Τεχνολογία

Γερμανία ψηφιακή υγεία: Άλματα προόδου στον τομέα των τηλεματικών υποδομών

Γερμανία ψηφιακή υγεία: Άλματα προόδου στον τομέα των τηλεματικών υποδομών

Γερμανία ψηφιακή υγεία: Δημοσιεύτηκε ο Άτλας της Τηλεματικής Υποδομής, παρέχοντας μια ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση της ψηφιακής αρχιτεκτονικής υγείας στη Γερμανία με ενδιαφέροντα ευρήματα.

Η gematik, παλαιότερα γνωστή ως Society for Telematics Applications of the Health Card, ιδρύθηκε το 2005 από κορυφαίους οργανισμούς του γερμανικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Σκοπός της είναι η κατασκευή και η προώθηση της υποδομής γύρω από την ηλεκτρονική κάρτα υγείας (eGK) και τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας των εμπλεκόμενων στοιχείων. Η gematik λοιπόν επικεντρώνεται στην ψηφιοποίηση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της χώρας. Δημοσίευσε μια νέα έκθεση, τον “Άτλαντα της Τηλεματικής Υποδομής”, παρέχοντας μια ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση της ψηφιακής αρχιτεκτονικής υγείας στη Γερμανία. Η δημοσίευση υπογραμμίζει τις δυνατότητες ανάπτυξης και ασχολείται με τη χρήση του ηλεκτρονικού αρχείου ασθενών (ePA) από παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και ασθενείς στη Γερμανία.

Ποιες εγκαταστάσεις συνδέονται με τηλεματικές υποδομές;

Σύμφωνα με την έκθεση:

  • τα οδοντιατρεία (97%)
  • τα φαρμακεία (96%)
  • τα ιατρεία (93%)

Αυτές είναι οι ιατρικές εγκαταστάσεις στη Γερμανία που συνδέονται συχνότερα με τις τηλεματικές υποδομές (TI), ακολουθούμενες από ψυχοθεραπεία ιατρεία και νοσοκομεία με τουλάχιστον 88 τοις εκατό. Αν και η εμπιστοσύνη στην προστασία των δεδομένων υγείας είναι υψηλή μεταξύ των ασφαλισμένων Γερμανών, πολλοί πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης φαινομενικά εξακολουθούν να ανησυχούν για την ασφάλεια των δεδομένων. 4 στους 10 γιατρούς και το ένα τρίτο των γερμανικών φαρμακείων έχουν ήδη ενσωματώσει το σχέδιο ηλεκτρονικής φαρμακευτικής αγωγής στα συστήματά τους. Επιπλέον, η έκθεση διαπιστώνει ότι το ePA είναι ήδη εγκατεστημένο σε κάθε τρίτο ιατρείο, αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μόνο από το 22 τοις εκατό των ασθενών. Το ογδόντα ένα τοις εκατό των ασθενών, ωστόσο, θα ήθελε να κάνει χρήση του ePA τους.

Οι τηλεματικές υποδομές ως κεντρική υποδομή επικοινωνίας του γερμανικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης δικτυώνουν όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και επιτρέπουν τη διοργανωτική ανταλλαγή δεδομένων. Με το ePA και την ηλεκτρονική συνταγή ως τα πρώτα ορόσημα στον τομέα του προσανατολισμού των χρηστών το 2021, οι τηλεματικές υποδομές στοχεύουν στην ομόσπονδη διαχείριση ταυτότητας στον τομέα της υγείας που δεν εστιάζει πλέον στην κάρτα chip, αλλά στη διαχείριση ηλεκτρονικής ταυτότητας χωρίς κάρτα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την έρευνα

Για την αξιολόγηση, η gematik διεξήγαγε αντιπροσωπευτικές έρευνες από το πρώτο και τρίτο τρίμηνο του 2021 και υποστηρίχτηκε από το Ινστιτούτο IGES με ανάλυση δεδομένων. Το πρώτο τρίμηνο του 2021, περισσότεροι από 13.700 επαγγελματίες υγείας συμμετείχαν στις έρευνες, με άλλους 4.900 συμμετέχοντες το φθινόπωρο. Ερευνήθηκαν επίσης γερμανικά νοσοκομεία, φαρμακεία και ασφαλιστικές εταιρείες υγείας. Συλλέχθηκαν ενδιαφέρουσες και σημαντικές πληροφορίες για το πώς προχωρά η ψηφιοποίηση της υγειονομικής περίθαλψης στη Γερμανία στο πλαίσιο της τηλεματικής υποδομής, διασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η υγειονομική περίθαλψη της Ιταλίας ψηφιοποιείται

Μια κάμερα υψηλής ανάλυσης αλλάζει τα δεδομένα στην ψηφιακή υγεία

Η μεγάλη πρόκληση ψηφιακής διαλειτουργικότητας στην υγεία

Η ευρυζωνικότητα αποτελεί τη νεότερη πρόκληση στον τομέα της υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.

Η εικονική σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει το ψυχοκοινωνικό στρες και το άγχος

Εικονική σωματική άσκηση: Τα αποτελέσματα έδειξαν μειωμένη απόκριση στο ψυχοκοινωνικό στρες και χαμηλότερα επίπεδα άγχους μετά την εικονική προπόνηση, συγκρίσιμα με αυτό που συμβαίνει μετά την πραγματική άσκηση.

Τι είναι η Τεχνολογία Υγείας και ποια τα πλεονεκτήματά της;

Health Tech: Λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης, η ενσωμάτωση τόσο των φυσιολογικών ενδείξεων όσο και της αλγοριθμικής ανάλυσης μείωσε τη συχνότητα εμφάνισης ψευδών συναγερμών. Ως συνέπεια των μεγαλύτερων επενδύσεων στην τεχνολογία υγείας, προκύπτουν λιγότερα ιατρικά λάθη.