Τεχνολογία

Γερμανία ψηφιακή υγεία: Άλματα προόδου στον τομέα των τηλεματικών υποδομών

Γερμανία ψηφιακή υγεία: Άλματα προόδου στον τομέα των τηλεματικών υποδομών

Γερμανία ψηφιακή υγεία: Δημοσιεύτηκε ο Άτλας της Τηλεματικής Υποδομής, παρέχοντας μια ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση της ψηφιακής αρχιτεκτονικής υγείας στη Γερμανία με ενδιαφέροντα ευρήματα.

Η gematik, παλαιότερα γνωστή ως Society for Telematics Applications of the Health Card, ιδρύθηκε το 2005 από κορυφαίους οργανισμούς του γερμανικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Σκοπός της είναι η κατασκευή και η προώθηση της υποδομής γύρω από την ηλεκτρονική κάρτα υγείας (eGK) και τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας των εμπλεκόμενων στοιχείων. Η gematik λοιπόν επικεντρώνεται στην ψηφιοποίηση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της χώρας. Δημοσίευσε μια νέα έκθεση, τον “Άτλαντα της Τηλεματικής Υποδομής”, παρέχοντας μια ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση της ψηφιακής αρχιτεκτονικής υγείας στη Γερμανία. Η δημοσίευση υπογραμμίζει τις δυνατότητες ανάπτυξης και ασχολείται με τη χρήση του ηλεκτρονικού αρχείου ασθενών (ePA) από παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και ασθενείς στη Γερμανία.

Ποιες εγκαταστάσεις συνδέονται με τηλεματικές υποδομές;

Σύμφωνα με την έκθεση:

  • τα οδοντιατρεία (97%)
  • τα φαρμακεία (96%)
  • τα ιατρεία (93%)

Αυτές είναι οι ιατρικές εγκαταστάσεις στη Γερμανία που συνδέονται συχνότερα με τις τηλεματικές υποδομές (TI), ακολουθούμενες από ψυχοθεραπεία ιατρεία και νοσοκομεία με τουλάχιστον 88 τοις εκατό. Αν και η εμπιστοσύνη στην προστασία των δεδομένων υγείας είναι υψηλή μεταξύ των ασφαλισμένων Γερμανών, πολλοί πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης φαινομενικά εξακολουθούν να ανησυχούν για την ασφάλεια των δεδομένων. 4 στους 10 γιατρούς και το ένα τρίτο των γερμανικών φαρμακείων έχουν ήδη ενσωματώσει το σχέδιο ηλεκτρονικής φαρμακευτικής αγωγής στα συστήματά τους. Επιπλέον, η έκθεση διαπιστώνει ότι το ePA είναι ήδη εγκατεστημένο σε κάθε τρίτο ιατρείο, αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μόνο από το 22 τοις εκατό των ασθενών. Το ογδόντα ένα τοις εκατό των ασθενών, ωστόσο, θα ήθελε να κάνει χρήση του ePA τους.

Οι τηλεματικές υποδομές ως κεντρική υποδομή επικοινωνίας του γερμανικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης δικτυώνουν όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και επιτρέπουν τη διοργανωτική ανταλλαγή δεδομένων. Με το ePA και την ηλεκτρονική συνταγή ως τα πρώτα ορόσημα στον τομέα του προσανατολισμού των χρηστών το 2021, οι τηλεματικές υποδομές στοχεύουν στην ομόσπονδη διαχείριση ταυτότητας στον τομέα της υγείας που δεν εστιάζει πλέον στην κάρτα chip, αλλά στη διαχείριση ηλεκτρονικής ταυτότητας χωρίς κάρτα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την έρευνα

Για την αξιολόγηση, η gematik διεξήγαγε αντιπροσωπευτικές έρευνες από το πρώτο και τρίτο τρίμηνο του 2021 και υποστηρίχτηκε από το Ινστιτούτο IGES με ανάλυση δεδομένων. Το πρώτο τρίμηνο του 2021, περισσότεροι από 13.700 επαγγελματίες υγείας συμμετείχαν στις έρευνες, με άλλους 4.900 συμμετέχοντες το φθινόπωρο. Ερευνήθηκαν επίσης γερμανικά νοσοκομεία, φαρμακεία και ασφαλιστικές εταιρείες υγείας. Συλλέχθηκαν ενδιαφέρουσες και σημαντικές πληροφορίες για το πώς προχωρά η ψηφιοποίηση της υγειονομικής περίθαλψης στη Γερμανία στο πλαίσιο της τηλεματικής υποδομής, διασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η υγειονομική περίθαλψη της Ιταλίας ψηφιοποιείται

Μια κάμερα υψηλής ανάλυσης αλλάζει τα δεδομένα στην ψηφιακή υγεία

Η μεγάλη πρόκληση ψηφιακής διαλειτουργικότητας στην υγεία

Η ευρυζωνικότητα αποτελεί τη νεότερη πρόκληση στον τομέα της υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέο μοντέλο μηχανικής μάθησης στον αγώνα κατά του καρκίνου μαστού

Μηχανική μάθηση υγεία: Σε ένα ιατρικό εργαστήριο, ένα τέτοιο μοντέλο υπόσχεται εξοικονόμηση χρόνου ταξινομώντας τις εικόνες γρηγορότερα από άλλες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο εργαστήριο.

Νέα τεχνολογία μειώνει τις επιβλαβείς εκπομπές μεθανίου από την κοπριά ζώων κατά 99%

Κλιματική αλλαγή: Επίσης μειώνει κατά 95% τις εκπομπές αμμωνίας, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, που από την ΕΕ περιγράφεται ως μία από τις κύριες πηγές ατμοσφαιρικής ρύπανσης που βλάπτει την υγεία.

Το Internet of Things θα καλύψει τις ανάγκες της ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας

IoT ψυχική υγεία: Η πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας ήταν μια πρόκληση, δεδομένου ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι χρειάστηκε να μείνουν στο σπίτι και οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν επείγουσες περιπτώσεις φροντίδας.

Ποια χαρακτηριστικά κάνουν την σιλικόνη ακαταμάχητη στην ιατρική βιομηχανία;

Ιατρική σιλικόνη: Τα τελευταία 60 χρόνια, η σιλικόνη ιατρικής ποιότητας ήταν ένα υλικό επιλογής για παραγωγούς πρωτότυπου εξοπλισμού ιατρικών συσκευών και συνεχίζει να χρησιμοποιείται από χειρουργικές συσκευές και εμφυτεύματα μέχρι ορθοπεδικά, προσθετικά και άλλα.

Η τηλεϊατρική συνεχίζει να αυξάνεται το 2021, λιγότερο όμως από το 2020

Τηλεϊατρική 2021: Φέτος, το 26% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης ανέφεραν ότι το ένα τέταρτο ή περισσότεροι από τους ασθενείς τους είχαν χρησιμοποιήσει τηλεϊατρική. Το 2020 το 32% είχε χρησιμοποιήσει υπηρεσίες τηλεϊατρικής, σημαντικά υψηλότερο από το 7% που καταγράφηκε το 2019.

Παρακολούθηση ασθενών που έχουν υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά για λοιμώξεις χειρουργικού σημείου από γιατρούς με smartphone

Είπε επίσης ότι η μελέτη ήταν και σημαντική και καλά σχεδιασμένη και προσθέτει σε ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν ότι τα smartphones διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Πώς επηρέασε η απομακρυσμένη εργασία τις εργαζόμενες μητέρες;

Remote work μητέρες: Τα επίπεδα άγχους των εργαζόμενων μητέρων εκτινάχτηκαν στα ύψη τις πρώτες μέρες της πανδημίας, επηρεάζοντας την ικανότητά τους να αντεπεξέρχονται στις ευθύνες του σπιτιού και οδηγώντας σε εξουθένωση.