Ρεπορτάζ Υγείας

Υπογεννητικότητα – Τι δείχνει η Eurostat για το πόσα παιδιά κάνουμε στην Ελλάδα;

Υπογεννητικότητα – Τι δείχνει η Eurostat για το πόσα παιδιά κάνουμε στην Ελλάδα;

Υπογεννητικότητα: Σε μια λεπτομερή ανάλυση, από τα σχεδόν 200 εκατομμύρια ιδιωτικά νοικοκυριά σε ολόκληρη την ΕΕ, περίπου το 24,3% αποτελείται από οικογένειες με παιδιά.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat για το 2022 που δημοσιεύθηκαν σήμερα, που συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου), αποκαλύπτεται ότι ένα στα τέσσερα νοικοκυριά στην ΕΕ αναθρέφει τουλάχιστον ένα παιδί. Σε μια λεπτομερή ανάλυση, από τα σχεδόν 200 εκατομμύρια ιδιωτικά νοικοκυριά σε ολόκληρη την ΕΕ, περίπου το 24,3% αποτελείται από οικογένειες με παιδιά.

  • Συγκεκριμένα, το 12,1% των νοικοκυριών στην ΕΕ αποτελείται από ένα παιδί, το 9,3% με δύο παιδιά και μόνο το 3% με τρία ή περισσότερα παιδιά.
  • Κατά την περίοδο από το 2012 έως το 2022, ο συνολικός αριθμός των νοικοκυριών στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 6,9%, αλλά κυρίως, το ποσοστό των νοικοκυριών που περιείχαν τουλάχιστον ένα παιδί μειώθηκε κατά 2,4%.
  • Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, τα υψηλότερα ποσοστά νοικοκυριών με παιδιά παρατηρήθηκαν στη Σλοβακία (33,9%), την Ιρλανδία (32,2%) και την Κύπρο (30,6%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά στη Φινλανδία (18,4%), τη Γερμανία (20,1%). , και την Ολλανδία (21,8%).
  • Είναι αξιοσημείωτο ότι σχεδόν τα μισά νοικοκυριά με παιδιά στην ΕΕ (49,5%) είχαν μόνο ένα παιδί, ενώ το 38,1% είχε δύο παιδιά και το 12,4% είχε τρία ή περισσότερα παιδιά το 2022.
  • Τα νοικοκυριά με ένα παιδί ήταν κυρίαρχα σε όλη την ΕΕ έθνη εκτός από την Ολλανδία, όπου τα νοικοκυριά με δύο παιδιά κατείχαν το υψηλότερο μερίδιο (42%).

Τα στοιχεία της Eurostat υπογραμμίζουν περαιτέρω ότι στην Ελλάδα, περίπου το 48% των νοικοκυριών με παιδιά περιλαμβάνει ένα παιδί, το 35% έχει δύο παιδιά και το 17% έχει τρία παιδιά. Επιπλέον, ο επιπολασμός των νοικοκυριών με ένα παιδί ξεπερνά το ήμισυ στην Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Μάλτα, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ουγγαρία. Αντίθετα, τα νοικοκυριά με τρία ή περισσότερα παιδιά αποτελούν τη μειονότητα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, που κυμαίνονται από 22,3% στην Ιρλανδία, 21,2% στη Σουηδία και 19,0% στη Φινλανδία έως 6,3% στην Πορτογαλία, 6,5% στη Βουλγαρία και 7,4% στην Ιταλια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το ποσοστό γεννήσεων της Ιταλίας φτάνει σε ιστορικό χαμηλό

Φρεμεντίτης : Δεν είναι ευνοϊκές οι συνθήκες εργασίας για τις γυναίκες

Tα 5 νέα μέτρα κατά της δημογραφικής κρίσης παρουσίασε στο Εconomist ο Χατζηδάκης

Η Eurolife FFH συμμετέχει στο διάλογο για το δημογραφικό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για την αντιμετώπιση της ιογενούς γαστρεντερίτιδας στο σπίτι

Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό, ειδικά μετά τη χρήση του μπάνιου, πριν από την προετοιμασία του φαγητού και το φαγητό. Τα στομαχικά σφάλματα εμφανίζονται συνήθως τον χειμώνα και την άνοιξη, επομένως είναι σημαντικό να είστε επιμελείς, ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου.

ΕΟΔΥ: 45 νεκροί από κορωνοϊό - 1 νεκρός από γρίπη

ΕΟΔΥ: Καταγράφηκε ένα νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, καθώς και ένας νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Δηλώθηκε αναδρομικά ένα σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ με ημερομηνία εισαγωγής εντός της εβδομάδας 46/2023.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών έξω από το Υπουργείο Υγείας

Υγειονομικοί: Οι υγειονομικοί θα βρεθούν σήμερα στις 12 έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ στις 11 ξεκινά και η πανελλαδική στάση εργασίας η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη του ωραρίου, από την ΠΟΕΔΗΝ.

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του Γ.Ν ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συνέχεια στις εκκαθαρίσεις των νοσοκομείων εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, αφού στις αρχές του περασμένου μήνα «καρατομήθηκε» η διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου νοσοκομείου «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία.