Τεχνολογία

Τεχνολογία ρομπότ: Ρομπότ ειδικά σχεδιασμένο για την φροντίδα των ηλικιωμένων

Τεχνολογία ρομπότ: Ρομπότ ειδικά σχεδιασμένο για την φροντίδα των ηλικιωμένων

Τεχνολογία ρομπότ: Μια ισραηλινή εταιρεία έπειτα από 5 χρόνια ανάπτυξης λανσάρει στην αγορά το ElliQ, ένα ρομπότ που προορίζεται να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να καταπολεμήσουν τη μοναξιά.

Η ισραηλινή εταιρεία Intuition Robotics, ιδρύθηκε το 2016 για να αναπτύξει έναν προσωπικό βοηθό για ηλικιωμένους. Αυτή την εβδομάδα, μετά από χρόνια ανάπτυξης πιλοτικών δοκιμών, στροφών και αντιστροφών στην επιχειρηματική κατεύθυνση, η εταιρεία παρουσίασε επίσημα το προϊόν της, με το όνομα ElliQ. Τώρα μπορεί να αγοραστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του ιστότοπου της εταιρείας. Ο εξοπλισμός είναι στην πραγματικότητα ένα tablet συνδεδεμένο με ένα ρομπότ σε σχήμα λάμπας, που προορίζεται να βοηθήσει τους ηλικιωμένους σε απλές καθημερινές εργασίες, αλλά και –και κυρίως– να μειώσει τη μοναξιά. Το ρομπότ ξέρει πώς να απαντά σε ερωτήσεις, καθώς και να ξεκινά συνομιλία, να παίζει μουσική, να προτείνει ασκήσεις φυσικής κατάστασης και περιεχόμενο υγείας και να παραγγέλνει ένα ταξίδι σε φαρμακείο ή νοσοκομείο μέσω της Uber Health. Η τιμή είναι εφάπαξ πληρωμή 250 $ και συνδρομή 30 $ το μήνα.

Ο δρόμος για την εκτόξευση γνώριζε σκαμπανεβάσματα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το προϊόν αναπτύχθηκε για πέντε χρόνια έρευνας και δοκιμών beta σε μεγαλύτερο πληθυσμό έως ότου συγκέντρωσε περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια, μεταξύ άλλων από τις Toyota AI Ventures, Samsung Next και OurCrowd. Το 2019, η εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη των προπωλήσεων, αλλά στην πραγματικότητα, μόνο μερικές εκατοντάδες μονάδες διανεμήθηκαν στα νοικοκυριά πιλοτικά. Εν τω μεταξύ, παγκοσμίως, ο τομέας της οικιακής ρομποτικής βρέθηκε πιο δύσκολος από το αναμενόμενο. Η τεχνολογία δεν ωρίμασε πλήρως και τα προϊόντα απέτυχαν να διεισδύσουν με επιτυχία στην αγορά. Εταιρείες που ανέπτυξαν φιλικά οικιακά ρομπότ όπως οι Jibo και Kuri έκλεισαν τις πόρτες τους.

Γενικά, το να φέρεις ένα προϊόν τεχνολογίας στους καταναλωτές είναι πάντα μια δύσκολη και πολύ ακριβή πρόταση. Η Intuition Robotics βρέθηκε σε μια περίπλοκη κατάσταση. Στις αρχές του 2020, είχε αρχίσει να επικεντρώνει εκ νέου το επιχειρηματικό της σχέδιο στην ανάπτυξη και πώληση της άδειας χρήσης του λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης της σε τρίτους, κυρίως στον τομέα των οχημάτων. Η διοίκηση της εταιρείας υπέστη επίσης ανακατατάξεις: Το 2021, δύο από τους αρχικούς συνιδρυτές, ο Itai Mendelson και ο Roi Amir, εγκατέλειψαν τις θέσεις τους. Ο τρίτος συνιδρυτής, ο Dor Skuler, παρέμεινε Διευθύνων Σύμβουλος και ο Ronen Soffer, ο οποίος ήταν σε ανώτερη θέση σε μια ομάδα ανάπτυξης δικτύων στην Intel, εντάχθηκε στη συνέχεια στην εταιρεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

3 τεχνολογίες που θα διαμορφώσουν το μέλλον της οδοντιατρικής

Αξιόπιστες λύσεις AI για την υγειονομική περίθαλψη

Σετ εκπαιδευτικής ρομποτικής αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ αποκτούν νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια

Δημιουργήθηκαν νανορομπότ που απομακρύνουν τη ρύπανση από το νερό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διαβήτης ακρωτηριασμός: Ρομποτικά προσθετικά υπόσχονται ανακούφιση

Διαβήτης ακρωτηριασμός: Καναδοί επιστήμονες αποκαλύπτουν την ανάπτυξη ενός νέου τύπου προσθετικής χρησιμοποιώντας μαλακή ρομποτική με δυνατότητα μικρορευστοποίησης που υπόσχεται να μειώσει σημαντικά τα έλκη του δέρματος και τον πόνο σε ασθενείς με διαβήτη που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό μεταξύ του αστραγάλου και του γόνατος.

Η έλλειψη κλινικών στοιχείων αποτελεί μεγάλο κενό στην ψηφιακή υγεία

Ιατρική περίθαλψη: Η χρηματοδότηση των αμερικανικών εταιρειών ψηφιακής υγείας αυξήθηκε πέρυσι παρά τις μελέτες που βρήκαν μικρή κλινική επικύρωση και έλλειψη ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων ότι οι λύσεις ψηφιακής υγείας είναι αποτελεσματικές.

5 επιδράσεις της τεχνολογίας στη σωματική υγεία και τι πρέπει να κάνετε γι' αυτές

Υγεία τεχνολογία: Είναι αδύνατο να αποφευχθεί η τεχνολογία στην καθημερινή ζωή και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει κάνει μεγάλο μέρος της ζωής πιο διαχειρίσιμο. Ωστόσο, ορισμένες πτυχές του μπορεί να επηρεάσουν το σώμα σας με δυνητικά αρνητικούς τρόπους.

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.