Tεχνολογία

Ειδικοί: Σε θέματα κυβερνοασφάλειας δίνουν 10 συμβουλές για ασφαλείς αγορές στο διαδίκτυο

Ειδικοί: Σε θέματα κυβερνοασφάλειας δίνουν 10 συμβουλές για ασφαλείς αγορές στο διαδίκτυο

Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) σας συνδέουν σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή και κρύβουν την διεύθυνση του διαδικτυακού σας πρωτοκόλλου (IP), η χρήση ενός VPN μαζί με οποιαδήποτε από τις άλλες συμβουλές μας μπορεί να κάνει τις online αγορές σας εξαιρετικά ασφαλείς.

Ειδικοί: Η πιο πολυσύχναστη εποχή του χρόνου για αγορές πλησιάζει και οι καταναλωτές θα αναζητήσουν νέες προσφορές. Ωστόσο, είναι σημαντικό να παραμείνετε ασφαλείς από χάκερς και απατεώνες, ιδίως δεδομένου του βαθμού δραστηριότητας που επιδιώκει να στοχεύσει τους online αγοραστές. Ο ειδικός σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας Chris Bluvshtein από το VPNOverview.com έδωσε στο Digital Journal τις δέκα καλύτερες συμβουλές για να παραμείνουν οι καταναλωτές ασφαλείς κατά τις διαδικτυακές αγορές τους κατά τη διάρκεια των εορτών.

Οι συμβουλές είναι οι εξής:

Μείνετε σε ιστότοπους που γνωρίζετε

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό από έναν σύνδεσμο της Google που υπόσχεται μια καταπληκτική προσφορά, αλλά πριν κάνετε κλικ, κοιτάξτε το όνομα. Αν δεν είναι κάτι που αναγνωρίζετε, μην πάτε εκεί. Οι χάκερς μπορούν να χρησιμοποιούν παρόμοια ονόματα με εμπορικά σήματα του εμπορίου για να σας ξεγελάσουν και να σας οδηγήσουν να δώσετε τα δεδομένα σας, γι’ αυτό ελέγξτε δύο φορές ότι ο ιστότοπος είναι αυτός που γνωρίζετε. Η Google σας ενημερώνει επίσης αν έχετε επισκεφτεί την τοποθεσία στο παρελθόν, οπότε αξίζει να αφιερώσετε χρόνο και να ελέγξετε αυτά τα στοιχεία.

Ελέγξτε τη γραμμή URL

Κάθε ιστότοπος πρέπει να διαθέτει έγκυρο πιστοποιητικό ασφαλείας και μπορείτε να το καταλάβετε από το μικρό εικονίδιο με το λουκέτο δίπλα στη διεύθυνση URL. Εάν ένας ιστότοπος δεν διαθέτει ένα τέτοιο, τότε μην δώσετε τα τραπεζικά σας στοιχεία ή πολύτιμες πληροφορίες.

Ελέγξτε τις τραπεζικές σας δηλώσεις

Μπορεί να μην αντιληφθείτε καν ότι τα στοιχεία σας έχουν κλαπεί μέχρι να είναι πολύ αργά, αλλά κάνοντας συνήθεια τον έλεγχο του λογαριασμού και των καταστάσεών σας θα μπορέσετε να εντοπίσετε έγκαιρα κάθε ύποπτη δραστηριότητα. Η τράπεζά σας θα έχει πληροφορίες σχετικά με τυχόν χρονικά όρια που έχει για δόλιες αγορές, οπότε φροντίστε να παρακολουθείτε τις καταστάσεις σας.

Χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης

Το ασφαλέστερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε έναν μοναδικό, τυχαίο κωδικό πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς σας. Αντί όμως να τους γράφετε σε σημειώσεις post-it ή σε τετράδια, χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να τους έχετε όλους σε ένα μέρος. Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης κλειδώνουν τις πληροφορίες σας πίσω από έναν κύριο κωδικό πρόσβασης και πολλοί από αυτούς συμπληρώνουν αυτόματα τις συνδέσεις ιστοτόπων για εσάς, διατηρώντας σας ασφαλείς από επιθέσεις keylogger.

Μην ψωνίζετε σε δημόσιο Wi-Fi

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να μπείτε στον αγαπημένο σας ιστότοπο για ψώνια ενώ πίνετε έναν καφέ στην τοπική σας καφετέρια, αλλά αυτή η δημόσια σύνδεση wi-fi είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για χρήση. Το δημόσιο Wi-Fi σπάνια διαθέτει πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως κωδικούς πρόσβασης, και οι χάκερς μπορούν να κάνουν piggyback και να κλέψουν μη ασφαλείς τραπεζικές λεπτομέρειες και ευαίσθητες πληροφορίες χωρίς να το γνωρίζετε.

Χρησιμοποιήστε πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου

Εφαρμογές όπως το Apple Pay και το Google Pay μπορούν να προστατεύσουν τα τραπεζικά σας στοιχεία, οπότε αν ένας ιστότοπος τις δέχεται, είναι προτιμότερο να τις χρησιμοποιήσετε αντί της χρεωστικής σας κάρτας.

Χρησιμοποιήστε πιστωτική κάρτα

Αν κάτι είναι μεγάλης αξίας, μην χρησιμοποιείτε τη χρεωστική σας κάρτα για να το πληρώσετε. Η καταναλωτική νομοθεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο σημαίνει ότι μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων ή να διεκδικήσετε τα χρήματά σας πίσω, εάν η κάρτα σας κλαπεί. Οι πιστωτικές κάρτες έχουν επίσης μεγαλύτερη προστασία από τις χρεωστικές κάρτες.

Δημιουργήστε έναν προσωρινό τραπεζικό λογαριασμό

Ανοίγοντας έναν τραπεζικό λογαριασμό μόνο σε απευθείας σύνδεση, όπως η Revolut ή η Monzo, μπορείτε να ελέγχετε το ποσό των χρημάτων στα οποία έχετε πρόσβαση με μεταφορές από τον συνήθη λογαριασμό σας. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και αν παραβιαστούν τα στοιχεία σας, ο χάκερ δεν μπορεί να κάνει τίποτα στον πραγματικό τραπεζικό σας λογαριασμό.

Χρησιμοποιήστε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN)

Ένα VPN προστατεύει τα δεδομένα σας από τα αδιάκριτα βλέμματα. Ό,τι στέλνετε είναι κρυπτογραφημένο, οπότε ακόμη και αν ένας χάκερ μπορεί να σας δει σε ένα δίκτυο, δεν θα μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στις ευαίσθητες πληροφορίες σας. Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) σας συνδέουν σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή και κρύβουν την διεύθυνση του διαδικτυακού σας πρωτοκόλλου (IP), η χρήση ενός VPN μαζί με οποιαδήποτε από τις άλλες συμβουλές μας μπορεί να κάνει τις online αγορές σας εξαιρετικά ασφαλείς.

Αν φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό

Να είστε προσεκτικοί με οποιεσδήποτε διαφημίσεις για καταπληκτικές προσφορές. Μπορεί να μην πάρετε ποτέ το προϊόν ή να υπάρχουν κρυμμένοι κίνδυνοι. Αυτό το παλιό ρητό εξακολουθεί να ισχύει με τις ηλεκτρονικές αγορές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέο χτύπημα από κυβερνοπειρατές στις ΗΠΑ

Οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης πρέπει σαφώς να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Όλες οι θέσεις πληροφορικής διπλασιάζονται ως θέσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΣΕΙΒ: Άνω των 2,3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών των εταιρειών με Ιατροτεχνολογικά  προϊόντα 

Κλαδική Μελέτη ΣΕΙΒ: Πολλαπλή και διαχρονική η προσφορά του κλάδου των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (Ι/Π) στην υγεία, την επιχειρηματικότητα  και την οικονομία.Οι εταιρείες του κλάδου απασχολούν πάνω από 11.000 εργαζόμενους. Στα 1,3 δισ. ευρώ οι απαιτήσεις των εταιρειών από τα νοσοκομεία.

Νέο μαθηματικό μοντέλο προβλέπει κατολισθήσεις μετά από πυρκαγιά

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northwestern έχουν καταλήξει σε ένα μαθηματικό μοντέλο βασισμένο στη φυσική για να διερευνήσουν και να προβλέψουν περιοχές που είναι επιρρεπείς σε κατολισθήσεις σε περίπτωση πυρκαγιών.

Κρυφή κάμερα σε τουριστικό κατάλυμα στη Χαλκιδική καταγγέλθηκε από ζευγάρι νεαρής ηλικίας

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

Ο αντίκτυπος της μεταβαλλόμενης ευθύνης στην εμπειρία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε το ακριβές αποτέλεσμα μιας απόφασης πριν αυτή ληφθεί, ο Mackey εξήγησε ότι η ευθύνη για το περιεχόμενο μπορεί να βαρύνει τους συντονιστές συγκεκριμένων ομάδων σε ιστότοπους όπως το Reddit και το Mastodon.

Μπορούν τα εργαλεία εικονικής πραγματικότητας να βοηθήσουν στη διδασκαλία θεμάτων μαιευτικής και γυναικολογίας σε φοιτητές ιατρικής;

Οι γνώσεις αυξήθηκαν μετά και από τις δύο μαθησιακές εμπειρίες, αλλά διατηρήθηκαν μόνο στην ομάδα περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE κατά την παρακολούθηση μιας εβδομάδας. Τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες αντανακλούσαν υψηλό βαθμό ικανοποίησης από το εργαλείο περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE σε σύγκριση με το παραδοσιακό φροντιστήριο.

Μοντέλα προβλέπουν τον κίνδυνο τραυματισμών που σχετίζονται με πτώση ενοίκων γηροκομείων

"Αυτά τα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ερευνητές και κλινικούς ιατρούς για τον ακριβή προσδιορισμό του κινδύνου των ασθενών για τραυματισμούς που σχετίζονται με πτώση, χρησιμοποιώντας δεδομένα κλινικής αξιολόγησης που συλλέγονται συνήθως", έγραψαν οι συγγραφείς. "Στα γηροκομεία, τα μοντέλα αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη στόχευση προληπτικών στρατηγικών".

Αλγόριθμος σε πιθανές θεραπείες για την covid-19 και για μελλοντικές πανδημίες

Οι ερευνητές είναι μέλη μιας διεπιστημονικής ομάδας που αποτελείται από ανοσολόγους, βιολόγους, χημικούς, επιστήμονες δεδομένων, θεωρητικούς παιγνίων, γενετιστές, μαθηματικούς και γιατρούς, που επιδιώκει να αναπτύξει καινοτόμες στρατηγικές για την αντιμετώπιση της Covid-19.