνουν σημαντικές περιβαλλοντικές παραμέτρους που επηρεάζουν το αν τα τρόφιμα παραμένουν φρέσκα, όπως η θερμοκρασία και η υγρασία. Οι αισθητήρες αξιολογούν επίσης τον χρόνο, ιδιαίτερα τον χρόνο που κρατιέται σε ορισμένα βήματα κατά μήκος της τροφικής αλυσίδας. Οι αισθητήρες καταγράφουν ψηφιακά τις σφραγίδες χρόνου και δεδομένων, οι οποίες δεν μπορούν να αλλοιωθούν. Τα δεδομένα μπορούν να καταγραφούν σε ένα ψηφιακό βιβλίο, που αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης αλυσίδας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα BioExpert , οι εταιρείες τροφίμων Monnit και Delta Trak ενσωματώνουν έξυπνες αισθητήρες και συσκευές στα ψυγεία τους, τους καταψύκτες και τη ναυτιλιακή διαδικασία. Αυτό δημιούργησε ένα e-tracking που εξασφαλίζει ότι τα τρόφιμα, σχεδιασμένα να ψύχονται ή να καταψύχονται, παραμένουν κρύα.

Πολλοί έξυπνοι αισθητήρες δεν μπορούν να τοποθετηθούν μόνο σε δοχεία αποθήκευσης, αλλά μπορούν επίσης να ενσωματωθούν σε συσκευασίες τροφίμων. Εδώ μπορούν να ληφθούν άλλες μετρήσεις κρίσιμες για την ποιότητα των τροφίμων, όπως η συγκέντρωση αερίων (όπου οι μεταβολές μπορεί να είναι ενδεικτικές μικροοργανισμών αλλοίωσης τροφής) ή το pH. Αυτοί οι τύποι έξυπνων αισθητήρων έχουν τη μορφή ετικέτας που τοποθετείται στην εξωτερική πλευρά της συσκευασίας τροφίμων.

Αυτοί οι αισθητήρες συνίστανται γενικά από μια ευαίσθητη σε οξυγόνο φωτεινή βαφή που διατηρείται μέσα σε μια πολυμερή μήτρα. Οι σημαντικότερες ιδιότητες της μήτρας είναι η συμβατότητα βαφής, η διαπερατότητα του οξυγόνου, η μηχανική αντοχή και η χημική αντοχή. Η λήψη αυτών των στοιχείων είναι σημαντική, καθώς επηρεάζουν τις τελικές παραμέτρους λειτουργίας των αισθητήρων.

Επιπλέον, οι αισθητήρες μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες για να καθορίσουν εάν έχουν υποστεί ζημίες οι συσκευασίες, επιτρέποντας την ανάπτυξη μιας πλήρους εικόνας σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του τροφίμου και του περιβάλλοντος του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός κρούσματα σήμερα: 1667 νέα κρούσματα - 612 διασωληνωμένοι - 98 θάνατοι

Κορωνοϊός κρούσματα σήμερα: 1882 νέα κρούσματα - 622 διασωληνωμένοι - 100 θάνατοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακαλύφθηκε το “αντίδοτο” στο χρόνιο πόνο

Μια τροποποιημένη μορφή τοξίνης αλλαντίασης παρέχει μακροχρόνια ανακούφιση πόνου στα ποντίκια χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και, με το χρόνο, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα οπιοειδή φάρμακα ως ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου, σύμφωνα με έρευνα της UCL, του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ και του νοσοκομείου για τα αρρώστια παιδιά, το Τορόντο. Για τη μελέτη, […]

Ένα βήμα πιο κοντά στη χαρτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου

Η λειτουργία του εγκεφάλου βασίζεται στις συνδέσεις μεταξύ των νευρικών κυττάρων. Για να χαρτογραφήσουν αυτές τις συνδέσεις και να δημιουργήσουν το connectome, το “διάγραμμα καλωδίωσης” ενός εγκεφάλου, οι νευροβιολόγοι συλλαμβάνουν εικόνες του εγκεφάλου με τη βοήθεια τρισδιάστατης ηλεκτρονικής μικροσκοπίας. Μέχρι τώρα, όμως, η χαρτογράφηση μεγαλύτερων περιοχών παρεμποδίστηκε από το γεγονός ότι, ακόμη και με σημαντική […]

Αλγόριθμος “δείχνει” πότε ο ασθενής χρειάζεται αντικαταθλιπτικά

Ερευνητές του McLean Hospital έχουν ολοκληρώσει μια μελέτη που προσπάθησε να καθορίσει ποια άτομα με κατάθλιψη είναι τα καλύτερα προσαρμοσμένα για αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύτηκαν στην Psychological Medicine οδήγησαν στην ανάπτυξη ενός στατιστικού αλγορίθμου που εντοπίζει τους ασθενείς που μπορεί να ανταποκριθούν καλύτερα στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα πριν αρχίσουν τη θεραπεία. Ο Christian […]

Oι αλλεργικές αντιδράσεις “ασπίδα” για τον καρκίνο του δέρματος

Τα συστατικά του ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τον καρκίνο, υποδηλώνουν νέα ευρήματα. Η έρευνα, με επικεφαλής το Imperial College του Λονδίνου, αναδεικνύει προηγουμένως άγνωστη δερματική άμυνα – και θα μπορούσε να ανοίξει δρόμους για την ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον καρκίνο του δέρματος. Η […]

Εντοπίστηκε περιοχή στον εγκέφαλο που επηρεάζει την όρεξη

Οι ερευνητές στο A*STAR’s Singapore Bioimaging Consortium (SBIC) έχουν εντοπίσει μια νέα περιοχή του εγκεφάλου στα ποντίκια, που ονομάζεται Tuberal Nucleus (TN), η οποία επηρεάζει την όρεξη και το σωματικό βάρος. Είναι αξιοσημείωτο ότι η περιοχή ΤΝ έχει παρόμοια δομή με το Nucleus Tuberalis Lateralis (NTL) του ανθρώπινου εγκεφάλου, του οποίου η λειτουργία είναι άγνωστη. […]

Νέα πλατφόρμα, θα είναι η επόμενη γενεά για την θεραπεία κληρονομικών ασθενειών

Ένας επιστήμονας ανακάλυψε μια τεχνολογία επεξεργασίας γονιδίων που θα μπορούσε να διορθώσει αποτελεσματικά και με ακρίβεια τις γενετικές ανωμαλίες που αποτελούν τη βάση για ορισμένες ασθένειες, τοποθετώντας το νέο εργαλείο ως βάση για την επόμενη γενεά γενετικών θεραπειών. Αυτή η πλατφόρμα επεξεργασίας, που ανακαλύφθηκε από τον Saswati Chatterjee του City of Hope, Ph.D., τελικά μπορεί […]