Επιχειρηματικά

Κόσμος: 5.000 πτήσεις ακυρώθηκαν παγκοσμίως το Σαββατοκύριακο λόγω έλλειψης εργαζομένων και πιλότων

Κόσμος: 5.000 πτήσεις ακυρώθηκαν παγκοσμίως το Σαββατοκύριακο λόγω έλλειψης εργαζομένων και πιλότων

Ο Μάρεϊ είπε ότι οι αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να προσπαθούν να αντικαταστήσουν πιλότους και άλλους εργαζόμενους που δεν έχουν επιστρέψει από την έναρξη της πανδημίας COVID.

Κόσμος: 5.000 πτήσεις ακυρώθηκαν το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης: Εμπειρογνώμονας του κλάδου κατηγορεί τις ελλείψεις εργαζομένων και πιλότων. Η κακοκαιρία, οι ελλείψεις εργαζομένων μετά την πανδημία τσακίζουν τα σχέδια αεροπορικών ταξιδιών για διακοπές Οι ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις πτήσεων και ακυρώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Ημέρας Μνήμης Ο Πρόεδρος της ένωσης πιλότων της Southwest Airlines, Casey Murray, προσχώρησε στο «Fox & Friends First» για να συζητήσει τις χιλιάδες καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Ημέρας Μνήμης και πώς οι ελλείψεις προσωπικού επηρεάζουν τον κλάδο.

Οι ταξιδιώτες συγκλονίστηκαν από χιλιάδες καθυστερήσεις πτήσεων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των διακοπών της Ημέρας Μνήμης, εν μέρει λόγω της έλλειψης προσωπικού μετά την πανδημία.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πιλότων της Southwest Airlines, Κέισι Μάρεϊ, είπε στο «Fox & Friends First» την Τρίτη ότι υπάρχουν πολυάριθμες «ανεπάρκειες» που προκαλούν καθυστερήσεις στα ταξίδια, σε συνδυασμό με τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρη τη χώρα. “Υπήρχαν τόσοι πολλοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ που εξαφανίστηκαν από ολόκληρο το εργατικό δυναμικό. Υπάρχει έλλειψη πιλότων. Είναι δύσκολο να στρατολογηθούν και να διατηρηθούν οι καλύτεροι πιλότοι. Και έτσι το παλεύουμε επίσης”, είπε στον οικοδεσπότη Κάρλεϊ Σίμκους.

Η έναρξη της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου είδε τις ακυρώσεις να συσσωρεύονται το Σαββατοκύριακο. Περισσότερες από 5.000 πτήσεις ακυρώθηκαν παγκοσμίως από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware.

Η Delta Air Lines, η οποία είχε ήδη εκδώσει προειδοποίηση ότι μειώνει το θερινό της πρόγραμμα, υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ, με περισσότερες από 250 πτήσεις, ή το 9% των δραστηριοτήτων της, να καταργούνται το Σάββατο.

“Πριν το μεσημέρι της Κυριακής, η FlightAware.com ανέφερε περισσότερες από τρεις δωδεκάδες πτήσεις με καθυστέρηση και περίπου δώδεκα ακυρώσεις στο Sea-Tac.

Σε εθνικό επίπεδο, ο ιστότοπος ανέφερε ότι περισσότερες από 350 πτήσεις είχαν ήδη ακυρωθεί μόνο την Κυριακή.” Οι πιλότοι μήνυσαν το CDC για την εντολή προβολής βίντεο με μάσκα COVID

Ο Μάρεϊ είπε ότι οι αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να προσπαθούν να αντικαταστήσουν πιλότους και άλλους εργαζόμενους που δεν έχουν επιστρέψει από την έναρξη της πανδημίας COVID. “Πιστεύω ότι θα είναι μια πρόκληση για όλους σε ολόκληρο τον κλάδο.

Ελλείψεις από τους εργαζόμενους στις ράμπες μέχρι τους επιχειρησιακούς πράκτορες, αυτούς που σας κάνουν check in, τον έλεγχο αποσκευών καθώς και τους πιλότους. Θα είναι μια πρόκληση και πρέπει να τη διαχειριστεί η διοίκηση», είπε.

Ο Μάρεϊ προέβλεψε ότι τα ζητήματα θα βελτιωθούν τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

"Βροχή" οι ακυρώσεις πτήσεων στις ΗΠΑ λόγω Όμικρον

Επιπτώσεις της όμικρον στην παγκόσμια οικονομία

Χριστούγεννα σε όλον τον πλανήτη υπό την παραλλαγή "όμικρον"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

C-ity Connect: Πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση της ηπατίτιδας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ηπατίτιδα –  C-ity Connect –  πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα οδοιπορικό σε 3 πόλεις της βορείου Ελλάδας.Νέο οδοιπορικό σε Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη.

Pfizer: Με 400 εργαζόμενους και ισχυρή στήριξη του ΑΕΠ, το Center for Digital Innovation (CDI)

Έχοντας κατακτήσει το ορόσημο των 400 εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελούσε έναν από τους βασικούς στόχους που είχε θέσει η διοίκησή του, και συνεισφέροντας σημαντικά τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική οικονομία, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer επιβεβαιώνει ότι ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά εργασίας και στο πεδίο της ψηφιακής καινοτομίας, έχοντας πλέον εισέλθει στον τρίτο χρόνο λειτουργίας του στην Ελλάδα. 

Οδηγός για την ασφαλή χρήση των φαρμάκων

Ένας ψηφιακός χώρος ενημέρωσης για την κατανόηση των θεμάτων που μπορεί να προβληματίζουν και να απασχολούν έναν ασθενή.H Bayer Ελλάς πιστή στην αποστολή της, Επιστήμη για μια καλύτερη ζωή, τοποθετεί τον ασθενή στο επίκεντρο παρουσιάζοντας έναν πρωτοποριακό Ενημερωτικό Οδηγό με στόχο την καλύτερη ενημέρωσή των ασθενών σχετικά με την ασφαλή χρήση των φαρμάκων.

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία: #PameNaXasoume την αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη

Η Novo Nordisk Hellas, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας καθώς και της συνεισφοράς της, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της Ελλάδος για τη σημασία της πρόληψης της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, προχώρησε σήμερα στην υλοποίηση της 1ης ενέργειας του μνημονίου συνεργασίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.).

Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση

1 στους 3 Έλληνες τα τελευταία χρόνια πάσχουν από αρτηριακή υπέρταση και πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν . Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση .