Tεχνολογία

Ενίσχυση της διαδικτυακής ασφάλειας: Συμβουλές για γονείς

Ενίσχυση της διαδικτυακής ασφάλειας: Συμβουλές για γονείς

Μόλις ανεβάσετε μια φωτογραφία στο Διαδίκτυο, είναι δυνητικά εκεί έξω για πάντα. Είναι λογικό να επιβληθεί μια γενική απαγόρευση για την κοινή χρήση φωτογραφιών, επειδή απλά δεν μπορείτε να ξέρετε τι μπορεί να προκύψει από αυτές τις φωτογραφίες. Τηρώντας αυτά τα μέτρα, ο Siddiqui είναι της άποψης ότι θα ενισχυθεί η ασφάλεια των νέων που ασχολούνται με το διαδικτυακό περιεχόμενο.

Ενίσχυση της διαδικτυακής ασφάλειας: Η εταιρεία Διαδικτύου VPNOverview δημοσίευσε πληροφορίες σχετικά με το γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνο να βάλεις ένα παιδί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς επίβλεψη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε αύξηση των λογαριασμών TikTok με επίκεντρο τα παιδιά και ορισμένες περιπτώσεις ανησυχίας. Ο Mehak Siddiqui, Ειδικός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων από το VPNOverview λέει στο Digital Journal ότι οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν για τους κινδύνους από το να βάλουν τα παιδιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με την κατανόηση αυτού, η διαδικτυακή ασφάλεια μπορεί να ενισχυθεί.

Σύμφωνα με τον Siddiqui: «Το να μοιράζεστε τις φωτογραφίες των παιδιών σας στο διαδίκτυο φαίνεται αβλαβές, διασκεδαστικό ή ακόμη και απαραίτητο μερικές φορές, αλλά αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι υπάρχει ένας τόνος δεδομένων που συνδέονται με οποιοδήποτε κομμάτι ψηφιακών μέσων.

Όταν μοιράζεστε τις φωτογραφίες του παιδιού σας στο διαδίκτυο, αποκαλύπτετε επίσης μεταδεδομένα που δημιουργούνται αυτόματα, τα οποία περιλαμβάνουν την τοποθεσία GPS όπου δημιουργήθηκε, την ώρα και την ημερομηνία, τις πληροφορίες της συσκευής και πολλά άλλα.”

Αν και ορισμένοι γονείς μπορεί να μην το βλέπουν απαραίτητα ως πρόβλημα, ο Siddiqui προειδοποιεί: «Αυτό μπορεί να μην ακούγεται επικίνδυνο για τη μεμονωμένη φωτογραφία, αλλά σκεφτείτε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που μοιράζεστε στο Διαδίκτυο και προσθέτει έναν λεπτομερή χάρτη για το πού το παιδί σας συνήθως είναι σε συγκεκριμένες ώρες».

Όσον αφορά τις επιπτώσεις, ο Siddiqui σκιαγραφεί: «Αυτό καθιστά εύκολο για σχεδόν οποιονδήποτε να εντοπίσει πού πηγαίνει το παιδί σας σχολείο, για παράδειγμα, ή τα μέρη που συχνάζει με φίλους, και φυσικά, πού μένετε. Όπως έχουν δείξει αρκετές περιπτώσεις, οι καταδιώκτες και άλλοι παραβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να εντοπίσουν φυσικά το παιδί σας, γεγονός που υποδεικνύει τους πραγματικούς κινδύνους από την κοινή χρήση φωτογραφιών παιδιών στο διαδίκτυο».

Ο Siddiqui προσθέτει: «Είναι απίστευτα εύκολο για τους ανθρώπους να κλέψουν τις εικόνες του παιδιού σας και να τις χρησιμοποιήσουν για κάθε είδους πράγματα, από ψεύτικους λογαριασμούς μέχρι πορνογραφία και ακόμη και κλοπή ταυτότητας». Υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι, λέει ο Siddiqui: «Μπορεί ακόμη και να διαδώσει τον διαδικτυακό εκφοβισμό και την διαδικτυακή κακοποίηση που έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και των εφήβων».

Αυτά τα ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται από ανεπάρκειες με ορισμένους παρόχους περιεχομένου, όπως εξηγεί ο Siddiqui: «Επιπλέον, οι ρυθμίσεις απορρήτου που προσφέρονται από τις εφαρμογές κοινωνικών μέσων είναι συχνά ανεπαρκείς για την παροχή ολοκληρωμένης προστασίας. Επομένως, καλό είναι να αποφύγετε να μοιράζεστε τις φωτογραφίες των παιδιών σας στο Διαδίκτυο.”

Για να βοηθήσει τους αναγνώστες, ο Siddiqui δημοσίευσε μερικές σημαντικές συμβουλές για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο. Αυτές είναι:

Πώς να προστατέψετε το παιδί σας στο Διαδίκτυο Διατηρήστε τους υπολογιστές σας σε ένα κοινό δωμάτιο Το καλύτερο μέρος για τον οικογενειακό υπολογιστή είναι σε ένα κοινόχρηστο σαλόνι, όπου τα παιδιά γνωρίζουν ότι ένας γονέας μπορεί να κοιτάξει πάνω από τον ώμο τους ανά πάσα στιγμή. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι επιβλέπονται. Όποτε δεν βρίσκεστε εκεί, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό παρακολούθησης Διαδικτύου που αποκλείει επιβλαβείς ιστοτόπους, εάν το παιδί σας επιλέξει να έχει πρόσβαση σε αυτούς.

Ορίστε χρονικά όρια στις συσκευές

Το Διαδίκτυο είναι ένα φανταστικό εργαλείο για την εκμάθηση νέων πραγμάτων και τη θεραπεία της πλήξης – αλλά ο υπερβολικός χρόνος που αφιερώνεται σε αυτό δεν είναι καθόλου καλός για κανέναν.

Ευτυχώς, οι συσκευές θα σας επιτρέψουν να ορίσετε όρια στη χρήση τους.

Αυτό σημαίνει ότι θα σβήσουν μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα, που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να συνεχίζετε να τα ελέγχετε συνεχώς.

Μην τους αφήνετε να ανεβάζουν φωτογραφίες του εαυτού τους

Μόλις ανεβάσετε μια φωτογραφία στο Διαδίκτυο, είναι δυνητικά εκεί έξω για πάντα. Είναι λογικό να επιβληθεί μια γενική απαγόρευση για την κοινή χρήση φωτογραφιών, επειδή απλά δεν μπορείτε να ξέρετε τι μπορεί να προκύψει από αυτές τις φωτογραφίες. Τηρώντας αυτά τα μέτρα, ο Siddiqui είναι της άποψης ότι θα ενισχυθεί η ασφάλεια των νέων που ασχολούνται με το διαδικτυακό περιεχόμενο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι πλαστές δοκιμές COVID-19 δεν έχουν εγκριθεί από τη FDA για διανομή ή χρήση στις ΗΠΑ, αλλά μοιάζουν με εξουσιοδοτημένα τεστ

Πώς οι γονείς αντιμετωπίζουν το sexting των εφήβων;

Οδηγίες για την παραμονή των καταναλωτών σε ασφάλεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΣΕΙΒ: Άνω των 2,3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών των εταιρειών με Ιατροτεχνολογικά  προϊόντα 

Κλαδική Μελέτη ΣΕΙΒ: Πολλαπλή και διαχρονική η προσφορά του κλάδου των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (Ι/Π) στην υγεία, την επιχειρηματικότητα  και την οικονομία.Οι εταιρείες του κλάδου απασχολούν πάνω από 11.000 εργαζόμενους. Στα 1,3 δισ. ευρώ οι απαιτήσεις των εταιρειών από τα νοσοκομεία.

Νέο μαθηματικό μοντέλο προβλέπει κατολισθήσεις μετά από πυρκαγιά

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northwestern έχουν καταλήξει σε ένα μαθηματικό μοντέλο βασισμένο στη φυσική για να διερευνήσουν και να προβλέψουν περιοχές που είναι επιρρεπείς σε κατολισθήσεις σε περίπτωση πυρκαγιών.

Κρυφή κάμερα σε τουριστικό κατάλυμα στη Χαλκιδική καταγγέλθηκε από ζευγάρι νεαρής ηλικίας

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

Ο αντίκτυπος της μεταβαλλόμενης ευθύνης στην εμπειρία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε το ακριβές αποτέλεσμα μιας απόφασης πριν αυτή ληφθεί, ο Mackey εξήγησε ότι η ευθύνη για το περιεχόμενο μπορεί να βαρύνει τους συντονιστές συγκεκριμένων ομάδων σε ιστότοπους όπως το Reddit και το Mastodon.

Μπορούν τα εργαλεία εικονικής πραγματικότητας να βοηθήσουν στη διδασκαλία θεμάτων μαιευτικής και γυναικολογίας σε φοιτητές ιατρικής;

Οι γνώσεις αυξήθηκαν μετά και από τις δύο μαθησιακές εμπειρίες, αλλά διατηρήθηκαν μόνο στην ομάδα περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE κατά την παρακολούθηση μιας εβδομάδας. Τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες αντανακλούσαν υψηλό βαθμό ικανοποίησης από το εργαλείο περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE σε σύγκριση με το παραδοσιακό φροντιστήριο.

Μοντέλα προβλέπουν τον κίνδυνο τραυματισμών που σχετίζονται με πτώση ενοίκων γηροκομείων

"Αυτά τα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ερευνητές και κλινικούς ιατρούς για τον ακριβή προσδιορισμό του κινδύνου των ασθενών για τραυματισμούς που σχετίζονται με πτώση, χρησιμοποιώντας δεδομένα κλινικής αξιολόγησης που συλλέγονται συνήθως", έγραψαν οι συγγραφείς. "Στα γηροκομεία, τα μοντέλα αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη στόχευση προληπτικών στρατηγικών".

Αλγόριθμος σε πιθανές θεραπείες για την covid-19 και για μελλοντικές πανδημίες

Οι ερευνητές είναι μέλη μιας διεπιστημονικής ομάδας που αποτελείται από ανοσολόγους, βιολόγους, χημικούς, επιστήμονες δεδομένων, θεωρητικούς παιγνίων, γενετιστές, μαθηματικούς και γιατρούς, που επιδιώκει να αναπτύξει καινοτόμες στρατηγικές για την αντιμετώπιση της Covid-19.