Τεχνολογία

Υπουργείο Υγείας Ντρουμπάι: Σχέδια για «βελτίωση» της χρήσης της έξυπνης τεχνολογίας υγείας

Υπουργείο Υγείας Ντρουμπάι: Σχέδια για «βελτίωση» της χρήσης της έξυπνης τεχνολογίας υγείας

Πιστεύεται ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπόρεσαν να αναβαθμίσουν την τεχνολογία πιο γρήγορα λόγω της «καλής τεχνολογικής υποδομής και των επενδύσεών τους σε τεχνολογία αιχμής όπως η ιατρική τεχνητή νοημοσύνη τα τελευταία χρόνια».

Υπουργείο Υγείας Ντρουμπάι: Η Αρχή είπε ότι αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με την Enpy, μια νέα ετειρεία με έδρα το Ντουμπάι που ειδικεύεται στην ιατρική τεχνητή νοημοσύνη , για τη βελτίωση της παρακολούθησης απομακρυσμένων ασθενών. Το Υπουργείο Υγείας του Ντουμπάι αποκάλυψε σχέδια για «βελτίωση» της χρήσης της έξυπνης τεχνολογίας υγείας, εξερευνώντας την παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών σε πρώτη φάση.

Για να συμπέσει με την ευκαιρία καινοτομιών 2021 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η Αρχή δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με την Enpy, μια νέα εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι που ειδικεύεται στην ιατρική τεχνητή νοημοσύνη, για να εξετάσει τη χρήση της τροφοδοτούμενης συσκευής για απομακρυσμένη παρακολούθηση. Δεν διαβιβάστηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες από την Αρχή Υγείας αυτή τη στιγμή.

Στη σελίδα της στο LinkedIn η Enpy περιγράφεται ως «εταιρεία με σκοπό την επιτάχυνση της πρόσβασης του κόσμου στην προληπτική υγειονομική περίθαλψη». «Είμαστε πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουμε τις τελευταίες τεχνολογίες υγείας με στόχο τη βελτίωση τόσο της διαχείρισης της υγείας όσο και της περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή», εξήγησε ο Manal Taryam, Διευθύνων Σύμβουλος της μονάδας Πρωτοβάθμιας Υγείας της Αρχής Υγείας. «Τα τελευταία χρόνια έχουμε επικεντρωθεί στην παρακολούθηση ασθενούς στο σπίτι ειδικά για ηλικιωμένους ασθενείς. Έχουμε επίσης γρήγορα τροφή για τηλεϊατρική.

«Η χρήση της τεχνολογίας για παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών έχει ιδιαίτερη σημασία στο τρέχον τοπίο της υγειονομικής περίθαλψης του κόσμου και θέλουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με εταιρείες σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο για την εφαρμογή τεχνολογιών υγειονομικής περίθαλψης μετά από ανάλυση βάσει τεκμηρίων». Το προϊόν που λειτουργεί με τεχνολογία ιατρικής τεχνητής νοημοσύνης της Enpy έχει περιγραφεί ως “ιατρική συσκευή όλα σε ένα, μη επεμβατική” που μπορεί να συνδυαστεί με smartphone ή tablet. Στη συνέχεια παρακολουθεί σημαντικές πληροφορίες, όπως ζωτικά σημεία, για να κάνει τους ασθενείς να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις.

Μια έκθεση που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα αποκάλυψε ότι η πλειονότητα των οργανισμών υγείας και υπηρεσιών στα ΗΑΕ σχεδιάζουν να επενδύσουν περαιτέρω σε ψηφιακές τεχνολογίες και λύσεις δεδομένων αφού «βλέπουν την αξία τους και την αυξημένη σημασία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19».

Με επικεφαλής την EY, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Καινοτομίας Υγείας του Imperial College, η έκθεση με τίτλο «Αξιοποίηση της δύναμης των δεδομένων για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών: Μπορεί η πραγματικότητα να καλύψει τη φιλοδοξία;» – διαπίστωσε ότι η χώρα πρωτοστατεί πρόσφατα στην υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας και των λύσεων δεδομένων. Πιστεύεται ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπόρεσαν να αναβαθμίσουν την τεχνολογία πιο γρήγορα λόγω της «καλής τεχνολογικής υποδομής και των επενδύσεών τους σε τεχνολογία αιχμής όπως η ιατρική τεχνητή νοημοσύνη τα τελευταία χρόνια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι δέκα κορυφαίοι παράγοντες επιρροής στα ψηφιακά φαρμακευτικά προϊόντα το 4ο τρίμηνο του 2020

Οι 10 κορυφαίοι κίνδυνοι της τεχνολογίας υγείας για το 2021, όπως κατατάσσονται στο Εcri Institute

Tρεις ψηφιακές τάσεις υγείας που επηρεάζουν τους επενδυτές το 2021

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο πρώτος υπερυπολογιστής της ΕΕ είναι γεγονός – Πού θα βοηθήσει

Σλοβενία: Η κοινή επιχείρηση EuroHPC συγκεντρώνει ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους για την προμήθεια και την εγκατάσταση υπερυπολογιστών και τεχνολογιών παγκόσμιας κλάσης. Πέραν του Vega στη Σλοβενία, υπερυπολογιστές της EuroHPC έχουν αγοραστεί και θα εγκατασταθούν στα ακόλουθα κέντρα: Sofia Tech Park στη Βουλγαρία, Εθνικό Κέντρο Υπερυπολογιστικής IT4Innovations στην Τσεχία, CINECA στην Ιταλία, LuxProvide στο Λουξεμβούργο, Minho Advanced Computing Centeστην Πορτογαλία και CSC - IT Center for Science στη Φινλανδία.

Έφυγε από τη ζωή ο εμπνευστής του PDF Τσαρλς Γκέσκε

Τσαρλς Γκέσκε: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Τσαρλς Τζέσκε («Τσακ»), ο ένας από τους δύο ιδρυτές της Adobe, που βοήθησε στην ανάπτυξη του PDF. Την είδηση έκανε γνωστή η εταιρεία, μέσα από σχετική ανακοίνωσή της.

Τι αλλάζει σε Facebook και Instagram

Social media: Η αρχική ιδέα της εταιρείας βασιζόταν στην εξάλειψη τους άγχους και της ντροπής που προκαλούσε στους χρήστες της ο χαμηλός αριθμός των like, δημιουργώντας τους την πεποίθηση πως δεν είναι αρκετά δημοφιλείς. Μάλιστα, το ζήτημα ήταν ιδιαιτέρως αισθητό στους χρήστες μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι έφταναν στο σημείο να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους, αν δε λάμβαναν τον επιθυμητό αριθμό των likes.

Προηγμένοι φασματογράφοι εντοπίζουν ακόμα και σημειακές πηγές διοξειδίου του άνθρακα ή μεθανίου

Περιβαλλοντική ρύπανση: Όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Donald Trump απείλησε το 2016 να διακόψει τη χρηματοδότηση για τους δορυφόρους γεωσκόπησης της NASA, η πολιτεία της Καλιφόρνια απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εκτόξευε τους δικούς της δορυφόρους.

Εντυπωσιακά Timelapse από το Google Earth

Google Earth: Με τη νέα υπηρεσία οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη μας σε βάθος 37 ετών.

Μυστική βοήθεια σε θύματα κακοποίησης προσφέρει ιστότοπος στην Πολωνία

Η πλειονότητα αυτών που φτάνουν είναι γυναίκες και κάτω των 30 ετών. Η κακοποίηση μπορεί να είναι σωματική ή ψυχολογική και στα χέρια ενός συντρόφου ή συγγενή. Μεταξύ 10% και 20% των περιπτώσεων είχε ως αποτέλεσμα κλήσεις προς την αστυνομία.

H Νόρα αλ-Ματρουσί είναι η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που θα εκπαιδευθεί για αστροναύτης

Αραβικά Εμιράτα – Γυναίκα αστροναύτης: Η διαστημική δραστηριότητα των ΗΑΕ εντάσσεται στην στρατηγική που έχουν χαράξει με στόχο να γίνουν μια επιστημονική και τεχνολογική δύναμη και να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάρτηση τους από το πετρέλαιο. Τα ΗΑΕ έχουν προγραμματίσει να στείλουν στην επιφάνεια της Σελήνης ένα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης το 2024 και θέλουν να δημιουργήσουν μια αποικία εκεί στις αρχές του 22ου αιώνα.