Tεχνολογία

Τεχνολογία Μέλλον: Πώς να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην τεχνητή νοημοσύνη

Τεχνολογία Μέλλον: Πώς να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην τεχνητή νοημοσύνη

"Με άλλα λόγια, αν είστε μια μικρή εταιρεία και θέλετε να ασχοληθείτε με δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη, δεν χρειάζεται να έχετε μια τεράστια υποδομή πληροφορικής και το δικό σας κέντρο δεδομένων", εξηγεί ο Astorino.

Τεχνολογία Μέλλον: Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων στον κόσμο: Αυτοί που θέλουν να κατανοήσουν τις λεπτομέρειες του πώς λειτουργούν τα πράγματα και αυτοί που πραγματικά δεν θέλουν τις λεπτομέρειες – θέλουν απλώς να λειτουργούν τα πράγματα. Συχνά, αυτοί οι δύο άνθρωποι παντρεύονται μεταξύ τους. Πέρα από την πλάκα, αυτά τα δύο χαρακτηριστικά της προσωπικότητας λειτουργούν επίσης ως παράδειγμα για να απεικονίσουν τα δύο είδη ανθρώπων που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη (AI) – ή χρησιμοποιούν ήδη πλήρως την τεχνητή νοημοσύνη (AI). Ο ένας θέλει να κατανοήσει πλήρως πώς λειτουργεί, γιατί γίνονται οι συστάσεις, ποια δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και πολλά άλλα. Ο άλλος θέλει απλώς να αξιοποιήσει τις συστάσεις της τεχνητής νοημοσύνης χωρίς να κατανοήσει πώς η τεχνητή νοημοσύνη έφτασε εκεί. Ή θέλουν συστάσεις AI χωρίς να χρειάζονται τεχνικές δεξιότητες για να τα ρυθμίσουν όλα αυτά.

Αυτοί οι δύο τύποι ανθρώπων δημιουργούν μια πρόκληση για την ανάπτυξη της ΤΝ στις επιχειρήσεις σήμερα, και αυτό είναι κάτι που η IBM έχει βάλει στόχο να λύσει.

Στα περισσότερα επιχειρηματικά περιβάλλοντα σήμερα, η AI είναι απρόσιτη για τον μέσο άνθρωπο. Συχνά παραπέμπεται σε επιστήμονες δεδομένων ή προγραμματιστές που διαθέτουν εξειδικευμένες δεξιότητες.

Αυτοί αναπτύσσουν αλγόριθμους, εκπαιδεύουν την ΤΝ και αναπτύσσουν μοντέλα, ενώ οι περισσότεροι άλλοι στην ομάδα το βλέπουν ως μαύρο κουτί.

Η λύση της IBM είναι το Cloud Pak for Data της εταιρείας, μια πλατφόρμα που συμβάλλει στη βελτίωση της παραγωγικότητας και στη μείωση της πολυπλοκότητας των λύσεων δεδομένων και ΤΝ. Αξιοποιεί τις ενσωματωμένες δυνατότητες data fabric που βοηθούν στην ενσωμάτωση και τη διακυβέρνηση απομονωμένων δεδομένων, όπου και αν βρίσκονται, όπως και αν είναι αποθηκευμένα.

Οι οργανισμοί είναι σε θέση να συλλέγουν, να οργανώνουν και να αναλύουν τα δεδομένα τους και να ενσωματώνουν AI στις εφαρμογές και τις επιχειρηματικές τους διαδικασίες.

Το καλύτερο από όλα, απευθύνεται στους επιστήμονες δεδομένων που θέλω να καταλάβω πώς λειτουργεί, καθώς και σε όσους από εμάς δεν είναι τεχνικοί και λιγότερο περίεργοι για το πώς φτιάχνεται η σούπα.

“Πολλές επιχειρήσεις αναρωτιούνται, από πού να ξεκινήσω με την τεχνητή νοημοσύνη; Πώς μπορώ να ξεκινήσω; Με τι να ξεκινήσω;”, λέει ο Steve Astorino, αντιπρόεδρος της IBM για την ανάπτυξη, τα δεδομένα και την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Astorino, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής του εργαστηρίου Καναδά της IBM, εκτιμά ότι περίπου το 30% των πελατών έχουν πραγματικά κατανοήσει πώς να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ για την επιχείρησή τους, αλλά οι περισσότεροι προσπαθούν ακόμη να βρουν το δρόμο τους.

“Σε αυτό το σημείο έρχεται η IBM”, λέει. “Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε πού βρίσκεστε στο ταξίδι σας προς την ΤΝ με βάση την ετοιμότητα και το επίπεδο ωριμότητας του οργανισμού σας, να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε από πού να ξεκινήσετε και να σας βοηθήσουμε να προχωρήσετε στο ατομικό σας ταξίδι”.

Πώς να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην ΤΝ

Η IBM διαθέτει ένα διπλό χτύπημα όταν πρόκειται να καταστήσει την AI προσιτή σε όλους. Το πρώτο είναι η πλατφόρμα IBM Cloud Pak for Data και το δεύτερο είναι το WeaveSphere, το τεχνολογικό συνέδριο της εταιρείας που ζει την υπόσχεση της πλατφόρμας του κάνοντας την AI προσιτή σε όλους.

Με οικοδεσπότες το Κέντρο Προηγμένων Μελετών της IBM και την Evoke, το WeaveSphere είναι ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά συνέδρια του Καναδά που συγκεντρώνει ηγέτες και ερευνητές παγκόσμιας κλάσης από διάφορους κλάδους για να μοιραστούν γνώσεις, ιδέες και να συν-δημιουργήσουν τεχνολογία για το μέλλον.

Πραγματοποιείται φέτος στις 15-17 Νοεμβρίου στο Τορόντο.

Η εκδήλωση επικεντρώνεται στην οικοδόμηση τεχνικών γνώσεων και οι άνθρωποι που συμμετέχουν προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλα τα επίπεδα τεχνικής επάρκειας – διδάκτορες, μεταπτυχιακοί φοιτητές, προπτυχιακοί φοιτητές, ηγέτες της βιομηχανίας, ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, επενδυτές και άλλοι. Αν δεν είστε καθόλου τεχνικοί, το WeaveSphere προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να σας συνδέσει με όσους είναι, ώστε να μπορέσετε να ταυτιστείτε και να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην ΤΝ.

Το ταξίδι προς τον εκδημοκρατισμό της τεχνητής νοημοσύνης

Παραδοσιακά, οι οργανισμοί χρησιμοποιούσαν την επιχειρηματική ανάλυση για να αντλήσουν πληροφορίες από τα δεδομένα που συνέλεγαν.

Με τη δημιουργία της τεχνητής νοημοσύνης, επικράτησε η προγνωστική ανάλυση, η οποία αναζητούσε μοτίβα για την πρόβλεψη μελλοντικών συμπεριφορών ή γεγονότων.

Τα προγράμματα επιβράβευσης θα χρησιμοποιούσαν αυτό το είδος τεχνολογίας, ως παράδειγμα.

Η επόμενη εξέλιξη ήταν η εκμάθηση των ενεργειών που έπρεπε να γίνουν μετά την πραγματοποίηση των προβλέψεων.

Η IBM το έθεσε αυτό σε εφαρμογή με την εμφάνιση του υπερυπολογιστή Watson στο Jeopardy.

Τελικά, όμως, η IBM ήθελε να εκδημοκρατίσει την τεχνολογία και να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση στη δύναμη ανάλυσης δεδομένων της τεχνητής νοημοσύνης χωρίς να χρειάζεται να είναι τεχνικός.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν μια “όλα σε ένα” πλατφόρμα που αναζητά και κατανοεί δεδομένα.

Το Cloud Pak for Data της IBM δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε -ακόμη και σε απλούς ανθρώπους χωρίς τεχνικές γνώσεις- να εξετάζει δεδομένα, να κατανοεί και να δημιουργεί σχέσεις μεταξύ των δεδομένων και να αφήνει τα δεδομένα στη θέση τους χωρίς να δημιουργεί περιττά αντίγραφα. Τα δεδομένα και οι γνώσεις μπορούν να απεικονιστούν, ενώ δεν υπάρχει ανάγκη για πολύπλοκες ενσωματώσεις API, οι οποίες απαιτούν τεχνικές γνώσεις.

Και οι οργανισμοί μπορούν να αξιοποιήσουν τα εργαλεία και τις δεξιότητες με τις οποίες είναι εξοικειωμένοι.

Μόλις μπείτε στην πλατφόρμα, μπορείτε να ρίξετε δεδομένα και να αφήσετε τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης να κάνουν τη δουλειά τους.

Αν έχετε ήδη υλικό στις εγκαταστάσεις σας, μπορείτε να το αναπτύξετε τοπικά, ή αν χρησιμοποιείτε ήδη έναν άλλο πάροχο, όπως το Microsoft Azure ή το AWS, μπορείτε να το αναπτύξετε εκεί.

Αν δεν έχετε τίποτα στη θέση του, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως υπηρεσία στο IBM Cloud.

“Με άλλα λόγια, αν είστε μια μικρή εταιρεία και θέλετε να ασχοληθείτε με δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη, δεν χρειάζεται να έχετε μια τεράστια υποδομή πληροφορικής και το δικό σας κέντρο δεδομένων”, εξηγεί ο Astorino. “Μπορείτε απλώς να πείτε: “Δεν χρειάζεται να έχετε ένα τέτοιο σύστημα, αλλά να έχετε ένα τέτοιο σύστημα: Έχω αυτά τα δεδομένα, και θέλω να χρησιμοποιήσω αυτή τη συγκεκριμένη υπηρεσία, και πρέπει να πληρώσω μόνο για τις υπηρεσίες που χρειάζομαι και για τον όγκο των δεδομένων που αναλύω”.

Μάθετε περισσότερα στο WeaveSphere

Η τεχνητή νοημοσύνη και τα δεδομένα είναι μόνο δύο από τις περισσότερες από 16 διαφορετικές ροές που προσφέρονται στο τεχνολογικό συνέδριο WeaveSphere.

“Υφαίνοντας” την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, οι συμμετέχοντες θα ακούσουν ομιλίες από ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων αιχμής, εργαστήρια από επιστήμονες και παρουσιάσεις ερευνών από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Ως επίσημος συνεργάτης των μέσων ενημέρωσης για το WeaveSphere, η Digital Journal θα συνεχίσει να μοιράζεται ενημερώσεις ενόψει της εκδήλωσης. Θα είμαστε επίσης ζωντανά στο χώρο κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Σιγκαπούρη θα δοκιμάσει νέες τεχνολογίες υγείας με χρηματοδότηση 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων

Τα οφέλη των chatbots στην υγειονομική περίθαλψη

Πρωτοποριακή τεχνολογία AI μπορεί να διαγνώσει την COVID-19 σε λίγα λεπτά

Ανάπτυξη ιατρικής τεχνολογίας για την αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθολογιών

Πώς χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους τυφλούς μαθητές να "οπτικοποιήσουν" γραφήματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βελτιωμένο γλυκαιμικό έλεγχο με την αντλία ινσουλίνης Medtronic MiniMed™ 780G¹

Βελτιωμένο γλυκαιμικό έλεγχο και μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη θεραπεία δείχνουν τα αποτελέσματα της μελέτης της Medtronic, ADAPT που δημοσιεύθηκαν στο The Lancet Diabetes & Endocrinology, μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούν το σύστημα αντλίας ινσουλίνης Medtronic MiniMed™ 780G¹, σε σύγκριση με τις ενέσεις ινσουλίνης.

Οι φοιτητές στα Βρετανικά Πανεπιστήμια προειδοποιούνται να προσέχουν τις κοινές διαδικτυακές απάτες

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει το ακίνητο αυτοπροσώπως πριν καταθέσετε οποιοδήποτε είδος προκαταβολής και επιδιώξτε να χρησιμοποιήσετε έναν αξιόπιστο φοιτητικό πράκτορα ενοικιάσεων για να αποφύγετε να πέσετε θύμα αυτού του είδους της απάτης.

Κιτ γρήγορης εξέτασης για τον προσδιορισμό της ανοσίας ενός ατόμου έναντι του SARS-CoV-2 και των παραλλαγών του

Χρησιμοποιώντας κλινικά δείγματα (συμπεριλαμβανομένων τόσο του ολικού αίματος όσο και του πλάσματος) και το Διεθνές Πρότυπο και Πίνακα Αναφοράς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα αντισώματα κατά του SARS-CoV-2, η ομάδα διαπίστωσε ότι μια εξέταση ολικού αίματος όπως η cpVNT θα μπορούσε να είναι εξίσου κατατοπιστική με μια εξέταση μόνο για το πλάσμα.

Επιστήμονες στην Κίνα έφτιαξαν μάσκα που μπορεί να ανιχνεύσει στον αέρα τον κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και τον ιό της γρίπης (H5N1 και Η1Ν1).

Πρόσθεσε ότι αν μελλοντικά εμφανιστεί κάποιος νέος αναπνευστικός ιός, ο αισθητήρας μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί ανάλογα, ώστε να ανιχνεύει και τον νέο μικροοργανισμό.

Ήρθε η ώρα να αποσυνδεθείτε για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας

Για παράδειγμα, η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένο, διαταραγμένο και καθυστερημένο ύπνο, ο οποίος, με τη σειρά του, συνδέεται με κατάθλιψη, απώλεια μνήμης και κακές ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Νέα τεχνολογία για την απεικόνιση δεσμίδων αξονικών ινών στον αμφιβληστροειδή για την έγκαιρη διάγνωση οπτικών νευροπαθειών

Η ROTA υποστηρίζει μια εξαιρετικά ευαίσθητη και ειδική τεχνική για την προώθηση της διάγνωσης του γλαυκώματος και των οπτικών νευροπαθειών.

Η NASA χρηματοδότησε τεχνολογία που βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Το Τρίγωνο θα μπορούσε να αποδείξει την αποτελεσματικότητα ενός ένθετου υφάσματος σταθεροποίησης της θερμοκρασίας για ένα γάντι διαστημικής στολής ενσωματώνοντας υλικά αλλαγής φάσης σε μικροκάψουλες μέσα στο υλικό.

Ο νόμος της Καλιφόρνια θα κάνει τις εταιρείες τεχνολογίας να σκέφτονται τα παιδιά

Η εμπορική ένωση NetChoice, τα μέλη της οποίας περιλαμβάνουν τις Google, Meta και TikTok, ζήτησε από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο, μαζί με δύο άλλους που επιδιώκουν να ρυθμίσουν τον τρόπο λειτουργίας των διαδικτυακών πλατφορμών.