Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Χειρουργική αυτί: Μια επεμβατική χειρουργική έσωσε έναν άνδρα που έπασχε από χρόνιες λοιμώξεις του αυτιού

Χειρουργική αυτί: Μια επεμβατική χειρουργική έσωσε έναν άνδρα που έπασχε από χρόνιες λοιμώξεις του αυτιού

Χειρουργική αυτί: Έχουν γίνει πολλές σημαντικές εξελίξεις στον ιατρικό τομέα που επέτρεψαν τη γρήγορη διάγνωση και την ταχύτερη ανάρρωση των ασθενών.

Έχουν γίνει πολλές σημαντικές εξελίξεις στον ιατρικό τομέα που επέτρεψαν τη γρήγορη διάγνωση και την ταχύτερη ανάρρωση των ασθενών. Μεταξύ αυτών ήταν ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις που έφεραν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ανιχνεύονται και αντιμετωπίζονται τα προβλήματα υγείας σε ασθενείς, οι οποίοι μπορούν να επιστρέψουν στη ζωή ρουτίνας τους αμέσως μετά την επέμβαση. Πρόσφατα, μια ενδιαφέρουσα περίπτωση ήρθε στο προσκήνιο, όπου ένας επταήμερος άνδρας ο οποίος υπέφερε από ρινική απόφραξη λόγω “εκτροπής ρινικού διαφράγματος”, μαζί με χρόνιες λοιμώξεις του αυτιού υποβλήθηκε σε μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση που ονομάζεται “ενδοσκοπική τυμπανοπλαστική χόνδρου”. (επισκευή του τυμπάνου) με χόνδρο από τη μύτη του στο «ίδιο κάθισμα». Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για αυτήν την υπόθεση.

Τα Συμπτώματα

Ο άνδρας, κάτοικος της Βομβάης, ήταν καρδιοπαθής, έχοντας υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης καρδιακής βαλβίδας το 2016. Όταν έφτασε στο νοσοκομείο Wockhardt, Mira Road, παρουσίασε έκκριση από το αυτί, απώλεια ακοής και όσφρησης, μαζί με δύσπνοια, φτάρνισμα , πονοκέφαλο και ροχαλητό, ανέφερε δελτίο τύπου.

Τι Περιελάμβανε Η Θεραπεία;

Μια ενδοσκοπική τυμπανοπλαστική ενός σταδίου με διαφραγματοπλαστική έγινε με χρήση «αυτόλογου διαφραγματικού χόνδρου». Οι γιατροί είπαν ότι λαμβάνοντας υπόψη την υγεία της καρδιάς του ασθενούς, την ηλικία του και άλλες συννοσηρότητες, η σταδιοποίηση μιας χειρουργικής επέμβασης με πολλαπλή αναισθησία θα ήταν δύσκολη. Πώς έγινε η χειρουργική επέμβαση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δρ Chandraveer Singh, σύμβουλος ΩΡΛ χειρουργός και ο Dr Sheetal Radia, σύμβουλος ΩΡΛ Χειρουργός στα Νοσοκομεία Wockhardt πραγματοποίησαν τη χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιώντας χόνδρο από τη μύτη του ασθενούς για να επιδιορθώσουν το τύμπανο του αυτιού και να διορθώσουν το ρινικό του διάφραγμα. Έγινε σε μία μόνο χειρουργική επέμβαση, «χωρίς ουλή και αποφεύγοντας πολλαπλές συνεδρίες αναισθησίας». Αυτός ο τύπος χειρουργικής επέμβασης υποτίθεται ότι είναι «ασφαλής και αποτελεσματικός». Τα οφέλη του περιλαμβάνουν «μειωμένο χρόνο λειτουργίας». «μονό κάθισμα με καλή πρόσληψη μοσχεύματος». «ελάχιστος πόνος»· «δεν υπάρχουν ορατές ουλές πίσω από το αυτί».

“Το ρινικό διάφραγμα είχε παρεκκλίνει και υπήρχε διάτρηση (τρύπα) στο τύμπανο. Αυτό επιβεβαιώθηκε από την κλινική εξέταση, την αξονική τομογραφία του κροταφικού οστού και την ακοομετρική εξέταση του ασθενούς”, είπε ο Δρ Σινγκ.
Δυσλειτουργία της Ευσταχιανής Σάλπιγγας.

Ο σύμβουλος ωτορινολαρυγγολογίας και ογκοχειρουργικής κεφαλής και τραχήλου Dr Radia εξήγησε ότι η δυσλειτουργία της ευσταχιανής σάλπιγγας συμβαίνει όταν οι σωλήνες που συνδέουν τα μέσα αυτιά με τον άνω λαιμό φράζουν, προκαλώντας εμβοές και εκτροπή του ρινικού διαφράγματος και οδηγώντας σε ρινορραγίες, ιγμορίτιδα, πονοκεφάλους κατά την αναπνοή. , ρινική συμφόρηση, απόφραξη του ενός ή και των δύο ρουθούνι και ροχαλητό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι η λοίμωξη αυτιού και πώς αντιμετωπίζεται;

Νέες έρευνες αναιρούν τις ισχύουσες πεποιθήσεις για την προέλευση των νοσοκομειακών λοιμώξεων

Η λοίμωξη που μπορεί να προκαλέσει φρικτό θάνατο στους ασθενείς

Τι προκαλεί απώλεια ακοής και πώς αντιμετωπίζεται;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΔΥ: 5 θάνατοι από Covid & 12 διασωληνώσεις - 1 αναδρομικός θάνατος από γρίπη

ΕΟΔΥ: Καταγράφηκε ένα νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ δηλώθηκε αναδρομικά ένα σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ με ημερομηνία εισαγωγής εντός της εβδομάδας 23/2024. Επιπλέον, δηλώθηκε αναδρομικά ένας θάνατος.

Γιατί ζητά δειγματοληψία του νερού των Χανιών ο ΕΟΔΥ;

ΕΟΔΥ δειγματοληψία: Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας επισημαίνει την αύξηση του αριθμού των θετικών καλλιεργειών κοπράνων για Campylobacter spp στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2024.

Οι αξιολογήσεις με αστέρια των νοσοκομείων CMS προσφέρουν περιορισμένο μέτρο χειρουργικής ποιότητας

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το προσαρμοσμένο ως προς τον κίνδυνο και την αξιοπιστία ποσοστό θνησιμότητας 30 ημερών μειώθηκε από 6,80 σε 4,93 τοις εκατό στα νοσοκομεία ενός και πέντε αστέρων, αντίστοιχα, (προσαρμοσμένη αναλογία πιθανοτήτων, 1,86).

Το τακτικό ροχαλητό μπορεί να είναι κακό για την καρδιά σας, προτείνει έρευνα

Εάν αισθάνεστε ροχαλητό μαζί με σημάδια ανεπαρκούς ύπνου, υπερβολική υπνηλία ή παρατηρούμενα προβλήματα αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου, συνιστάται να συζητήσετε με το γιατρό σας ή έναν ειδικό που μπορεί να συστήσει μια μελέτη ύπνου.

Η «ψευδής αίσθηση ασφάλειας» κάνει τους τουρίστες επιρρεπείς σε ασθένειες που σχετίζονται με τη ζέστη, λένε οι ειδικοί

Η έντονη εφίδρωση, η αδυναμία, ο γρήγορος παλμός και οι κράμπες μπορεί να είναι όλα σημάδια ότι πρέπει να βγείτε από τη ζέστη. «Όταν είστε σε διακοπές, νιώθετε αλάνθαστος και δεν ανησυχείτε για αυτά τα πράγματα», είπε ο Γουντ. «Δεν πρέπει, αλλά χρησιμοποιήστε την ίδια αίσθηση που θα χρησιμοποιούσατε οπουδήποτε αλλού».

Ηπατίτιδα Ε: Μπορεί να είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη;

Ηπατίτιδα Ε: Η παρουσία του HEV συσχετίστηκε με κατεστραμμένα σπερματοζωάρια - δυνητικά αλλοιώνοντας τη δομή τους και μειώνοντας την ικανότητά τους να κινούνται μέσω του σπερματικού υγρού.

Close Icon