Tεχνολογία

Ψηφιακή Υγεία: Πώς χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί την τηλεϋγεία;

Ψηφιακή Υγεία: Πώς χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί την τηλεϋγεία;

Ψηφιακή Υγεία: Η τηλεϋγεία έχει γίνει ένα σημαντικό συστατικό του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της Αμερικής, όσον αφορά την ψυχική υγεία. Από τότε που ξεκίνησε ο Covid-19, τα διαδικτυακά ιατρικά ραντεβού έχουν αυξηθεί κατά πολύ.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι ψυχίατροι είναι μεταξύ των παρόχων που επισκέπτονται συχνά οι Αμερικανοί μέσω τηλεϋγείας, υπογραμμίζοντας τον συνεχιζόμενο αντίκτυπο της πανδημίας στην ψυχική υγεία. Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία του COVID-19, πολλοί Αμερικανοί λαμβάνουν υγειονομική περίθαλψη μέσω τηλεϋγείας. 

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί επαγγελματίες τηλεϋγείας;

Σύμφωνα με νέα στοιχεία από στοιχεία αποζημιώσεων ιδιωτικής ασφάλισης, η κορυφαία ειδικότητα που παρείχε υπηρεσίες τηλεϋγείας σε εθνικό επίπεδο τον περασμένο Ιανουάριο ήταν ο κοινωνικός λειτουργός. Επειδή η πιο κοινή υπηρεσία τηλεϋγείας που παρέχουν οι κοινωνικοί λειτουργοί είναι η ψυχοθεραπεία, αυτό είναι μόνο ένα σημάδι του πόσο διαδεδομένη υπήρξε η παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας μέσω της τηλεϋγείας, καθώς η χώρα μας συνεχίζει να παλεύει με την πανδημία και τον αντίκτυπό της σε πολλά μέτωπα.

Τον Ιανουάριο του 2022, ο κοινωνικός λειτουργός ήταν η ειδικότητα του παρόχου που παρείχε τις περισσότερες υπηρεσίες τηλεϋγείας στην Αμερική και σε κάθε περιοχή εκτός από τη Δύση. Ο ψυχίατρος, ο ψυχολόγος και ο μη γιατρός πρωτοβάθμιας φροντίδας ήταν στην τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα. Αν και οι αμερικάνικες περιφέρειες διέφεραν ως προς τη σειρά της ειδικότητας του παρόχου, σε όλες τρεις από τις πέντε κορυφαίες ειδικότητες σχετίζονταν με την ψυχική υγεία: κοινωνικός λειτουργός, ψυχίατρος και ψυχολόγος.

Η τηλεϋγεία έχει γίνει ένα σημαντικό συστατικό του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της χώρας – αντιπροσωπεύοντας το 5,4% όλων των γραμμών ιατρικών αιτημάτων τον Ιανουάριο του 2022 – και τα δεδομένα που συνδέονται με τις ειδικότητες των παρόχων, τις διαγνώσεις και τους κωδικούς διαδικασίας υπογραμμίζουν το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει την τηλεϋγεία για την ψυχική υγεία βοήθεια. Με την τεκμηρίωση τέτοιων ευρημάτων, το Monthly Telehealth Regional Tracker έχει γίνει μια χρήσιμη πηγή για υπεύθυνους πολιτικής χάραξης, ερευνητές, πληρωτές, παρόχους και άλλους που αναζητούν να κατανοήσουν και να συμβαδίσουν με το εξελισσόμενο τοπίο της υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η startup HealthPlix κυκλοφορεί ιατρική εφαρμογή για τους ασθενείς

O FDA χορήγησε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης σε ένα πρώτο στο είδος του τεστ που μπορεί να ανιχνεύσει τον SARS-CoV-2 στην αναπνοή σε λιγότερο από 3 λεπτά.

Στρατηγικές διαχείρισης της ψηφιακής υγείας

9 ιατρικές ψηφιακές τεχνολογίες για την υγειονομική περίθαλψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eρευνητές ανέπτυξαν αισθητήρα που βοηθάει τη μηχανή να εξακριβώσει την ταυτότητα των ατόμων μέσω της αναπνοής

Η ομάδα εξέτασε δείγματα αναπνοής από έξι άτομα και στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο δείγμα 20 ατόμων. Τα ευρήματα αποκάλυψαν σταθερά ότι μπορούσαν να προσδιορίσουν το άτομο με μέση ακρίβεια λίγο κάτω από το 98% και στις δύο ομάδες δειγμάτων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνει αύξηση ρεκόρ στις διαδικτυακές "ρομαντικές" απάτες

Εκτός από την παροχή μιας εικόνας για τις γεωγραφικές περιοχές ανησυχίας, το SocialCatfish.com έχει παράσχει στο Digital Journal σημεία και συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε και δραστηριότητες που θα πρέπει να στέλνουν σήματα κινδύνου.

Μπορεί να γίνει αξιολόγηση στο Σύστημα Υγείας;

Start-up: Μία πρωτοποριακή πλατφόρμα λειτουργεί παρακολουθώντας όλα τα σχόλια των ασθενών που αφήνονται σε διαδικτυακές πλατφόρμες αναθεώρησης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας έναν επαναστατικό νέο τρόπο αξιολόγησης της εμπειρίας φροντίδας των ασθενών.

Τέλος οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις με την υπογραφή Ελλήνων ερευνητών

Αυτή η σκόνη έχει χαμηλό κόστος και μεγάλη διάρκεια ζωής (>5 έτη), έχει λάβει πιστοποίηση ISO και ενεργοποιείται ακόμη και με την επίδραση του φωτός εσωτερικών χώρων (λάμπες αλογόνου, LED, πυρακτώσεως κλπ). Το σημαντικότερο είναι ότι δεν χρειάζεται κάποιος ειδικός τεχνικός για την εφαρμογή της.

Κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ με τη βοήθεια 10 έξυπνων προϊόντων

Το LectroFan Classic (SoundofSleep.com) προσφέρει 20 μοναδικούς ψηφιακούς ήχους για την κάλυψη των θορύβων, συμπεριλαμβανομένων 10 διαφορετικών ήχων ηλεκτρικού ανεμιστήρα και 10 παραλλαγών καθαρού λευκού θορύβου (συμπεριλαμβανομένων των παραλλαγών του ροζ και του καφέ θορύβου).

Οι επισκέψεις τηλεϋγείας θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν ακριβότερες για πολλούς Αμερικανούς

Ανέφερε επίσης τις ανησυχίες σχετικά με την προσβασιμότητα στην υγειονομική περίθαλψη για ασθενείς της υπαίθρου που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε επισκέψεις τηλεϋγείας τα τελευταία δύο χρόνια.

Νέα τεχνολογία μειώνει την πιθανότητα βλάβης των νεύρων από λάθη του χειρουργού

Καθώς τα πλουρονικά έχουν ήδη έγκριση από τον FDA, θα υποβληθεί φάκελος ταχείας έγκρισης για τη νέα τεχνολογία, βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών του Οργανισμού, οι οποίες επιτρέπουν κλινικές μελέτες φάσης Ι με ασφαλείς μικροδόσεις πιθανών υποψηφίων φαρμάκων, ταχύτερα από ό,τι συνήθως.