Τεχνολογία

Τεχνολογία: Η startup HealthPlix κυκλοφορεί ιατρική εφαρμογή για τους ασθενείς

Τεχνολογία: Η startup HealthPlix κυκλοφορεί ιατρική εφαρμογή για τους ασθενείς

Τεχνολογία: Η HealthPlix επιτρέπει στους γιατρούς να έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στις πληροφορίες των ασθενών τους. Τους προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μια εικονική κλινική με έναν αποκλειστικό ιστότοπο κρατήσεων ραντεβού για ασθενείς, όπου οι γιατροί μπορούν να δέχονται προπληρωμένα ραντεβού.

Η HealthPlix Technologies, μια startup τεχνολογίας υγείας από την Ινδία, κυκλοφόρησε μια έκδοση για φορητές συσκευές της πλατφόρμας EMR της με δυνατότητα AI. Τώρα είναι διαθέσιμο σε συσκευές Android και iOS. Το HealthPlix Spot επιτρέπει στους γιατρούς να έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στις πληροφορίες των ασθενών τους. Τους προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μια εικονική κλινική με έναν αποκλειστικό ιστότοπο κρατήσεων ραντεβού για ασθενείς, όπου οι γιατροί μπορούν να δέχονται προπληρωμένα ραντεβού. Είναι γεμάτο με πολλαπλές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας δημιουργίας και κοινής χρήσης μιας ψηφιακής κάρτας επίσκεψης με σύνδεσμο για την κράτηση ραντεβού με τους ασθενείς τους. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς να παρακολουθούν τα καθημερινά τους προγράμματα και να διαχειρίζονται τα ραντεβού και τη διαθεσιμότητά τους. Μπορεί επίσης να στείλει αυτοματοποιημένες υπενθυμίσεις στους ασθενείς για παρακολούθηση.

Η Ινδία μπροστά στις καινοτόμες δράσεις υγείας

Η εφαρμογή διαθέτει επίσης μια λειτουργία τηλε-υγείας που επιτρέπει στους γιατρούς να πραγματοποιούν τηλεδιαβουλεύσεις και να στέλνουν ψηφιακές συνταγές μέσω κειμένου ή WhatsApp. Μπορούν επίσης να λάβουν έξυπνες συστάσεις με δυνατότητα AI ενώ συμπληρώνουν συνταγές. Επιπλέον, οι γιατροί μπορούν να μοιράζονται ενημερώσεις και αλλαγές στα ραντεβού, καθώς και να στέλνουν μαζικά μηνύματα ευαισθητοποίησης και χαιρετισμού μέσω της εφαρμογής.

Γιατί έχει σημασία;

Η τελευταία τεχνολογική προσφορά της HealthPlix αποτελεί μέρος της στρατηγικής της για την παροχή καλύτερης υγειονομικής περίθαλψης σε απομακρυσμένες περιοχές της Ινδίας. Η εφαρμογή για κινητά, σύμφωνα με τον Subhadeep Mondal, Αντιπρόεδρο Προϊόντων, δεν είναι μια άλλη συνοδευτική εφαρμογή, αλλά μια “αυτόνομη, πρώτη για κινητά και εύχρηστη” EMR σχεδιασμένη για τον γιατρό. “Οποιοσδήποτε γιατρός στην Ινδία μπορεί να ξεκλειδώσει άμεσα τις δυνατότητες απομακρυσμένης φροντίδας και να υιοθετήσει αυτό το EMR σε κινητό που έχει μηδενικές απαιτήσεις υποδομής”, πρόσθεσε. Ο Burhanuddin Pithawala, επικεφαλής μάρκετινγκ της HealthPlix, είπε ότι πιστεύουν ότι οι γιατροί χρειάζονται ευέλικτες και κινητές λύσεις για να οδηγήσουν σε αποτελέσματα υγείας. “Με μηδενικά εμπόδια στην υιοθεσία, ενισχύουμε τους γιατρούς όχι μόνο στη πόλη αλλά και στην αγροτική Ινδία”. Μέχρι σήμερα, η εφαρμογή EMR για κινητά έχει πρόσβαση από γιατρούς σε περισσότερες από 350 πόλεις της Ινδίας.

Μεγάλη τάση

Το εργαλείο ανάλυσης στην πλατφόρμα HealthPlix EMR διαθέτει τον πίνακα εργαλείων Doctor Insights, μια διεπαφή χρήστη που απευθύνεται σε γιατρό για την παρακολούθηση κρίσιμων πτυχών των επισκέψεων ασθενών, συμπεριλαμβανομένων των δημογραφικών στοιχείων ασθενών, των τάσεων επισκέψεων και των πληροφοριών σχετικά με τις επακόλουθες ενέργειες. Το αντίστοιχο της startup στην Αυστραλία, η Global Health, κυκλοφόρησε επίσης πρόσφατα μια συνοδευτική εφαρμογή EMR στη λύση MasterCare EMR. Η εφαρμογή MasterCare Connect παρέχει διαδικτυακή και εκτός σύνδεσης πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες ασθενών στο σημείο περίθαλψης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι startups κινητήριος δύναμη της υγειονομικής περίθαλψης

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer διοργανώνει το Start4Health

Τα ψηφιακά βοηθήματα οδηγούν σε καλύτερη διαχείριση της υγείας

Το femtech ακμάζει ως τάση στην υγειονομική περίθαλψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διαβήτης ακρωτηριασμός: Ρομποτικά προσθετικά υπόσχονται ανακούφιση

Διαβήτης ακρωτηριασμός: Καναδοί επιστήμονες αποκαλύπτουν την ανάπτυξη ενός νέου τύπου προσθετικής χρησιμοποιώντας μαλακή ρομποτική με δυνατότητα μικρορευστοποίησης που υπόσχεται να μειώσει σημαντικά τα έλκη του δέρματος και τον πόνο σε ασθενείς με διαβήτη που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό μεταξύ του αστραγάλου και του γόνατος.

Η έλλειψη κλινικών στοιχείων αποτελεί μεγάλο κενό στην ψηφιακή υγεία

Ιατρική περίθαλψη: Η χρηματοδότηση των αμερικανικών εταιρειών ψηφιακής υγείας αυξήθηκε πέρυσι παρά τις μελέτες που βρήκαν μικρή κλινική επικύρωση και έλλειψη ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων ότι οι λύσεις ψηφιακής υγείας είναι αποτελεσματικές.

5 επιδράσεις της τεχνολογίας στη σωματική υγεία και τι πρέπει να κάνετε γι' αυτές

Υγεία τεχνολογία: Είναι αδύνατο να αποφευχθεί η τεχνολογία στην καθημερινή ζωή και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει κάνει μεγάλο μέρος της ζωής πιο διαχειρίσιμο. Ωστόσο, ορισμένες πτυχές του μπορεί να επηρεάσουν το σώμα σας με δυνητικά αρνητικούς τρόπους.

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.