Τεχνολογία

Ρομπότ ΑΙ περίθαλψη: Συνδυασμός τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής στην υγειονομική περίθαλψη

Ρομπότ ΑΙ περίθαλψη: Συνδυασμός τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής στην υγειονομική περίθαλψη

Ρομπότ ΑΙ περίθαλψη: Ενώ οι επιστημονικές εξελίξεις βοηθούν στην καταπολέμηση της COVID-19, τα ευρύτερα ζητήματα με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν θα εξαφανιστούν σύντομα.

Το 2019, το Age UK ανέφερε ότι μία στις έντεκα θέσεις του NHS ήταν κενές και 5,5 δισεκατομμύρια £ δαπανήθηκαν σε έκτακτο προσωπικό για την κάλυψη κενών θέσεων το 2017/18. Ανέφεραν επίσης ότι η έλλειψη προληπτικής φροντίδας οδηγούσε σε περισσότερους ηλικιωμένους ασθενείς. Οι εισαγωγές έκτακτης ανάγκης από οίκους φροντίδας αυξήθηκαν κατά 62% από το 2010/11 έως το 2016/17 και οι επείγουσες επανεισαγωγές στο νοσοκομείο εντός 30 ημερών από το εξιτήριο για όλους τους ασθενείς αυξήθηκαν κατά 22% μεταξύ 2013/14 και 2017/18.

 

Αυτά τα δεδομένα δεν αφορούν μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο. Παρόμοια αύξηση της ζήτησης για φροντίδα ηλικιωμένων έχει αναφερθεί παγκοσμίως. Και από το 2019, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Η πανδημία της COVID-19 μάς έδειξε ότι οι επαγγελματίες υγείας συχνά καταπονούνται, ενώ οι ασθενείς υποφέρουν λόγω της απομόνωσης. Ενώ οι επιστημονικές εξελίξεις βοηθούν στην καταπολέμηση της COVID-19, τα ευρύτερα ζητήματα με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν θα εξαφανιστούν σύντομα. Οι νέες ανάγκες απαιτούν νέες λύσεις και η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική έχουν τεράστιες δυνατότητες να μεταμορφώσουν την ιατρική σκηνή προς το καλύτερο.

Ένα βήμα πιο κοντά στην εξατομίκευση

Η πλειοψηφία της έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη έχει επικεντρωθεί στην επίλυση εξαρτώμενων από τον τομέα, εξαιρετικά ειδικών εργασιών. Τα ρομπότ, από την άλλη πλευρά, κατασκευάζονται με γνώμονα την τεχνητή γενική νοημοσύνη (AGI). Στόχος του AGI είναι η κατασκευή συστημάτων με ευφυΐα συγκρίσιμη και τελικά ανώτερη από αυτή του ανθρώπινου μυαλού. Το επίτευγμα του αληθινού AGI θα εισαγάγει την ανθρωπότητα στην τεχνολογική ιδιαιτερότητα της εποχής, μια χρονική στιγμή που οι οντότητες τεχνητής νοημοσύνης θα επιτύχουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία από το αρχικό σύνολο δεδομένων με το οποίο έχουν εκπαιδευτεί, δίνοντας ζωή σε μια νέα μορφή υπερ-νοημοσύνης που ξεπερνά αυτό των ανθρώπων.

Με το βλέμμα στο μέλλον

Στο μέλλον, τα ρομπότ θα διαδραματίζουν όλο και περισσότερο ρόλο στην καθημερινή μας ζωή, ως μέρος της συνεχιζόμενης προόδου και διείσδυσης της τεχνητής νοημοσύνης. Μέσα σε μια ή δύο δεκαετίες, η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι τόσο ατμοσφαιρική στην καθημερινή μας ζωή όσο και η ηλεκτρική ενέργεια. Με έναν διακριτικό συνδυασμό AGI και στενών συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης που μας βοηθούν σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης.

Τα ανθρωποειδή ρομπότ θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο όπου απαιτείται βαθιά συναισθηματική σύνδεση, αλλά η συνολική δραστηριότητα της μήτρας AI θα υπερβαίνει κάθε συσκευή υλικού ή διεπαφή. Για να διασφαλιστεί ότι αυτά τα νέα ισχυρά μυαλά θα ωφελήσουν την κοινωνία γενικότερα, είναι ζωτικής σημασίας να ελέγχονται και καθοδηγούνται με δημοκρατικό και αποκεντρωμένο τρόπο. Η χρήση του blockchain για τη δημιουργία μιας αποκεντρωμένης υποδομής για παγκόσμια συστήματα τεχνητής νοημοσύνης θα μας επιτρέψει να εκπληρώσουμε το μεγάλο όνειρο της τεχνητής νοημοσύνης και να δημιουργήσουμε πρόσβαση σε καλοπροαίρετες, συμπονετικές οντότητες τεχνητής νοημοσύνης για όλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα Εποχή για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση μετά την θεραπεία τριπλού συνδυασμού που “παγώνει” τη νόσο

Διεθνής συνεργασία της φαρμακευτικής Boehringer Ingelheim με την Google

Το Internet of Things θα καλύψει τις ανάγκες της ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας

Η τηλεϊατρική συνεχίζει να αυξάνεται το 2021, λιγότερο όμως από το 2020

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος για την υγεία από το αέριο που χρησιμοποιούμε

Μεθάνιο υγεία: Για να κατανοήσουν καλύτερα τις πιθανές επιπτώσεις των μαγειρικών συσκευών στο κλίμα και στην υγεία, οι ερευνητές μέτρησαν το μεθάνιο και τα οξείδια του αζώτου που απελευθερώνονται όχι μόνο κατά την καύση, την ανάφλεξη και την κατάσβεση, αλλά και όταν η συσκευή ήταν απενεργοποιημένη.

Απρόθυμοι οι χρήστες να μοιραστούν τα προσωπικά τους στοιχεία για υπηρεσίες υγείας

Υπηρεσίες υγείας: Οι ηλικιωμένοι που συμμετείχαν στην έρευνα και εκείνοι με λιγότερη εκπαίδευση είχαν τις λιγότερες πιθανότητες να μοιραστούν προσωπικά δεδομένα για τη βελτίωση της φροντίδας τους. 

Καινοτομία και τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία

Καναδάς υγεία: Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στα δεδομένα υγείας για την τόνωση της καινοτομίας, τη βιωσιμότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και την παροχή βελτιωμένης φροντίδας ασθενών.

Απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα της νανοεπιστήμης

Νανοεπιστήμη επιτεύγματα: Η νανοεπιστήμη και η νανοτεχνολογία έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά και τα πλεονεκτήματα που μας αποφέρουν είναι τόσο μεγάλα που πολλές φορές δεν μπορεί να τα χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

Μικρά τεχνολογικά επιτεύγματα που δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν

Τεχνολογία gadgets: Είναι σημαντική η βελτίωση ορισμένων πτυχών της καθημερινότητάς μας χάρη στα τεχνολογικά επιτεύγματα που διατίθενται πλέον στο ευρύ κοινό, διευκολύνοντας την υγεία, αλλά και την ποιότητα ζωής γενικότερα.

Ψηφιακές θεραπείες συμβάλλουν στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης

«Δεδομένης της ταχείας υιοθέτησης των ψηφιακών παρεμβάσεων, είναι επίκαιρο και σημαντικό να ρωτήσουμε σε ποιο βαθμό οι ψηφιακές παρεμβάσεις είναι αποτελεσματικές στη θεραπεία της κατάθλιψης, εάν μπορούν να παρέχουν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση -ψυχοθεραπεία με πρόσωπο πέρα ​​από το εργαστήριο και ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες που μετριάζουν τα αποτελέσματα.»