Tεχνολογία

Διαδίκτυο: Ήρθε η ώρα να αποσυνδεθείτε για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας

Διαδίκτυο: Ήρθε η ώρα να αποσυνδεθείτε για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας

Για παράδειγμα, η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένο, διαταραγμένο και καθυστερημένο ύπνο, ο οποίος, με τη σειρά του, συνδέεται με κατάθλιψη, απώλεια μνήμης και κακές ακαδημαϊκές επιδόσεις.

ADMAN

Διαδίκτυο: Υπάρχει μια ειρωνεία που θα γίνει σύντομα αντιληπτή καθώς διαβάζετε αυτό το άρθρο, γιατί ανοίγει ερωτήματα σχετικά με τον χρόνο που εσείς – εμείς – η κοινωνία – περνάτε στο διαδίκτυο και κατά πόσο αυτός είναι η πιο παραγωγική χρήση του χρόνου. Η γενική συναίνεση είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι περιφέρονται στο διαδίκτυο πολύ πέρα από το σημείο της παραγωγικότητας. Για παράδειγμα, οι ενήλικοι χρήστες του Διαδικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο περνούν σχεδόν τέσσερις ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο, εκ των οποίων οι τρεις σε smartphones.

Οι νέοι ενήλικες εξακολουθούν να περνούν τον περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο, με τους νέους 18-24 ετών να περνούν κατά μέσον όρο 5 ώρες και 6 λεπτά στο διαδίκτυο κάθε μέρα.

Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι είναι συνδεδεμένοι 24 ώρες το 24ωρο έχει επίσης αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο πληθυσμός στο σύνολό του εργάζεται και ζει.

Για όσους μένουν εκτός σύνδεσης, οι ειδικοί του Διαδικτύου από την Diggity Marketing παρείχαν στην Digital Journal ορισμένους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Οι ιδέες αυτές είναι οι εξής: Οι ιδέες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες, είναι οι εξής: –

Ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για την εξυπηρέτηση των πελατών τους:

Προγραμματίστε χρόνο χωρίς τεχνολογία

Είναι απολύτως αποδεκτό να μην είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Μία από τις χειρότερες πτυχές της αυτοαμφισβήτησης εμφανίζεται όταν λέμε στον εαυτό μας ότι το να είμαστε περισσότερο online ισοδυναμεί με μεγαλύτερη παραγωγικότητα.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προγραμματίζετε στιγμές χωρίς τεχνολογία κάθε μέρα. Απενεργοποιήστε τις συσκευές σας και περάστε λίγο χρόνο διαβάζοντας ένα βιβλίο ή παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές παρακολούθησης χρόνου

Αν μπορείτε να δείτε πόσο χρόνο ξοδεύετε κάθε μέρα για να κάνετε ορισμένα πράγματα, είναι πιθανόν λιγότερο πιθανό να σπαταλήσετε ένα σωρό χρόνο στο διαδίκτυο.

Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι χρησιμοποιώντας μια επέκταση όπως το RescueTime, το ManicTime, το TimeDoctor ή το TimeCamp.

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές για να μπλοκάρετε γνωστούς ιστότοπους που σπαταλούν χρόνο

Είναι πιο πιθανό να καταναλώνετε παρά να δημιουργείτε όταν χρησιμοποιείτε μια ψηφιακή συσκευή. Αναπόφευκτα είναι δελεαστικό να επισκέπτεστε ιστότοπους όπως το Facebook, το Reddit, το Quora και πολλούς άλλους.

Για όσους έχουν λιγότερο αυτοέλεγχο, υπάρχουν διάφορες εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τις μπλοκάρετε για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Παραδείγματα είναι τα εξής:

Ρύθμιση μιας συσκευής εκτός σύνδεσης

Εξετάστε το ενδεχόμενο να ρυθμίσετε μια από τις συσκευές σας ώστε να μην έχει WiFi.

Δεν χρειάζεται να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την τεχνολογία για να αποσυνδεθείτε από το διαδίκτυο.

Αυτή η ρύθμιση μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη αν πρέπει να αφιερώσετε τον χρόνο σας εστιασμένο σε μια εργασία, όπως το διάβασμα, το γράψιμο ή το σχέδιο.

Απενεργοποιήστε τις περιττές ειδοποιήσεις

Βάλτε το τηλέφωνό σας στη λειτουργία “Μην ενοχλείτε” όταν εργάζεστε και μην έχετε ανοιχτές τις εφαρμογές και τους ιστότοπους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ως εναλλακτική λύση, ελέγξτε τις αντί γι’ αυτό σε συγκεκριμένες ώρες.

Αποδεχτείτε ότι δεν μπορεί να απαντηθεί κάθε μήνυμα ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Είναι αδύνατο να ζείτε μια υγιή ζωή και ταυτόχρονα να απαντάτε σε κάθε μήνυμα ή email. Αφιερώστε μια ώρα για να απαντήσετε στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της δουλειάς σας και άλλη μισή ώρα αργότερα για να απαντήσετε σε όλα αυτά τα μηνύματα που έχουν αποθηκευτεί από τους φίλους και την οικογένειά σας.

Ποτέ μην “περιηγείστε απλά

Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση ‘απλά περιηγούνται’ και να παρακολουθούν αυτή την ατελείωτη σειρά βίντεο και εικόνων στο Instagram και το TikTok.

Οι αλγόριθμοί τους έχουν σχεδιαστεί για να σας κρατούν απασχολημένους ανά πάσα στιγμή. Στην πραγματικότητα, χρειάζονται μόλις δύο ώρες για να σας ‘καταλάβουν’ και να σας οδηγήσουν βαθιά σε λαγότρυπες περιεχομένου από τις οποίες είναι δύσκολο να ξεφύγετε.

Βγείτε έξω χωρίς τηλέφωνο

Μπορεί να είναι αναζωογονητικό να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι ο έξω κόσμος εξακολουθεί να υπάρχει.

Η συνειδητοποίηση ότι κάθε τυχαίος περαστικός ζει μια ζωή τόσο ζωντανή και σύνθετη όσο και η δική σας μπορεί να κάνει θαύματα για την ψυχική σας υγεία.

Για παράδειγμα, η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένο, διαταραγμένο και καθυστερημένο ύπνο, ο οποίος, με τη σειρά του, συνδέεται με κατάθλιψη, απώλεια μνήμης και κακές ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι μας κάνει να μοιραζόμαστε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Πέντε γνώσεις σχετικά με την ψυχική υγεία και τη φροντίδα ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια του 2020

Πώς έχει αλλάξει η αντίληψη της ερωτικής επαφής τα τελευταία χρόνια;

Πώς οι έφηβοι εκφοβίζουν τον εαυτό τους στον κυβερνοχώρο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ενεργοποιημένες με υπερήχους μικροφυσαλίδες ενισχύουν τη δραστικότητα των συνήθων θεραπευτικών ουσιών στον καρκίνο του παγκρέατος

"Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν περαιτέρω την αποδεδειγμένη δυνατότητα της τεχνολογίας ACT να ενισχύσει τις συνήθεις θεραπείες για τους δύσκολα θεραπεύσιμους καρκίνους και προσβλέπουμε στην πρόοδο του προγράμματος κλινικής ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα".

Οι ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας δίνουν 10 συμβουλές για ασφαλείς αγορές στο διαδίκτυο

Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) σας συνδέουν σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή και κρύβουν την διεύθυνση του διαδικτυακού σας πρωτοκόλλου (IP), η χρήση ενός VPN μαζί με οποιαδήποτε από τις άλλες συμβουλές μας μπορεί να κάνει τις online αγορές σας εξαιρετικά ασφαλείς.

Βοηθώντας τους ατροφικούς μύες να ξαναχτιστούν καλύτερα

Ωστόσο, όταν συνέκριναν άμεσα τη μυϊκή συμπίεση μέσω της προηγούμενης συσκευής με τη μυϊκή διάταση και σύσπαση μέσω της συσκευής MAGENTA, μόνο η τελευταία είχε σαφή θεραπευτικά αποτελέσματα στο μοντέλο ατροφίας ποντικού.

Νέο εργαλείο προβλέπει τον κίνδυνο επανεισαγωγής στο νοσοκομείο για παιδιά πριν από το εξιτήριο

"Πιστεύουμε ότι το εργαλείο πρόβλεψης επανεισδοχής που διαθέτουμε είναι το πιο ολοκληρωμένο που διαθέτουν τα νοσοκομεία για να αντιμετωπίζουν τις αναμενόμενες ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους πριν από το εξιτήριο, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο επανανοσηλείας".

Διερεύνηση των δυνατοτήτων του ρομπότ Paro που μοιάζει με φώκια σε περιβάλλον φροντίδας ηλικιωμένων

"Συγκριτικές εργασίες στον τομέα αυτό είναι σχεδόν ανύπαρκτες και θα ήθελα να συσχετίσω τις ομοιότητες και τις διαφορές στη διάδοση των ρομπότ φροντίδας στη Γαλλία και την Ιαπωνία με κοινές ή διαφορετικές φαντασιώσεις μιας "επανάστασης" των ρομπότ, τις δημόσιες πολιτικές σε σχέση με την έρευνα και τη χρηματοδότηση και τη διαχείριση των έργων επί τόπου (σε νοσοκομεία και γηριατρικές εγκαταστάσεις) από τοπικούς φορείς και άτομα πρώτης γραμμής φροντίδας".

Συσκευή «διαβάζει» τον εγκέφαλο και ξαναδίνει «φωνή» σε άνθρωπο με παράλυση ομιλίας

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Έντουαρντ Τσανγκ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Nature Communications, σχεδίασαν ένα νέο σύστημα ικανό να «μεταφράζει» την σιωπηλή εγκεφαλική νοητική δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο, αποκωδικοποιώντας ένα-ένα τα γράμματα και μετά σχηματίζοντας ολόκληρες προτάσεις, διαθέτοντας πλέον ένα λεξιλόγιο 1.152 λέξεων. Η μέθοδος δοκιμάστηκε με επιτυχία σε άνθρωπο με σοβαρή παράλυση άκρων και φωνής.

Ενέσεις φόβου; Ένα φορητό μαλακό ρομπότ μπορεί να απαλύνει την αποστροφή σας για τις βελόνες

Μελλοντικές εκδόσεις του ρομπότ θα μπορούσαν να αναπτυχθούν ώστε να χρησιμοποιούν ένα ελεγχόμενο βλέμμα ή τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας για να βοηθήσουν στην οικοδόμηση μιας σύνδεσης με τον ασθενή ή να τον αποσπάσουν από την αντίληψη του πόνου σε διάφορες καταστάσεις.

Ποιοι πρέπει να φορούν φορητές συσκευές παρακολούθησης της υγείας τους

Ο Lovedeep S. Dhingra, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Yale και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν δεδομένα από την Εθνική Έρευνα για τις Τάσεις των Πληροφοριών Υγείας (Health Information National Trends Survey) για το 2019 έως το 2020 για να εξετάσουν την αυτοαναφερόμενη χρήση φορητών συσκευών από ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο και όσους αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο