Tεχνολογία

NASA: Χρηματοδότησε τεχνολογία που βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

NASA: Χρηματοδότησε τεχνολογία που βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Το Τρίγωνο θα μπορούσε να αποδείξει την αποτελεσματικότητα ενός ένθετου υφάσματος σταθεροποίησης της θερμοκρασίας για ένα γάντι διαστημικής στολής ενσωματώνοντας υλικά αλλαγής φάσης σε μικροκάψουλες μέσα στο υλικό.

ADMAN

NASA: Η τεχνολογία της NASA χρησιμοποιείται σε ρούχα που ρυθμίζουν τη θερμοκρασία για γυναίκες που βιώνουν εμμηνόπαυση Η NASA χρηματοδότησε τεχνολογία που βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Η εταιρεία Fifty One Apparel με έδρα το Λονδίνο χρησιμοποίησε το υλικό Outlast της υπηρεσίας για να δημιουργήσει ρούχα με ιδιότητες ρύθμισης της θερμοκρασίας.

Στο διαστημικό κέντρο Johnson στο Χιούστον του Τέξας, η NASA αναζητούσε μεθόδους για τη βελτίωση της μόνωσης στα γάντια των διαστημικών στολών τη δεκαετία του 1980.

Η Johnson σύναψε σύμβαση Έρευνας καινοτομίας για μικρές επιχειρήσεις για να διερευνήσει τη χρήση υλικών αλλαγής φάσης.

Τα υλικά διατηρούν σταθερή θερμοκρασία καθώς αλλάζουν φάση από στερεό σε υγρό.

Το Τρίγωνο θα μπορούσε να αποδείξει την αποτελεσματικότητα ενός ένθετου υφάσματος σταθεροποίησης της θερμοκρασίας για ένα γάντι διαστημικής στολής ενσωματώνοντας υλικά αλλαγής φάσης σε μικροκάψουλες μέσα στο υλικό.

Η Gateway Technologies – η οποία αργότερα έγινε γνωστή ως Outlast Technologies – απέκτησε τα αποκλειστικά δικαιώματα ευρεσιτεχνίας από την Triangle και άρχισε να εμπορεύεται το υλικό με την ονομασία Outlast.

Τα γάντια διαστημικής στολής πρέπει να είναι μονωμένα έναντι των ακραίων θερμοκρασιών του διαστήματος.

Η χρηματοδότηση της NASA για τη διερεύνηση των υλικών αλλαγής φάσης σε αυτή την εφαρμογή οδήγησε σε ένα υφασμάτινο υλικό που βρίσκεται σήμερα σε διάφορα προϊόντα.

(Συντελεστές: NASA)

Η ιδρύτρια της Fifty One Apparel, μια έμπορος υφασμάτων με το όνομα Louise Nicholson, παρατήρησε ότι δεν φαινόταν να υπάρχουν μάρκες που να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για την εμμηνόπαυση.

Τα προϊόντα της εταιρείας περιλαμβάνουν μπλούζες, σλιπ και νυχτικά, καθώς και αξεσουάρ.

– Στην οθόνη ενός smartphone, η λέξη εμμηνόπαυση γράφεται στο πλαίσιο αναζήτησης της εφαρμογής Instagram.

Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, 1,3 εκατομμύρια Αμερικανίδες αρχίζουν να βιώνουν συμπτώματα εμμηνόπαυσης κάθε χρόνο.

Η εμμηνόπαυση, η οποία μπορεί να διαρκέσει για χρόνια, χαρακτηρίζεται συνήθως από αισθήματα έντονης ζέστης, γνωστά ως εξάψεις.

Πρόκειται για ένα χρονικό σημείο 12 μήνες μετά την τελευταία περίοδο της γυναίκας.

Συμβαίνει όταν οι ωοθήκες μιας γυναίκας σταματήσουν να παράγουν τις ορμόνες οιστρογόνα και προγεστερόνη.

Η αλλαγή συμβαίνει συχνά μεταξύ των ηλικιών 45 και 55 ε

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

8 Συμβουλές για να ξεπεράσετε την εμμηνόπαυση ανώδυνα

Ποιες τροφές εντείνουν τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης

Πώς συνδέεται η συχνότητα του σεξ με τον πόνο στην εμμηνόπαυση

Οι γυναικείες ορμόνες συνδέονται με συμπτώματα της υπνικής άπνοιας στις γυναίκες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ενεργοποιημένες με υπερήχους μικροφυσαλίδες ενισχύουν τη δραστικότητα των συνήθων θεραπευτικών ουσιών στον καρκίνο του παγκρέατος

"Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν περαιτέρω την αποδεδειγμένη δυνατότητα της τεχνολογίας ACT να ενισχύσει τις συνήθεις θεραπείες για τους δύσκολα θεραπεύσιμους καρκίνους και προσβλέπουμε στην πρόοδο του προγράμματος κλινικής ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα".

Οι ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας δίνουν 10 συμβουλές για ασφαλείς αγορές στο διαδίκτυο

Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) σας συνδέουν σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή και κρύβουν την διεύθυνση του διαδικτυακού σας πρωτοκόλλου (IP), η χρήση ενός VPN μαζί με οποιαδήποτε από τις άλλες συμβουλές μας μπορεί να κάνει τις online αγορές σας εξαιρετικά ασφαλείς.

Βοηθώντας τους ατροφικούς μύες να ξαναχτιστούν καλύτερα

Ωστόσο, όταν συνέκριναν άμεσα τη μυϊκή συμπίεση μέσω της προηγούμενης συσκευής με τη μυϊκή διάταση και σύσπαση μέσω της συσκευής MAGENTA, μόνο η τελευταία είχε σαφή θεραπευτικά αποτελέσματα στο μοντέλο ατροφίας ποντικού.

Νέο εργαλείο προβλέπει τον κίνδυνο επανεισαγωγής στο νοσοκομείο για παιδιά πριν από το εξιτήριο

"Πιστεύουμε ότι το εργαλείο πρόβλεψης επανεισδοχής που διαθέτουμε είναι το πιο ολοκληρωμένο που διαθέτουν τα νοσοκομεία για να αντιμετωπίζουν τις αναμενόμενες ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους πριν από το εξιτήριο, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο επανανοσηλείας".

Διερεύνηση των δυνατοτήτων του ρομπότ Paro που μοιάζει με φώκια σε περιβάλλον φροντίδας ηλικιωμένων

"Συγκριτικές εργασίες στον τομέα αυτό είναι σχεδόν ανύπαρκτες και θα ήθελα να συσχετίσω τις ομοιότητες και τις διαφορές στη διάδοση των ρομπότ φροντίδας στη Γαλλία και την Ιαπωνία με κοινές ή διαφορετικές φαντασιώσεις μιας "επανάστασης" των ρομπότ, τις δημόσιες πολιτικές σε σχέση με την έρευνα και τη χρηματοδότηση και τη διαχείριση των έργων επί τόπου (σε νοσοκομεία και γηριατρικές εγκαταστάσεις) από τοπικούς φορείς και άτομα πρώτης γραμμής φροντίδας".

Συσκευή «διαβάζει» τον εγκέφαλο και ξαναδίνει «φωνή» σε άνθρωπο με παράλυση ομιλίας

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Έντουαρντ Τσανγκ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Nature Communications, σχεδίασαν ένα νέο σύστημα ικανό να «μεταφράζει» την σιωπηλή εγκεφαλική νοητική δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο, αποκωδικοποιώντας ένα-ένα τα γράμματα και μετά σχηματίζοντας ολόκληρες προτάσεις, διαθέτοντας πλέον ένα λεξιλόγιο 1.152 λέξεων. Η μέθοδος δοκιμάστηκε με επιτυχία σε άνθρωπο με σοβαρή παράλυση άκρων και φωνής.

Ενέσεις φόβου; Ένα φορητό μαλακό ρομπότ μπορεί να απαλύνει την αποστροφή σας για τις βελόνες

Μελλοντικές εκδόσεις του ρομπότ θα μπορούσαν να αναπτυχθούν ώστε να χρησιμοποιούν ένα ελεγχόμενο βλέμμα ή τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας για να βοηθήσουν στην οικοδόμηση μιας σύνδεσης με τον ασθενή ή να τον αποσπάσουν από την αντίληψη του πόνου σε διάφορες καταστάσεις.

Ποιοι πρέπει να φορούν φορητές συσκευές παρακολούθησης της υγείας τους

Ο Lovedeep S. Dhingra, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Yale και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν δεδομένα από την Εθνική Έρευνα για τις Τάσεις των Πληροφοριών Υγείας (Health Information National Trends Survey) για το 2019 έως το 2020 για να εξετάσουν την αυτοαναφερόμενη χρήση φορητών συσκευών από ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο και όσους αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο