Tεχνολογία

TikTok: Αντιμετωπίζει μεγάλο πρόστιμο από το Ηνωμένο Βασίλειο για το κενό προστασίας της ιδιωτικής ζωής των παιδιών

TikTok: Αντιμετωπίζει μεγάλο πρόστιμο από το Ηνωμένο Βασίλειο για το κενό προστασίας της ιδιωτικής ζωής των παιδιών

"Αν και σεβόμαστε τον ρόλο του Γραφείου του Επιτρόπου Πληροφοριών ICO στη διασφάλιση της ιδιωτικής ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαφωνούμε με τις προσωρινές απόψεις που διατυπώθηκαν και σκοπεύουμε να απαντήσουμε επίσημα στο Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών ICO εν ευθέτω χρόνω", ανέφερε η TikTok σε δήλωσή της.

TikTok: Η Βρετανία προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο στην TikTok ύψους 27 εκατομμυρίων λιρών (29 εκατομμυρίων δολαρίων) για πιθανή αποτυχία στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στην κινεζικής ιδιοκτησίας εφαρμογή βίντεο. Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών δήλωσε ότι η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης “ενδέχεται να έχει επεξεργαστεί τα δεδομένα παιδιών ηλικίας κάτω των 13 ετών χωρίς την κατάλληλη γονική συγκατάθεση”.

Η ICO διαπίστωσε επίσης ότι η πλατφόρμα βίντεο μικρής διάρκειας ενδέχεται να “απέτυχε να παράσχει τις κατάλληλες πληροφορίες στους χρήστες της με συνοπτικό, διαφανή και εύκολα κατανοητό τρόπο”.

Η εποπτική αρχή έχει επιδώσει στον όμιλο ειδοποίηση πρόθεσης – η οποία είναι ένα νομικό έγγραφο που προηγείται ενός πιθανού προστίμου – σχετικά με την πιθανή παραβίαση της βρετανικής νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων.

“Όλοι θέλουμε τα παιδιά να μπορούν να μαθαίνουν και να βιώνουν τον ψηφιακό κόσμο, αλλά με την κατάλληλη προστασία της ιδιωτικής ζωής των δεδομένων”, δήλωσε ο Επίτροπος Πληροφοριών Τζον Έντουαρντς.

“Οι εταιρείες που παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες έχουν νομική υποχρέωση να θέτουν σε εφαρμογή αυτές τις προστασίες, αλλά η προσωρινή μας άποψη είναι ότι η TikTok δεν ανταποκρίθηκε στην απαίτηση αυτή”.

Σε απάντηση, η TikTok δήλωσε ότι διαφωνεί με τις προσωρινές απόψεις του Γραφείου του Επιτρόπου Πληροφοριών ICO και τόνισε ότι δεν έχουν εξαχθεί οριστικά συμπεράσματα.

“Αν και σεβόμαστε τον ρόλο του Γραφείου του Επιτρόπου Πληροφοριών ICO στη διασφάλιση της ιδιωτικής ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαφωνούμε με τις προσωρινές απόψεις που διατυπώθηκαν και σκοπεύουμε να απαντήσουμε επίσημα στο Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών ICO εν ευθέτω χρόνω”, ανέφερε η TikTok σε δήλωσή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιπτώσεις της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία

Ήρθε η ώρα να αποσυνδεθείτε για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας

Ο νόμος της Καλιφόρνια θα κάνει τις εταιρείες τεχνολογίας να σκέφτονται τα παιδιά

Αυτές είναι οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τις οποίες θέλουμε περισσότερο αποτοξίνωση

Η τάση Viral TikTok κάνει τους ανθρώπους να «κολλάνε» το στόμα τους πριν τον ύπνο, καθώς οι γιατροί εκφράζουν ανησυχία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η τηλεϊατρική πρωτοβάθμιας περίθαλψης συνδέεται με λιγότερα αντιβιοτικά για τα παιδιά

"Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι οι πάροχοι πρωτοβάθμιας περίθαλψης PCP μπορούν να παρέχουν φροντίδα υψηλής ποιότητας με αυτήν την τεχνολογία και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι πληρωτές δομούν προσεκτικά τα προγράμματα τηλεϋγείας και τις πληρωμές, έτσι ώστε η τηλεϋγεία ενσωματωμένη στην πρωτοβάθμια περίθαλψη να παραμένει βιώσιμη επιλογή για πρακτικές και οικογένειες."

ΣΕΙΒ: Άνω των 2,3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών των εταιρειών με Ιατροτεχνολογικά  προϊόντα 

Κλαδική Μελέτη ΣΕΙΒ: Πολλαπλή και διαχρονική η προσφορά του κλάδου των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (Ι/Π) στην υγεία, την επιχειρηματικότητα  και την οικονομία.Οι εταιρείες του κλάδου απασχολούν πάνω από 11.000 εργαζόμενους. Στα 1,3 δισ. ευρώ οι απαιτήσεις των εταιρειών από τα νοσοκομεία.

Νέο μαθηματικό μοντέλο προβλέπει κατολισθήσεις μετά από πυρκαγιά

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northwestern έχουν καταλήξει σε ένα μαθηματικό μοντέλο βασισμένο στη φυσική για να διερευνήσουν και να προβλέψουν περιοχές που είναι επιρρεπείς σε κατολισθήσεις σε περίπτωση πυρκαγιών.

Κρυφή κάμερα σε τουριστικό κατάλυμα στη Χαλκιδική καταγγέλθηκε από ζευγάρι νεαρής ηλικίας

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

Ο αντίκτυπος της μεταβαλλόμενης ευθύνης στην εμπειρία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε το ακριβές αποτέλεσμα μιας απόφασης πριν αυτή ληφθεί, ο Mackey εξήγησε ότι η ευθύνη για το περιεχόμενο μπορεί να βαρύνει τους συντονιστές συγκεκριμένων ομάδων σε ιστότοπους όπως το Reddit και το Mastodon.

Μπορούν τα εργαλεία εικονικής πραγματικότητας να βοηθήσουν στη διδασκαλία θεμάτων μαιευτικής και γυναικολογίας σε φοιτητές ιατρικής;

Οι γνώσεις αυξήθηκαν μετά και από τις δύο μαθησιακές εμπειρίες, αλλά διατηρήθηκαν μόνο στην ομάδα περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE κατά την παρακολούθηση μιας εβδομάδας. Τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες αντανακλούσαν υψηλό βαθμό ικανοποίησης από το εργαλείο περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE σε σύγκριση με το παραδοσιακό φροντιστήριο.