Tεχνολογία

Κόσμος Συσκευές: Πώς η έξυπνη τεχνολογία επηρεάζει τη βιωσιμότητα

Κόσμος Συσκευές: Πώς η έξυπνη τεχνολογία επηρεάζει τη βιωσιμότητα

Και αυτό είναι λογικό γιατί οι υπολογιστές είναι πολύ καλύτεροι από τους ανθρώπους στο να γνωρίζουν, για παράδειγμα, πότε ακριβώς πρέπει να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν τη ροή του λιπάσματος.

Κόσμος Συσκευές: Θα υπάρχουν περίπου 29 δισεκατομμύρια έξυπνες συσκευές παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2022, σύμφωνα με την Ericsson. Ενώ οι εκτιμήσεις για τον ακριβή αριθμό των συνδεδεμένων συσκευών στον κόσμο ποικίλλουν, οι ειδικοί του κλάδου συμφωνούν ότι περισσότεροι άνθρωποι τις υιοθετούν καθημερινά. Υπήρχαν περίπου 51 εκατομμύρια σπίτια που χρησιμοποιούν έξυπνες συσκευές μόνο στις ΗΠΑ το 2021, σύμφωνα με μια έκθεση Berg Insight.

Ενώ οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές πωλούνται ως τρόποι για να κάνουν τα σπίτια πιο άνετα και να εξοικονομούν χρήματα σε κοινόχρηστα και άλλα έξοδα, ορισμένες είναι επίσης συμβατές με τη μείωση της χρήσης ενέργειας και της ρύπανσης. Το IoT Secure συνέλεξε ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αντίκτυπο της έξυπνης τεχνολογίας στις προσπάθειες βιωσιμότητας από ειδικούς του κλάδου και ειδήσεις.

Το δυναμικό οικονομικής αξίας των συσκευών Internet of Things ήταν τουλάχιστον 740 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 και αναμένεται να αυξηθεί δραματικά έως το 2030, σύμφωνα με μια έκθεση του Νοεμβρίου 2021 από τη McKinsey.

Η μεταποίηση είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στον κόσμο, που χαρακτηρίζεται από τεχνολογία αιχμής από την έλευση της εκβιομηχάνισης. Ένας τρόπος με τον οποίο οι έξυπνες συσκευές και η τεχνολογία μπορούν να υποστηρίξουν την κατασκευή και άλλες βιομηχανίες είναι να βοηθήσουν στην εξάλειψη των αποβλήτων που δημιουργούνται από τις ανθρώπινες συνήθειες. Επιπλέον, οι βελτιστοποιημένοι αισθητήρες υπολογιστών μπορούν να απενεργοποιούν τα μηχανήματα πιο αποτελεσματικά—και πολύ πιο γρήγορα όταν υπάρχει κίνδυνος. Εξοικονομήστε ενέργεια και χρήματα με έξυπνα φώτα

Οι λαμπτήρες LED καταναλώνουν ήδη 75% λιγότερη ενέργεια από τους παραδοσιακούς λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Όταν προσθέτετε έξυπνα φώτα, τα οποία μπορούν να ανάψουν τα φώτα πριν επιστρέψετε στο σπίτι από τη δουλειά, μπορείτε να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερη ενέργεια.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα φώτα σας είναι αναμμένα για σχεδόν 50% λιγότερο χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας – μια τεράστια διαφορά. Τα έξυπνα φώτα μπορούν επίσης να ανάβουν και να σβήνουν με βάση την ανατολή και τη δύση του ηλίου, κάνοντας την ημέρα σας πιο ομοιόμορφα φωτισμένη χωρίς να ταλαιπωρείστε με διακόπτες.

Σε αντίθεση με τους λαμπτήρες πυράκτωσης και τους λαμπτήρες φθορισμού ή τους σωλήνες που μπορεί να έχουν υψηλό κόστος διάρκειας ζωής όταν ανάβουν και σβήνουν, οι λαμπτήρες LED δεν χάνουν τη ζωή τους με αυτόν τον τρόπο. Εφαρμογή διαχείρισης χρήσης νερού

Βοηθήστε στη μείωση της σπατάλης νερού

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος εκτιμά ότι περίπου 1 τρισεκατομμύριο γαλόνια νερού σπαταλώνται κάθε χρόνο λόγω οικιακών διαρροών. Αυτά που φαίνονται σαν μικρά προβλήματα – μια τουαλέτα που συνεχίζει να τρέχει ή μια αργή στάλα κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας – μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες. Η χρήση τεχνολογίας που μπορεί να ειδοποιεί αυτόματα τους χρήστες για την παρουσία διαρροής μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτής της απώλειας επιλύοντας τα προβλήματα νωρίτερα.

Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο σπίτι σας για διαρροές για να ξεκινήσετε, δουλεύοντας μεθοδικά και ρυθμίζοντας τους σωλήνες.

Μετά από αυτό, ένας έξυπνος ανιχνευτής διαρροών μπορεί να διασφαλίσει ότι όλα θα παραμείνουν σε σχήμα πλοίου. Κουμπί ρύθμισης χειρός ψηφιακού κλιματιστικού Μειώστε την κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη νοικοκυριών

Ο κλιματισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 12% της κατανάλωσης ενέργειας στο σπίτι, ενώ η εξαναγκασμένη θέρμανση του αέρα μπορεί να αντιπροσωπεύει έως και το 29%, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

Οι προγραμματιζόμενοι θερμοστάτες αντιπροσώπευαν ήδη μια μεγάλη βελτίωση, επιτρέποντας στους χρήστες να ρυθμίσουν ένα χρονόμετρο για την εκκίνηση του κλιματισμού πριν φύγουν από την εργασία τους, για παράδειγμα.

Οι έξυπνοι θερμοστάτες όπως η Nest το κάνουν ένα βήμα παραπέρα, με αλγόριθμους που μελετούν τον τρόπο με τον οποίο η ζέστη και η δροσιά κινούνται πραγματικά στο σπίτι σας και προσαρμόζονται ανάλογα.

Η Nest ανέφερε το 2015 ότι ο “θερμοστάτης εκμάθησης” εξοικονόμησε τους χρήστες περίπου 15% στην ψύξη και περίπου 10% έως 12% στη θέρμανση. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 2% συνολική εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι για ψύξη και 3,5% εξοικονόμηση από τη θέρμανση. Γεωπόνος που χρησιμοποιεί τεχνολογία στο γεωργικό καλαμπόκι Περιορίστε τη χημική έκπλυση και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στα αγροκτήματα

Η γεωργία είναι από καιρό στραμμένη στην αποδοτικότητα, ειδικά για τους μικροκαλλιεργητές που προσπαθούν να μετατρέψουν τα στενά περιθώρια κέρδους σε βιώσιμο εισόδημα.

Ενώ οι ακριβείς αριθμοί είναι δύσκολο να βρεθούν, οργανισμοί όπως το PNAS ισχυρίζονται ότι οι έξυπνοι αισθητήρες μπορούν να παρακολουθούν τα αγροκτήματα για να επιτρέψουν πιο στοχευμένη εφαρμογή νερού και χημικών όπως τα φυτοφάρμακα.

Και αυτό είναι λογικό γιατί οι υπολογιστές είναι πολύ καλύτεροι από τους ανθρώπους στο να γνωρίζουν, για παράδειγμα, πότε ακριβώς πρέπει να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν τη ροή του λιπάσματος. Ο σύγχρονος αγροτικός εξοπλισμός μπορεί να προγραμματιστεί με πλήρεις χάρτες για το πού και τι θα εφαρμοστεί, διατηρώντας τις κινήσεις ακριβείς και εφαρμόζοντας προϊόντα όπου χρειάζεται.

Οι ανθρώπινοι χειριστές—λιγότερο σίγουροι και θέλουν να κάνουν λάθος με την προσοχή—είναι πιθανό να υπερισχύουν των προϊόντων μέσω πολλαπλών προσεκτικών συμπεριφορών. Ανιχνευτής διαρροής αερίου Αντιμετωπίστε τις διαρροές αερίου μεθανίου πιο γρήγορα

Ενώ το διοξείδιο του άνθρακα τραβάει περισσότερο την προσοχή στη διεθνή σκηνή, το μεθάνιο είναι το δεύτερο πιο κοινό αέριο θερμοκηπίου και μπορεί να είναι πιο επιζήμιο λίβρα προς λίβρα.

Υπάρχουν φυσικές πηγές μεθανίου όπως τα ζώα που μπορούν να μειωθούν κάπως με την πάροδο του χρόνου με αλλαγές διατροφής, για παράδειγμα.

Αλλά άλλα είναι ανθρωπογενή επειδή το μεθάνιο είναι το πιο κοινό συστατικό του «φυσικού αερίου» που χρησιμοποιείται στις σόμπες και τη θέρμανση.

Οι γραμμές φυσικού αερίου, που κάνουν ζιγκ-ζαγκ σε όλο τον κόσμο, είναι επιρρεπείς σε διαρροές.

Ένα σύστημα, που έχει ήδη αναπτυχθεί στην Ιταλία, χρησιμοποιεί έξυπνη ανίχνευση μεθανίου με αισθητήρες που βασίζονται σε οχήματα για να εντοπίσει διαρροές που χρειάζονται επιδιόρθωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνολογία φροντίζει για την ενυδάτωσή μας

Έξυπνη φόρμα παρακολούθησης της κινητικής ανάπτυξης των παιδιών

Μια ματιά στα ασθενοφόρα του μέλλοντος

Ερευνητές αναγεννούν τα κύτταρα της καρδιάς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο αντίκτυπος της μεταβαλλόμενης ευθύνης στην εμπειρία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε το ακριβές αποτέλεσμα μιας απόφασης πριν αυτή ληφθεί, ο Mackey εξήγησε ότι η ευθύνη για το περιεχόμενο μπορεί να βαρύνει τους συντονιστές συγκεκριμένων ομάδων σε ιστότοπους όπως το Reddit και το Mastodon.

Μπορούν τα εργαλεία εικονικής πραγματικότητας να βοηθήσουν στη διδασκαλία θεμάτων μαιευτικής και γυναικολογίας σε φοιτητές ιατρικής;

Οι γνώσεις αυξήθηκαν μετά και από τις δύο μαθησιακές εμπειρίες, αλλά διατηρήθηκαν μόνο στην ομάδα περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE κατά την παρακολούθηση μιας εβδομάδας. Τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες αντανακλούσαν υψηλό βαθμό ικανοποίησης από το εργαλείο περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE σε σύγκριση με το παραδοσιακό φροντιστήριο.

Μοντέλα προβλέπουν τον κίνδυνο τραυματισμών που σχετίζονται με πτώση ενοίκων γηροκομείων

"Αυτά τα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ερευνητές και κλινικούς ιατρούς για τον ακριβή προσδιορισμό του κινδύνου των ασθενών για τραυματισμούς που σχετίζονται με πτώση, χρησιμοποιώντας δεδομένα κλινικής αξιολόγησης που συλλέγονται συνήθως", έγραψαν οι συγγραφείς. "Στα γηροκομεία, τα μοντέλα αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη στόχευση προληπτικών στρατηγικών".

Αλγόριθμος σε πιθανές θεραπείες για την covid-19 και για μελλοντικές πανδημίες

Οι ερευνητές είναι μέλη μιας διεπιστημονικής ομάδας που αποτελείται από ανοσολόγους, βιολόγους, χημικούς, επιστήμονες δεδομένων, θεωρητικούς παιγνίων, γενετιστές, μαθηματικούς και γιατρούς, που επιδιώκει να αναπτύξει καινοτόμες στρατηγικές για την αντιμετώπιση της Covid-19.

H Microsoft ανακοίνωσε σημαντική ενημέρωση στα Windows 11

– ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών iPhone για συνδεσιμότητα, με την εισαγωγή του Phone Link για iOS. Με το Phone Link για iOS, οι χρήστες δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσουν μήπως χάσουν μια σημαντική κλήση ή ένα μήνυμα, ενώ συγκεντρώνονται στο Windows 11 PC τους.

Μοντέλο μηχανικής μάθησης επικεντρώνεται σε άρθρα ειδήσεων για να προβλέψει τα κρούσματα της επισιτιστικής κρίσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι διαπίστωσαν επίσης ότι η συμπλήρωση των παραδοσιακών προγνωστικών μετρήσεων με ειδησεογραφική κάλυψη βελτίωσε περαιτέρω την ακρίβεια των προβλέψεων για την επισιτιστική κρίση, γεγονός που υποδηλώνει την αξία των "υβριδικών" μοντέλων. Οι ερευνητές βλέπουν, επίσης, πιθανές ευρύτερες χρήσεις για το έργο τους.

Η καινοτόμος τεχνολογία υπόσχεται πολλά κατά ορισμένων καρκίνων της κεφαλής και του τραχήλου

Μετά τη δοκιμή φάσης 1, βρίσκεται σε εξέλιξη μια δοκιμή φάσης 1Β που συνδυάζει κύτταρα πρώτης γενιάς και ανοσοθεραπείες. Πρόσφατα άνοιξε μια άλλη μελέτη που λειτουργεί με μια δεύτερη γενιά των μονοπύρηνων κυττάρων περιφερικού αίματος PBMCs που παρασκευάζονται με βελτιωμένο τρόπο, λέει ο Jimeno. Επιπλέον, τα κριτήρια ένταξης για τη μελέτη με μονοπύρηνα κύτταρα περιφερικού αίματος PBMC δεύτερης γενιάς είναι πολύ ευρύτερα.

Η νέα τεχνολογία ηχητικής πλοήγησης επιτρέπει στους τυφλούς να πλοηγηθούν

Επιπλέον, με την καλύτερη κατανόηση των νευρικών μηχανισμών που διέπουν την ανάπτυξη και τη λειτουργία της χωρικής πλοήγησης, ίσως μπορέσουμε να εντοπίσουμε πρώιμους βιοδείκτες και στόχους για παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην πρόληψη ή την επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου του Alzheimer. Η εργασία δημοσιεύεται στο περιοδικό Current Biology.