Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Tεχνολογία

Διαδίκτυο: Ήρθε η ώρα να αποσυνδεθείτε για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας

Διαδίκτυο: Ήρθε η ώρα να αποσυνδεθείτε για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας

Για παράδειγμα, η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένο, διαταραγμένο και καθυστερημένο ύπνο, ο οποίος, με τη σειρά του, συνδέεται με κατάθλιψη, απώλεια μνήμης και κακές ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Διαδίκτυο: Υπάρχει μια ειρωνεία που θα γίνει σύντομα αντιληπτή καθώς διαβάζετε αυτό το άρθρο, γιατί ανοίγει ερωτήματα σχετικά με τον χρόνο που εσείς – εμείς – η κοινωνία – περνάτε στο διαδίκτυο και κατά πόσο αυτός είναι η πιο παραγωγική χρήση του χρόνου. Η γενική συναίνεση είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι περιφέρονται στο διαδίκτυο πολύ πέρα από το σημείο της παραγωγικότητας. Για παράδειγμα, οι ενήλικοι χρήστες του Διαδικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο περνούν σχεδόν τέσσερις ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο, εκ των οποίων οι τρεις σε smartphones.

Οι νέοι ενήλικες εξακολουθούν να περνούν τον περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο, με τους νέους 18-24 ετών να περνούν κατά μέσον όρο 5 ώρες και 6 λεπτά στο διαδίκτυο κάθε μέρα.

Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι είναι συνδεδεμένοι 24 ώρες το 24ωρο έχει επίσης αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο πληθυσμός στο σύνολό του εργάζεται και ζει.

Για όσους μένουν εκτός σύνδεσης, οι ειδικοί του Διαδικτύου από την Diggity Marketing παρείχαν στην Digital Journal ορισμένους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Οι ιδέες αυτές είναι οι εξής: Οι ιδέες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες, είναι οι εξής: –

Ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για την εξυπηρέτηση των πελατών τους:

Προγραμματίστε χρόνο χωρίς τεχνολογία

Είναι απολύτως αποδεκτό να μην είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Μία από τις χειρότερες πτυχές της αυτοαμφισβήτησης εμφανίζεται όταν λέμε στον εαυτό μας ότι το να είμαστε περισσότερο online ισοδυναμεί με μεγαλύτερη παραγωγικότητα.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προγραμματίζετε στιγμές χωρίς τεχνολογία κάθε μέρα. Απενεργοποιήστε τις συσκευές σας και περάστε λίγο χρόνο διαβάζοντας ένα βιβλίο ή παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές παρακολούθησης χρόνου

Αν μπορείτε να δείτε πόσο χρόνο ξοδεύετε κάθε μέρα για να κάνετε ορισμένα πράγματα, είναι πιθανόν λιγότερο πιθανό να σπαταλήσετε ένα σωρό χρόνο στο διαδίκτυο.

Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι χρησιμοποιώντας μια επέκταση όπως το RescueTime, το ManicTime, το TimeDoctor ή το TimeCamp.

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές για να μπλοκάρετε γνωστούς ιστότοπους που σπαταλούν χρόνο

Είναι πιο πιθανό να καταναλώνετε παρά να δημιουργείτε όταν χρησιμοποιείτε μια ψηφιακή συσκευή. Αναπόφευκτα είναι δελεαστικό να επισκέπτεστε ιστότοπους όπως το Facebook, το Reddit, το Quora και πολλούς άλλους.

Για όσους έχουν λιγότερο αυτοέλεγχο, υπάρχουν διάφορες εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τις μπλοκάρετε για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Παραδείγματα είναι τα εξής:

Ρύθμιση μιας συσκευής εκτός σύνδεσης

Εξετάστε το ενδεχόμενο να ρυθμίσετε μια από τις συσκευές σας ώστε να μην έχει WiFi.

Δεν χρειάζεται να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την τεχνολογία για να αποσυνδεθείτε από το διαδίκτυο.

Αυτή η ρύθμιση μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη αν πρέπει να αφιερώσετε τον χρόνο σας εστιασμένο σε μια εργασία, όπως το διάβασμα, το γράψιμο ή το σχέδιο.

Απενεργοποιήστε τις περιττές ειδοποιήσεις

Βάλτε το τηλέφωνό σας στη λειτουργία “Μην ενοχλείτε” όταν εργάζεστε και μην έχετε ανοιχτές τις εφαρμογές και τους ιστότοπους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ως εναλλακτική λύση, ελέγξτε τις αντί γι’ αυτό σε συγκεκριμένες ώρες.

Αποδεχτείτε ότι δεν μπορεί να απαντηθεί κάθε μήνυμα ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Είναι αδύνατο να ζείτε μια υγιή ζωή και ταυτόχρονα να απαντάτε σε κάθε μήνυμα ή email. Αφιερώστε μια ώρα για να απαντήσετε στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της δουλειάς σας και άλλη μισή ώρα αργότερα για να απαντήσετε σε όλα αυτά τα μηνύματα που έχουν αποθηκευτεί από τους φίλους και την οικογένειά σας.

Ποτέ μην “περιηγείστε απλά

Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση ‘απλά περιηγούνται’ και να παρακολουθούν αυτή την ατελείωτη σειρά βίντεο και εικόνων στο Instagram και το TikTok.

Οι αλγόριθμοί τους έχουν σχεδιαστεί για να σας κρατούν απασχολημένους ανά πάσα στιγμή. Στην πραγματικότητα, χρειάζονται μόλις δύο ώρες για να σας ‘καταλάβουν’ και να σας οδηγήσουν βαθιά σε λαγότρυπες περιεχομένου από τις οποίες είναι δύσκολο να ξεφύγετε.

Βγείτε έξω χωρίς τηλέφωνο

Μπορεί να είναι αναζωογονητικό να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι ο έξω κόσμος εξακολουθεί να υπάρχει.

Η συνειδητοποίηση ότι κάθε τυχαίος περαστικός ζει μια ζωή τόσο ζωντανή και σύνθετη όσο και η δική σας μπορεί να κάνει θαύματα για την ψυχική σας υγεία.

Για παράδειγμα, η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένο, διαταραγμένο και καθυστερημένο ύπνο, ο οποίος, με τη σειρά του, συνδέεται με κατάθλιψη, απώλεια μνήμης και κακές ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι μας κάνει να μοιραζόμαστε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Πέντε γνώσεις σχετικά με την ψυχική υγεία και τη φροντίδα ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια του 2020

Πώς έχει αλλάξει η αντίληψη της ερωτικής επαφής τα τελευταία χρόνια;

Πώς οι έφηβοι εκφοβίζουν τον εαυτό τους στον κυβερνοχώρο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η τηλεϊατρική πρωτοβάθμιας περίθαλψης συνδέεται με λιγότερα αντιβιοτικά για τα παιδιά

"Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι οι πάροχοι πρωτοβάθμιας περίθαλψης PCP μπορούν να παρέχουν φροντίδα υψηλής ποιότητας με αυτήν την τεχνολογία και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι πληρωτές δομούν προσεκτικά τα προγράμματα τηλεϋγείας και τις πληρωμές, έτσι ώστε η τηλεϋγεία ενσωματωμένη στην πρωτοβάθμια περίθαλψη να παραμένει βιώσιμη επιλογή για πρακτικές και οικογένειες."

ΣΕΙΒ: Άνω των 2,3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών των εταιρειών με Ιατροτεχνολογικά  προϊόντα 

Κλαδική Μελέτη ΣΕΙΒ: Πολλαπλή και διαχρονική η προσφορά του κλάδου των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (Ι/Π) στην υγεία, την επιχειρηματικότητα  και την οικονομία.Οι εταιρείες του κλάδου απασχολούν πάνω από 11.000 εργαζόμενους. Στα 1,3 δισ. ευρώ οι απαιτήσεις των εταιρειών από τα νοσοκομεία.

Νέο μαθηματικό μοντέλο προβλέπει κατολισθήσεις μετά από πυρκαγιά

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northwestern έχουν καταλήξει σε ένα μαθηματικό μοντέλο βασισμένο στη φυσική για να διερευνήσουν και να προβλέψουν περιοχές που είναι επιρρεπείς σε κατολισθήσεις σε περίπτωση πυρκαγιών.

Κρυφή κάμερα σε τουριστικό κατάλυμα στη Χαλκιδική καταγγέλθηκε από ζευγάρι νεαρής ηλικίας

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

Ο αντίκτυπος της μεταβαλλόμενης ευθύνης στην εμπειρία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε το ακριβές αποτέλεσμα μιας απόφασης πριν αυτή ληφθεί, ο Mackey εξήγησε ότι η ευθύνη για το περιεχόμενο μπορεί να βαρύνει τους συντονιστές συγκεκριμένων ομάδων σε ιστότοπους όπως το Reddit και το Mastodon.

Μπορούν τα εργαλεία εικονικής πραγματικότητας να βοηθήσουν στη διδασκαλία θεμάτων μαιευτικής και γυναικολογίας σε φοιτητές ιατρικής;

Οι γνώσεις αυξήθηκαν μετά και από τις δύο μαθησιακές εμπειρίες, αλλά διατηρήθηκαν μόνο στην ομάδα περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE κατά την παρακολούθηση μιας εβδομάδας. Τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες αντανακλούσαν υψηλό βαθμό ικανοποίησης από το εργαλείο περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE σε σύγκριση με το παραδοσιακό φροντιστήριο.

Close Icon