Ταξίδια

Ακυρώσεις Πτήσεις: Μεγάλη άνοδος στους ανθρώπους που θέλουν να ακυρώσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Ακυρώσεις Πτήσεις: Μεγάλη άνοδος στους ανθρώπους που θέλουν να ακυρώσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

«Με περισσότερες από 200 πτήσεις που ακυρώθηκαν την τελευταία εβδομάδα λόγω προβλημάτων προσωπικού στα αεροδρόμια πάνω-κάτω στη χώρα, είναι συναρπαστικό να βλέπουμε την κλίμακα στην οποία οι Βρετανοί παραθεριστές αποφασίζουν να ακυρώσουν τη δική τους πτήση για να μην κινδυνεύουν με πολύωρες ουρές και γενική διακοπή των ταξιδιών».

Ακυρώσεις Πτήσεις: Σε όλη την Ευρώπη πολλοί επαγγελματίες ταξιδιώτες και παραθεριστές έχουν απογοητευτεί λόγω των ακυρωμένων αεροπορικών πτήσεων. Αυτή η κατάσταση ήταν χειρότερη στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι οικονομικές αεροπορικές εταιρείες κυριαρχούν στην αρένα των ελλειμμάτων πτήσεων. Οι επιβάτες που έχουν κάνει κράτηση με αεροπορικές εταιρείες όπως η EasyJet, η British Airways, η Tui Airways και η Wizz Air είναι μεταξύ εκείνων που έχουν δει τα σχέδιά τους να επιστρέψουν από τις διακοπές τους να διακόπτονται.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο προέκυψε η έλλειψη πτήσεων οφείλεται στο ότι οι αεροπορικές εταιρείες δέχονται πάρα πολλές κρατήσεις και δεν έχουν επαρκή διαθέσιμα πληρώματα πτήσης. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, πολλές αεροπορικές εταιρείες άφησαν το προσωπικό να φύγει και δυσκολεύτηκαν να προσλάβουν νέα μέλη του προσωπικού, κάτι που είναι εν μέρει προϊόν των χαμηλών μισθών που προσφέρονται στην εύρωστη οικονομία, καθώς και του ανεπαρκούς χρόνου για την εκπαίδευση των νέων προσλήψεων.

Συνολικά, πολλά τμήματα του ταξιδιωτικού τομέα ήταν κοντόφθαλμα στον σχεδιασμό για την επανέναρξη της δραστηριότητας μετά τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Αυτή η κατάσταση έχει γίνει έντονα εμφανής όσον αφορά τις αναζητήσεις στο Διαδίκτυο.

Εδώ οι αναζητήσεις για «ακύρωση της πτήσης μου» έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο ενός έτους.

Αυτό έγινε καθώς οι παραθεριστές αντιμετώπισαν ωριαίες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια

Μια ανάλυση των δεδομένων αναζήτησης Google αποκαλύπτει ότι οι αναζητήσεις για «ακύρωση της πτήσης μου» αυξήθηκαν κατά 163 τοις εκατό στο Ηνωμένο Βασίλειο την εβδομάδα μεταξύ 22 Μαΐου 2022 και 4 Ιουνίου 2022.

Η τελευταία εβδομάδα του Μαΐου ήταν περίοδος σχολικών διακοπών καθώς και Ιωβηλαίου Σαββατοκύριακου (που σηματοδοτούν τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ ως αρχηγού κράτους).

Η ανάλυση προέρχεται από την ταξιδιωτική εταιρεία OurWovenJourney και έχει δοθεί στην Digital Journal.

Η έρευνα αποκαλύπτει μια μεγάλη άνοδο στους ανθρώπους που θέλουν να ακυρώσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Τα δεδομένα αποκαλύπτουν επίσης ότι οι αναζητήσεις για «επιστροφή χρημάτων για την πτήση μου» έχουν αυξηθεί κατά 137 τοις εκατό από τότε που ξεκίνησε το χάος.

Ένας εκπρόσωπος του OurWovenJourney λέει στην Digital Journal:

«Με περισσότερες από 200 πτήσεις που ακυρώθηκαν την τελευταία εβδομάδα λόγω προβλημάτων προσωπικού στα αεροδρόμια πάνω-κάτω στη χώρα, είναι συναρπαστικό να βλέπουμε την κλίμακα στην οποία οι Βρετανοί παραθεριστές αποφασίζουν να ακυρώσουν τη δική τους πτήση για να μην κινδυνεύουν με πολύωρες ουρές και γενική διακοπή των ταξιδιών».

Η εταιρεία προσθέτει: «Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν τον τεράστιο αντίκτυπο που έχουν οι αεροπορικές εταιρείες στους πελάτες τους με τις αναζητήσεις για «ακύρωση της πτήσης μου» υψηλότερες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου από ό,τι όταν ίσχυαν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ως αποτέλεσμα του lockdown».

Η κατάσταση δεν έχει ακόμη επιλυθεί, αν και το τέλος της περιόδου των διακοπών έχει αντιμετωπίσει ένα μέρος του βάρους. Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι βραχύβια με μια σειρά από γύρους βιομηχανικής δράσης που εξετάζονται από τα συνδικάτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κακοκαιρία και οι ελλείψεις εργαζομένων μετά την πανδημία τσακίζουν τα σχέδια αεροπορικών ταξιδιών για διακοπές

Επιπτώσεις της όμικρον στην παγκόσμια οικονομία

"Βροχή" οι ακυρώσεις πτήσεων στις ΗΠΑ λόγω Όμικρον

Χιλιάδες πτήσεις ακυρώνονται παγκοσμίως λόγω Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ματαίωση της απεργίας του προσωπικού της British Airways λόγω βελτιωμένης προσφοράς μισθών

Την ίδια στιγμή, πολλοί εργαζόμενοι στη Βρετανία είναι θυμωμένοι που οι αμοιβές δεν έχουν συμβαδίσει με το εκτοξευόμενο κόστος ζωής. Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε στο απόγειο 40 ετών στο 9,1% τον Μάιο και προβλέπεται σύντομα να φτάσει σε διπλά ποσοστά.

Kορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της Νικαράγουας, η επιβίβαση στο ενεργό ηφαίστειο Cerro Negro

Για περίπου οκτώ μήνες, δεν είχαμε σχεδόν τίποτα, αλλά τώρα οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στη χώρα και προφανώς έρχονται πάντα αναζητώντας αυτό», είπε ο Centeno. «Είναι το μόνο μέρος στον κόσμο όπου μπορείς να επιβιβαστείς σε ένα ενεργό ηφαίστειο!»

Η Tavern on the Green προσκαλεί τους θαμώνες της σε έναν εορταστικό χώρο συγκέντρωσης που αιχμαλωτίζει το πνεύμα του Central Park

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Tavern on The Green, ανατρέξτε στην επίσημη αρχική του σελίδα και τη σελίδα του στο Facebook και ακολουθήστε το εστιατόριο στο Instagram.

Ο Mark Murphy συζητά τις «διαδοχικές επιπτώσεις» των εντολών εμβολίων σε όλη την ταξιδιωτική βιομηχανία ενόψει της πολυάσχολης περιόδου των διακοπών.

Έχουμε αναπτύξει τεχνολογίες που ενισχύουν τις ικανότητες ανίχνευσης και μειώνουν τη σωματική επαφή, και είναι εξίσου σημαντικό οι επιβάτες να είναι προετοιμασμένοι με ταξιδιωτικές συμβουλές για την πιο αποτελεσματική εμπειρία στο σημείο ελέγχου», είπε ο Pekoske.

Γνωρίστε τη Χέδερ Πάρσονς που αναδεικνύει τη Σκόπελο σε πεζοπορικό χειμερινό τουριστικό προορισμό σε Ελλάδα και εξωτερικό

«Οι ντόπιοι πλέον καταλαβαίνουν ότι το περπάτημα και η πεζοπορία κάνουν καλό στην υγεία. Δεν ξέρω, όμως, πόσο έχουν συνειδητοποιήσει πως ο πεζοπορικός τουρισμός είναι ένας τρόπος να αναπτυχθεί η Σκόπελος».

Το Παρίσι επενδύει 250 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει 100% «ποδηλατική πόλη»

Act 2. Από φέτος, το Παρίσι διαθέτει ήδη περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα ασφαλών ποδηλατοδρόμων, συμπεριλαμβανομένων περίπου 52 χιλιομέτρων «coronapistes» που εισήχθησαν προσωρινά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου κάθε έτους

Το μεγάλο μάθημα της πανδημίας που είναι η συνεργασία όλων για το κοινό καλό, πρέπει να αποτελέσει και πυξίδα για την «επόμενη μέρα». Το ελληνικό ξενοδοχείο πρέπει να τύχει της υποστήριξης που αξίζει η προσφορά του, προκειμένου να είναι στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας των επόμενων χρόνων, για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο εξωστρέφειας, ποιότητας, καινοτομίας και βιώσιμης αξιοποίησης του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος της χώρας, αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Αφγανός πρώην υπουργός παραδίδει τώρα φαγητό στη Γερμανία με το ποδήλατό του

Καλεί όμως τη διεθνή κοινότητα να μην γυρίσει την πλάτη στο Αφγανιστάν και να συνεχίσει να παρέχει οικονομική υποστήριξη. Καθώς η βάρδιά του ξεκινάει το μεσημέρι, περνάει στο τηλέφωνό του. «Πρέπει να φύγω τώρα», λέει, περπατώντας στη βροχή για την πρώτη παράδοση της ημέρας.